Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com

Δευτέρα, 10 Μαρτίου 2014

Φόβοι τρομοκρατικής εμπλοκής της κινεζικής μουσουλμανικής μειονότητας των Ουιγούρων στο τραγικό δυστύχημα του Boeing 777 της Μαλαισίας.

Την ώρα που τα σενάρια τρομοκρατίας και αεροπειρατείας παραμένουν, ένα νέο ενδεχόμενο για το τί συνέβη στο αεροσκάφος της Malaysian Airlines που εξαφανίστηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου από τα ραντάρ και ενώ πετούσε προς το Πεκίνο έρχεται στο φως.

Οι αρχές που ερευνούν την εξαφάνιση του Boeing 777 που απογειώθηκε από την Κουάλα Λουμπούρ της Μαλαισίας έχουν επικεντρώσει τις έρευνές τους στην πιθανότητα το αεροσκάφος να διαλύθηκε εν πτήσει, αποκάλυψε υψηλόβαθμος αξιωματούχος στο πρακτορείο Reuters.

Η πτήση 370 της Malaysia Airlines χάθηκε από τα ραντάρ ενώ πετούσε στα 35.000 πόδια στην περιοχή μεταξύ της Κουάλα Λουμπούρ και του Πεκίνου, αλλά μετά από σχεδόν δυο μέρες, οι ομάδες έρευνας και διάσωσης δεν έχουν ακόμη εντοπίσει συντρίμμια στη θαλάσσια περιοχή πάνω από την οποία πετούσε το αεροσκάφος.


Κάποια αντικείμενα που εντοπίστηκαν από ένα αεροσκάφος έρευνας και διάσωσης του Βιετνάμ στη θαλάσσια περιοχή νοτίως της χώρας δεν είναι βέβαιο ακόμη ότι συνδέονται με τη συγκεκριμένη πτήση και μόνο με το πρώτο φως της μέρας, όταν θα καταπλεύσουν στην περιοχή σωστικά πλοία θα διακριβωθεί η ταυτότητά τους.
"Το γεγονός ότι δεν καταφέραμε να βρούμε συντρίμμια μέχρι τώρα φαίνεται να οδηγεί στο συμπέρασμα ότι το αεροπλάνο ενδεχομένως να διαλύθηκε στα 35.000 πόδια", είπε η ίδια πηγή που συμμετέχει στις έρευνες στη Μαλαισία.

Αν το αεροπλάνο είχε καταπέσει ανέπαφο στη θάλασσα από αυτό το ύψος και διαλυόταν κατά την πρόσκρουσή του στην επιφάνεια της θάλασσας, τα σωστικά συνεργεία θα είχαν εντοπίσει συγκεντρωμένα κάποια συντρίμμια, εκτίμησε η ίδια πηγή.

Διατηρώντας την ανωνυμία του και απαντώντας στο ερώτημα αν υπάρχει πιθανότητα να σημειώθηκε έκρηξη στο αεροσκάφος, ο ίδιος αξιωματούχος απάντησε ότι δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής ενδείξεις δολιοφθοράς και ότι το Boeing θα μπορούσε να έχει διαλυθεί εξαιτίας μηχανικής βλάβης.

Τα εισιτήρια των δυο επιβατών με τα κλεμμένα διαβατήρια
Τα εισιτήρια των δυο επιβατών με τα κλεμμένα διαβατήρια


Οι κάμερες ασφαλείας


Μαλαισιανοί αξιωματούχοι εξετάζουν το οπτικό υλικό που έχουν καταγράψει οι κάμερες ασφαλείας και ανακρίνουν φρουρούς ασφαλείας και αξιωματικούς της υπηρεσίας μετανάστευσης στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ καθώς δεν αποκλείουν την πιθανότητα η εξαφάνιση του αεροσκάφους να συνδέεται με κάποια παραβίαση των κανόνων ασφαλείας του αεροδρομίου.

Τα σενάρια που θέλουν στο αεροσκάφος να εκδηλώθηκε αεροπειρατεία ή βομβιστική επίθεση πληθαίνουν καθώς τουλάχιστον δύο επιβάτες του αποδείχτηκε ότι ταξίδευαν με κλεμμένα διαβατήρια.

Οι μαλαισιανές αρχές με τη βοήθεια του FBI ερευνούν τις ταυτότητες τεσσάρων επιβατών. Οι δύο ύποπτοι είχαν Ευρωπαϊκά διαβατήρια, ενδεχομένως Ουκρανικά όπως μετέδωσε το Reuters, και οι άλλοι δύο ένα κλεμμένο Αυστριακό κι ένα Ιταλικό.

Οι δυο ταξιδιώτες που είχαν στην κατοχή τους το ιταλικό και το αυστριακό διαβατήριο αγόρασαν το εισιτήριό τους μαζί και είχαν τελικό προορισμό την Ευρώπη, ο ένας τη Φρανκφούρτη κι ο άλλος την Κοπεγχάγη.

Υπάρχει όμως ακόμη μια παράμετρος: η χρονική συγκυρία της εξαφάνισης του αεροπλάνου, μία εβδομάδα μετά την δολοφονία 29 ατόμων σε σιδηροδρομικό σταθμό της νοτιοδυτικής πόλης Κούνμινγκ της Κίνας, προκαλεί υποψίες ότι ένοπλοι από την κινεζική μουσουλμανική μειονότητα των Ουιγούρων μπορεί να εμπλέκονται στην υπόθεση.

Ένας από τους μαλαισιανούς αξιωματούχους δήλωσε ότι οι αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο ανάμειξης Ουιγούρων επισημαίνοντας ότι Ουιγούροι απελάθηκαν στην Κίνα από την Μαλαισία το 2011 και το 2012 επειδή διέθεταν πλαστά διαβατήρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου