Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com

Δευτέρα, 4 Ιουλίου 2011

Άδειες οικοδομής σε παράκτιες συνοριακές ζώνες χωρίς την έγκριση του ΓΕΝ! Τα δώσανε όλα!!


Τα δίνουν όλα χωρίς κανένα σεβασμό στην άμυνα της χώρας, σε περιβάλλον και υφιστάμενους νόμους στους επενδυτές που θα αξιοποιήσουν τη δημόσια ακίνητη περιουσία, πατά το γεγονός ότι υπάρχουν σοβαρές παρεκκλίσεις από τη χωροταξία και την πολεοδομική νομοθεσία. Αυτά προβλέπει ο εφαρμοστικός νόμος που ψήφισε πριν τρεις ημέρες η κυβέρνηση.
Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και ειδικότερα το ΓΕΝ εξαιρούνται από την διαδικασία αδειοδότησης και έγκρισης οικοδόμησης αιγιαλού ακόμα και σε συνοριακές περιοχές και πολύ σύντομα θα δούμε αποτελέσματα που ούτε στα χειρότερα όνειρά μας δεν περιμέναμε να δούμε
Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα ακόλουθα σημεία του νόμου, τα οποία δημοσιεύει το «Πρώτο Θέμα» και τα οποία θα χρειαστεί το επόμενο διάστημα να εξειδικεύσουν οι συναρμόδιοι υπουργοί:
-Η παραχώρηση αιγιαλού και παραλίας για 50 χρόνια, χωρίς
...
 να διασφαλίζεται ο σεβασμός στον κοινόχρηστο χαρακτήρα τους, που προμηνύει το ξεπούλημά τους σε ιδιώτες.
-Η καθιέρωση υπερδιπλάσιων συντελεστών δόμησης για τις εκτός σχεδίου περιοχές, ανοίγοντας το δρόμο σε τουριστικές επιχειρήσεις, εμπορικά κέντρα κλπ.
-Προβλέπονται μεγάλες παρεκκλίσεις από τον Γενικό Οικοδομικό Κανονισμό και στο ύψος των κτιρίων, το οποίο μπορεί επίσης να τροποποιείται κατά το δοκούν με προεδρικά διατάγματα.
Γκρίζες ζώνες προκύπτουν στη σύσταση του θεσμού της «επιφάνειας». Αυτό σημαίνει ότι κάποιος θα έχει το δικαίωμα να χτίζει στην επιφάνεια μιας έκτασης, χωρίς να έχει την ιδιοκτησία. Με τον τρόπο αυτό η έκταση θα παραμείνει δημόσια, αλλά ο ιδιώτης θα την εκμεταλλεύεται για 50 χρόνια.
Ο νόμος χαλαρώνει τους όρους δόμησης σε εκτάσεις που θα εφαρμοστεί ο θεσμός της επιφάνειας, οι οποίες θα μπορούν να αποκλίνουν από τον πολεοδομικό και χωροταξικό σχεδιασμό κάθε περιοχής.
Τέλος, οι οικοδομικές άδειες εγκαταστάσεων που εμπίπτουν σε αξιοποίηση ακινήτων δημόσιας περιουσίας χορηγούνται από τον υπουργό Περιβάλλοντες μέσα σε 60 ημέρες από την υποβολή πλήρους φακέλου στη Διεύθυνση Οικοδομικών και Κτιριοδομικών Κανονισμών του υπουργείου Περιβάλλοντος.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου