Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com

Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2013

«Habemus Papam!» και είναι ο Αργεντίνος καρδινάλιος Μπεργκόλιο


Λευκός καπνός στην Καπέλα Σιστίνα, πανηγυρισμοί στην πλατεία του Αγίου Πέτρου: Η Ρώμη έχει Πάπα. Το Κονκλάβιο επέλεξε τον 266ο πνευματικό ηγέτη σχεδόν 1,2 δισεκατομμυρίων καθολικών ανά τον κόσμο μετά την ιστορική παραίτηση του Βενέδικτου ΙΣτ'.

Πανηγυρισμοί στην κατάμεση πλατεία του Αγίου Πέτρου από τους δεκάδες χιλιάδες πιστούς που περίμεναν επί ώρες υπό βροχή για να γίνουν μάρτυρες της εκλογής του νέου ποντίφικα.

«Ζητώ ο Πάπας!» φωνάζουν αναμένοντας μαζί με τον κόσμο όλο να ακούσουν το όνομα του
νέου ποντίφικα. Κόσμος τρέχει στους δρόμους της Ρώμης για να προλάβει να φτάσει στην πλατεία του Αγίου Πέτρου έγκαιρα για την εμφάνιση του Πάπα, μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα.

Μία μονάδα της ελβετικής φρουράς με ασημί κράνη και πλήρη εξάρτηση παρήλασε προς την βασιλική του Αγίου Πέτρου εν όψει της ανακοίνωσης, την ώρα που παιάνιζαν οι στρατιωτικές μπάντες.

Από στιγμή σε στιγμή ο επικεφαλής του Κονκλάβιου θα βγει στο μπαλκόνι του Αγίου Πέτρου να αναγγείλλει το «Habemus Papam» και να ανακοινώσει ποιος είναι ο νέος Πάπας, ο οποίος θα δώσει την πρώτη του ευλογία στους πιστούς και θα διαλέξει και το όνομα με το οποίο θα ηγηθεί της Καθολικής Εκκλησίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου