Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Είχαν ΔΙΚΑΙΩΜΑ να αποδράσουν οι φονιάδες και ΟΧΙ να αμυνθεί η Αστυνομία;

 
drapetes

Άκρως προκλητικότατος ο πρόεδρος των εν Ελλάδι εργαζομένων αλβανών κος Μίτσι ο οποίος έκανε λόγο για εκτέλεση των δύο εκ των οκτώ δραπετών των φυλακών Τρικάλων από την ΕΛ.ΑΣ. ενώ ανέφερε ότι “οι φυλακόβιοι έχουν δικαίωμα να αποδράσουν”.

του Στρατή Μαζίδη
stratis

Ο κος Μίτσι εκτιμώ ότι δε μας τα λέει καλά και σίγουρα όταν κάποτε περνούσε λαθραία τα σύνορά μας, δε διακατεχόταν τουλάχιστον επίσημα από αυτές τις απόψεις. Μάλλον τον ένοιαζε περισσότερο να εξασφαλίσει ένα πιάτο φαγητό. Μετά έγινε εργατοπατέρας όπως κάποιοι συμπατριώτες μας και άρχισε να τα λέει διαφορετικά.
Δηλαδή θεωρεί ότι μπορεί να καταδιώκεις κάποιον που έχει ήδη σκοτώσει δύο ανθρώπους (χώρια πόσους άλλους πριν ώστε να καταλήξει στη φυλακή) με τον ένα να είναι συνάδερφός σου, αυτός να ανοίγει πυρ, να έχει του
...κόσμου τα πυρομαχικά, εσύ να μην αμυνθείς αλλά να βρεις τρόπο να τον πιάσεις ζωντανό.
Συγγνώμη κε Μίτσι αλλά εδώ δε γυρίζουμε κινηματογραφική ταινία.
Αποτελεί πρόκληση η δήλωση περί “εκτέλεσης” των δύο εγκληματιών όπως επίσης και η ρήση ότι “οι φυλακόβιοι έχουν δικαίωμα να αποδράσουν”.
Όχι, δεν είχαν κανένα δικαίωμα να αποδράσουν. Στη φυλακή δε βρέθηκαν τυχαία. Βίασαν; Σκότωσαν; Έκλεψαν; Χτύπησαν; Κάτι έκαναν πάντως. Και τα θύματά τους είχαν δικαίωμα να μην υποστούν αυτά που υπέστησαν.
Απεναντίας όμως, οι δύο εγκληματίες και η παρέα τους είχαν κάθε δικαίωμα να επιλέξουν ένα δρόμο στη ζωή. Πολλοί συμπατριώτες τους ήρθαν στη χώρα και πρόκοψαν. Εργάστηκαν σκληρά, αποδείχθηκαν ικανοί μάστορες και τεχνίτες, την ώρα που εμείς ξοδεύαμε αυτοί αποταμίευαν, έφτιαξαν περιουσία τίμια, μεγάλωσαν παιδιά και είναι άξιοι πολλών συγχαρητηρίων.
Τέτοιου είδους δηλώσεις ρίχνουν λάδι στη φωτιά και φέρνουν σε δύσκολη θέση τους ομοεθνείς του κου Μίτσι που εικάζω ότι μεγάλος μέρος τους δε συμφωνούν με τις απόψεις που διατυπώνει δημόσια.
Όπως λοιπόν κατά τον κο Μίτσι υπάρχει δικαίωμα στο έγκλημα, ομοίως υπάρχει δικαίωμα και στην άμυνα. Όποια κι αν είναι αυτή. Κι αλήθεια ο λαλίστατος υπουργός κος Δένδιας δεν έχει τίποτε να πει; Πάλι κατάπιε τη γλώσσα του ή κάνει μακροβούτια και δεν ακούει αυτά που λέγονται;
Αλλά αφού είμαστε Μπανανία που κάμποσα χρόνια τώρα δεν ασχολούμαστε με αυτό που λέγεται (λαθρο)-μεταναστευτικό ώστε να δούμε τι ανάγκες υπάρχουν και τι μπορούμε πραγματικά να αντέξουμε βάζοντας τάξη, πολύ καλά κάνει ο κος Μίτσι που εκμεταλλεύεται το βήμα που του δίνουν και λέει αυτά που λέει!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου