Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Κυριακή, 9 Μαρτίου 2014

Δήλωση βόμτα από τον πρώην πρόεδο του ΔΝΤ, Ντέσμοντ Λάχμαν: «Έλληνες, αν δεν φύγετε από το ευρώ, δεν υπάρχει σωτηρία!»

 Ντέσμοντ Λάχμαν: «Αν δεν φύγετε από το ευρώ, δεν υπάρχει σωτηρία!»
 
Δήλωση βόμβα από τον πρώην Διευθυντή του ΔΝΤ Ντέσμοντ Λάχμαν που πιστεύει ότι το πρόγραμμα που εφαρμόζεται στην Ελλάδα, δεν «βγαίνει»
Ένα ακόμα βήμα πιο κοντά στην άποψη ότι το ΔΝΤ δεν πιστεύει ότι η Ελλάδα μπορεί να ανακάμψει εντός ευρώ, οδηγεί η δήλωση του πρώην ανώτατου διευθυντικού στελέχους του Ταμείου στο NEWSBOMB.
Ο Αμερικανός οικονομολόγος Ντέσμον Λάχμαν που παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην Ελλάδα, δηλώνει χαρακτηριστικά ότι: «Το πρόγραμμα που έχει σχεδιαστεί για την Ελλάδα με δεδομένη την παραμονή στην κλειδωμένη ισοτιμία του ευρώ, δεν βγαίνει! Τα τελευταία τέσσερα χρόνια συμβαίνει ένας φαύλος κύκλος που το μόνο που κάνει είναι να οδηγεί στη συρρίκνωση την ελληνική οικονομία εξαλείφοντας κάθε προοπτική επιστροφής στην ανάπτυξη. Δεν βλέπω άλλη λύση από το να επιλέξει η Ελλάδα την συνειδητή αποχώρησή της από το ευρώ. Και
...
φυσικά αυτό είναι μία επιλογή που εξακολουθεί να παραμένει πάνω στο τραπέζι!».
IMF 04032014124022
Με αυτά τα λόγια το πρώην ανώτατο διευθυντικό στέλεχος του ΔΝΤ ακυρώνει κάθε προσδοκία που καλλιεργείται από τους δανειστές μας ότι δήθεν «το Μνημόνιο είναι σχεδιασμένο να πετύχει έχοντας ως προϋπόθεση την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ».
LAXMAN
Η άποψη του Ντέσμον Λάχμαν αντανακλά την γενικότερη καχυποψία των στελεχών του ΔΝΤ που στην πραγματικότητα δεν πιστεύουν ότι η Ελλάδα έχει πολλά περιθώρια να διατηρήσει την ιδιότητα μέλους της ζώνης του ευρώ, αν θέλει όντως να δει κάποια στιγμή αχτίδα φωτός στην άκρη του τούνελ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στους κόλπους του ΔΝΤ κυριαρχεί η άποψη ότι μία έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα μπορούσε να αποτελέσει την απάντηση στα υφεσιακά αδιέξοδα που έχει δημιουργήσει το «ελληνικό μνημόνιο».
apergia
Παρά τις κατά καιρούς καθησυχαστικές δηλώσεις, η αλήθεια που δεν τολμούν να πουν είναι τα σχέδια για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, παραμένουν στα συρτάρια των στελεχών του Ταμείου, έτοιμα να βγουν ξανά στην επιφάνεια.
Το συμπέρασμα είναι ότι σχεδόν δύο χρόνια μετά από το εκβιαστικό δίλημμα των εκλογών του Μαΐου 2012 γύρω από το «Μνημόνιο ή δραχμή», κάποιοι απεργάζονται ξανά τα ίδια «τερτίπια».
Εμείς όμως αναρωτιόμαστε: Είναι μόνο τερτίπια ή πιθανή εξέλιξη, όπως προδιαγράφεται από τις δηλώσεις Λάχμαν;


Read more: http://www.newsbomb.gr/apokalypseis/story/414458/ntesmont-lahman-an-den-fygete-apo-to-eyro--den-yparhei-sotiria#ixzz2vRibLlzV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου