Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

Ρε συ, Γιάννη...

Ρε συ, Γιάννη...

Επί τέλους! Επί τέλους, φως στην άκρη τού τούνελ! Επί τέλους, ήρθε η ώρα να καταπιούν την γλώσσα τους όλοι εκείνοι οι στενόμυαλοι που έβλεπαν στραβό ό,τι έκανε ο πρωθύ και η φωτισμένη κυβέρνησή του (είτε ως κυβέρνηση ΦΑΒΑ είτε ως σκέτη ΑΒΑ). Επί τέλους, άρχισαν να πιάνουν τόπο οι μεταρρυθμίσεις. Επί τέλους, ανατέλλει η "νέα Ελλάδα" τού ανοιξιάτικου εγγονού τής Πηνελόπης.

Ανατέλλει, λέμε ρε! Τί; Δεν το πιστεύεις; Καλά, στραβός είσαι; Δεν βλέπεις στον σκοτεινό ορίζοντα να ροδίζει η αυγή; Διότι τί άλλο εκτός από "ροδόχρους ηώς" είναι το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, το οποίο εξήγγειλε η κυβέρνηση;

Ανατριχιάζω... Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα! Φυσικά. Αφού περισσεύουν λεφτά, τί άλλο θα έκανε η φιλολαϊκώτατη κυβέρνηση παρά να τα μοιράσει σε όσους έχουν ανάγκη; Και μη ρωτήσετε πώς περίσσεψαν, έτσι; Η απάντηση είναι αυτονόητη: περίσσεψαν επειδή η παρέα τού Τρελλαντώνη μεταρρύθμισε όλα τα κακώς κείμενα και εξάλειψε τις αγκυλώσεις τού παρελθόντος. Με άλλα λόγια, αυτά τα περισσευούμενα λεφτά αποδεικνύουν ότι πράγματι βγάλαμε πρωτογενές πλεόνασμα, σε πείσμα όσων ειρωνεύονταν αυτή την μεγάλη επιτυχία.

Λογικό, λοιπόν, το καμάρι τού ροκ Στουρνάρα: "Μια βασική διαφορά του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, τόσο στην πιλοτική όσο και στην καθολική του εφαρμογή, είναι ότι χρηματοδοτείται από το πλεόνασμα του κρατικού προϋπολογισμού. Γιατί μέσα από τον πλεονασματικό προϋπολογισμό, εξασφαλίζεται στην πράξη η κοινωνική αλληλεγγύη και η αναδιανομή του πλούτου. Επιδοματική πολιτική με δανεικά, η οποία στέλνει το λογαριασμό αόριστα στην επόμενη γενιά, δεν είναι ούτε δίκαιη ούτε αναδιανεμητική".

Βέβαια, χρειάζεται λίγη δουλειά ακόμη. "Πρέπει να εντοπίσουμε ποιες είναι οι πληθυσμιακές ομάδες που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας και να παρέχουμε στους δικαιούχους εισοδηματική ενίσχυση, συνδυαζόμενη με δράσεις κοινωνικής ένταξης". Πολύ σωστά! Αφού το σοβιετοποιήσαμε το πράγμα και πάμε για "αναδιανομή τού πλούτου", πρέπει να ξέρουμε ποιοι είναι οι ριγμένοι οι οποίοι θα μοιραστούν τα 20 εκατομμύρια που πρόβλεψε ως Ε.Ε.Ε. για το 2014 ο γαλαντόμος υπουργός των οικονομικών μας.

Να βοηθήσω λίγο, ρε συ Γιάννη; Και σόρρυ για την οικειότητα αλλά σε νοιώθω δικό μου άνθρωπο πλέον. Να βοηθήσω, λοιπόν, να βρούμε ποιοι είναι αυτοί που "διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας" και πρέπει να πάρουν "εισοδηματική ενίσχυση"; Πάμε σιγά-σιγά:

Έχω μπροστά μου μια δήλωση του Cephas Lumina, ενός ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα του ΟΗΕ:"Περισσότερο από το 10% του πληθυσμού στην Ελλάδα ζει σήμερα σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, ενώ η ανεργία των νέων έχει φτάσει σε πρωτοφανές επίπεδο της τάξεως του 59,3%". Στην ίδια δήλωσή του, ο Lumina επέκρινε τις υπερβολικά άκαμπτες απαιτήσεις του προγράμματος διάσωσης που έχουν επιβάλει οι δανειστές. Σημείωσε, ρε συ Γιάννη, ότι αυτή η δήλωση έγινε τον Μάιο, οπότε μάλλον χειρότερα είναι τα πράγματα σήμερα.

Ώπα, Γιάννη! Ώπα, γιατί κάτι δεν μ' αρέσει εδώ. Το 10% του πληθυσμού είναι πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι. Εσύ έγραψες είκοσι εκατομμύρια στον προϋπολογισμό, έτσι; Δηλαδή, το Ε.Ε.Ε. που διατυμπανίζεις είναι λιγώτερο από ένα εικοσάρικο το κεφάλι ετησίως; Εν τάξει, ρε συ, είπαμε "ελάχιστο" αλλά όχι κι έτσι! Θα μας βαρέσουν!

Α! Συγγνώμη! Δεν πρόσεξα αυτό που είπε ο Βρούτσης ο αναμορφωτής: το 2014, το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί πιλοτικά "σε δυο περιοχές της χώρας και το 2015 θα διευρυνθεί σε όλη την Ελλάδα ως βασική κοινωνική παρέμβαση πλήρους εφαρμογής". Εν τάξει τώρα. Είπα κι εγώ ένα εικοσάρικο μόνο;

Ναι, αλλά όταν λέμε "δυο περιοχές", για πόσο κόσμο μιλάμε; Διότι άλλο να πεις Ήπειρος και Θεσσαλία, άλλο να πεις Πετράλωνα και Καλογρέζα. Θέλω να πω, βρε αδερφέ, πόσοι θα μοιραστούν αυτά τα 20 εκατομμυριάκια σε έναν ολόκληρο χρόνο; Πόσοι θα τρώνε από... 20 διά 12... σκάρτο 1, 7 εκατομμύριο κάθε μήνα; Καθ' όσον, αν μου πεις ότι η μοιρασιά θα γίνεται σε εκατό χιλάδες νοματαίους από 17 ευρώ μηνιαίως στον καθένα, χέσε μέσα Πολυχρόνη που δεν γίναμε ευζώνοι!

Και μια που πιάσαμε αυτή την κουβέντα, ρε συ Γιάννη, από πού βγήκαν αυτά τα είκοσι εκατομμύρια; Θέλω να πω, πρέπει να βρίσκονται ανάμεσά τους και οι φόροι και τα χαράτσια που πλήρωναν όλοι αυτοί οι "ακραία φτωχοί" πριν καταντήσουν όπως κατάντησαν. Παναπεί; Τα δικά τους λεφτά τούς δίνουμε τώρα, ρε συ; Έτσι γίνεται η "αναδιανομή του πλούτου"; Καλά, πλάκα τούς κάνουμε;

Και κάτι άλλο. Από κείνη την γαμημένη "Εισφορά Αλληλεγγύης", πόσα μάζεψες τα τελευταία τρία χρόνια, ρε συ Γιάννη; Αν θυμάμαι καλά, υποτίθεται ότι αυτή την εισφορά την πληρώνουμε όσοι βγάζουμε πάνω από δώδεκα χιλιάρικα τον χρόνο, ώστε να φτιαχτεί ένας κουμπαράς απ' όπου θα βολεύονται οι άνεργοι, δηλαδή οι "ακραία φτωχοί". Καλά δεν θυμάμαι; Μωρέ, μια χαρά θυμάμαι. Λοιπόν; Πόσα μάζεψες; Τα είκοσι εκατομμύρια που μοιράζεις; Σόρρυ που ρωτάω αλλά είδα ένα έγγραφο του Σταϊκούδα (του αναπληδωτή σου, ντε!), το οποίο κάνει λόγο για 814,75 εκατομμύρια κατά την τριετία 2011-2013. Πού διάολο πήγαν τα υπόλοιπα 794,75 εκατομμύρια; Ελπίζω, όχε σε τίποτε ακραία φτωχούς τραπεζίτες...

Ξέρεις τι φοβάμαι, ρε συ Γιάννη; Ότι και το Ε.Ε.Ε. θα καταντήσει σαν το επίδομα θέρμανσης: εσύ το διαφημίζεις αλλά κανένας δεν το παίρνει. Δεν το ξανασκέφτεσαι λιγάκι, λέω 'γω; Ξέρεις, φοβάμαι χυδαίες λαϊκές αντιδράσεις του στυλ "να το βάλεις στον κώλο σου" και άλλα τέτοια. Φυλάξου!

Υστερόγραφο: Αυτά τα αρχικά Ε.Ε.Ε. μου την σπάσανε από την πρώτη στιγμή, ρε συ Γιάννη. Βλέπεις, μου θυμίζουνε την "Εθνική Ένωσις Ελλάς", εκείνη την φασιστική οργάνωση που συνεργάστηκε με τους γερμανούς στην κατοχή...

teddygr.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου