Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

Η συμφωνία των Βρυξελλών καταρρέει


Εξαιρετικά αρνητικές είναι οι εξελίξεις για την ευρωπαϊκή οικονομία, αλλά ειδικότερα για την Ελλάδα καθώς όλα δείχνουν ότι η περίφημη συμφωνία της 21ης Ιουλίου που πανηγυρίστηκε ως ιστορική, είναι κυριολεκτικά στον αέρα. Εκτός κι αν κρύβεται κάτι πίσω από τα όσα συμβαίνουν γύρω από το νέο ελληνικό δάνειο. Έχουμε και λέμε λοιπόν:
  • Η 6η δόση από το πρώτο δάνειο για την Ελλάδα μετατίθεται για αργότερα, όχι πάντως για τις 15 Σεπτεμβρίου. Η τρόικα ανέβαλε για μία εβδομάδα την έλευσή της στην Ελλάδα ενώ όλα δείχνουν ότι τα χρήματα θα εκταμιευθούν προς τα τέλη Σεπτεμβρίου και φυσικά με διακρατικές συμφωνίες.
  • Η Φινλανδία αρχικά έκλεισε συμφωνία για παροχή εγγυήσεων προκειμένου να δώσει λεφτά στην Ελλάδα και ακολούθησαν η Αυστρία, η Σλοβακία και η Ολλανδία οι οποίες απαιτούν κι αυτές, εμμέσως πλην σαφώς, εγγυήσεις από πλευράς της Αθήνας προκειμένου να συνεχίσουν να χρηματοδοτούν την ελληνική οικονομία, ενώ
  • ... ετοιμάζονται και η Εσθονία με την Μάλτα.
  • Ο Ρομπάι τονίζει ότι οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν από Οκτώβριο και βλέπουμε την ώρα που η Ελλάδα καίγεται για ρευστό.
  • Πραγματοποιείται το απόγευμα της Πέμπτης έκτακτη σύσκεψη Βενιζέλου – Προβόπουλου με θέμα τη ρευστότητα των ελληνικών τραπεζών ενώ την ίδια μέρα ο Γ. Παπανδρέου είχε ευρείες κυβερνητικές συσκέψεις καθώς υπάρχει έντονη ανησυχία για τις εξελίξεις στην οικονομία.
Ξαφνικά λοιπόν τα χαμόγελα για τη συμφωνία των Βρυξελλών, ένα μόλις μήνα μετά έχουν παγώσει. Κανείς δε μιλά για το νέο μηχανισμό στήριξης και κανείς δε λέει πώς θα δοθούν τα 109 δις ευρώ στην Ελλάδα. Για να μη μιλήσουμε για το νέο σχέδιο Μάρσαλ που μας το «πούλησαν» ως μεγάλο γεγονός αλλά δεν κινείται φύλλο.
Αυτό που έγινε χθες, όμως, με την ομαδική απαίτηση των ευρωπαϊκών χωρών για εγγυήσεις κρύβει πολλά. Για κάποιους ίσως να κρύβει την προσπάθεια της Μέρκελ να ακυρώσει τη συμφωνία της 21ης Ιουλίου, άλλωστε αυτό έδειξαν και οι πρόσφατες συμφωνίες με τον Σαρκοζί.
Σε μια πρώτη ανάλυση, στην ουσία δεν υπάρχει συμφωνία, έχει καταρρεύσει, το καράβι έχει βουλιάξει και τα ποντίκια ψάχνουν για να φύγουν αφήνοντας μόνο του τον μουτζούρη, δηλαδή την Ελλάδα, να πνιγεί.
Διότι αν υπήρχε συμφωνία τώρα η Ελλάδα δε θα παρακαλούσε για λεφτά και δε θα υπέκυπτε στους εκβιασμούς για εγγυήσεις. Τα πράγματα είναι εξαιρετικά δύσκολα για την Ελλάδα γιατί όλα είναι στον αέρα και η περαιτέρω χρηματοδότησή της είναι από αμφίβολη έως αδύνατη. Με τις άλλα αντί άλλων δηλώσεις Μέρκελ και Σαρκοζί απλά μπήκε η ταφόπλακα στη συμφωνία των Βρυξελλών.
Δικαιώνονται έτσι όλοι όσοι επέκριναν την κυβέρνηση που πανηγύριζε. Δικαιώνεται και ο Αντ. Σαμαράς που είπε τότε ότι υπάρχουν πολλές αμφιβολίες για τη συμφωνία. Τότε έπεσαν όλοι πάνω του να τον φάνε χαρακτηρίζοντάς τον ούτε λίγο ούτε πολύ ως …”ανθέλληνα”.
Αυτό είπε και χθες ουσιαστικά ο Ευ. Βενιζέλος ο οποίος επιχείρησε να βάλει σιωπητήριο στο θέμα των εγγυήσεων και κατηγόρησε όσους εκφράζουν τις διαφωνίες τους για τον χειρισμό του θέματος της Φιλανδίας από τον ίδιο ότι … “ποντάρουν στην αποτυχία της Ελλάδας”. Σύμφωνα με τη λογική του κ. αντιπροέδρου δεν έχουμε δικαίωμα να κάνουμε κριτική σε αποτυχημένες εξαρχής συμφωνίες και αποτυχημένες πολιτικές.
Πέρα από την κατάρρευση της συμφωνίας η ομαδική απαίτηση για εγγυήσεις μυρίζει πολύ… Γερμανία. Φαίνεται ότι η Μέρκελ τους έβαλε να ζητήσουν εγγυήσεις θέλοντας ίσως να ξεφύγει η ίδια από τη συμφωνία της 21ης Ιουλίου και να αφήσει την Ελλάδα να καταρρεύσει. Σκεφτείτε ότι μας ζητούν μέχρι και λεφτά ως εγγύηση προκειμένου να πληρώσουμε τα δάνειά μας. Δηλαδή που θα βρει μια χρεοκοπημένη χώρα λεφτά για να εγγυηθεί για άλλα λεφτά που χρειάζεται;
Υπάρχουν φυσικά και τα εμπράγματα δικαιώματα, ακίνητα και εταιρείες που έχει βάλει στο μάτι η Γερμανία. Ανοίγει ο δρόμος ώστε η Ελλάδα να τα βάλει ως εγγύηση και επειδή είναι αδύνατο να πληρώσει τα δάνειά της, να περιέλθουν στα χέρια των δανειστών μας.
Και η κυβέρνηση το μόνο που κάνει είναι να βγάζει ανακοινώσεις για να τα βάζει με όσους κάνουν κριτική και προσπαθούν να πουν την αλήθεια πίσω από τα καθεστωτικά ΜΜΕπηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου