Μπάμπης Παπαδημητρίου : Καριέρα τραπεζικός υπάλληλος , που έγινε κάτι δημοσιογράφος.
Μια ζωή άνθρωπος των τραπεζών ,στην Εμπορική , στην Τράπεζα της Ελλάδος, και τελικώς στην Eurobank για πολλά χρόνια σε πολλά γραφεία τύπου( αλλιώς λέγονται pay roll). Τώρα τελευταία αλληθωρίζει και προς επιχειρηματία που διαμαρτύρεται.
Σήμερα κάνει την τιμητή της δημοσιογραφίας στον Σκαι. Από τον όμιλο Αλαφούζου τον έχουν πετάξει τρεις φορές έξω στο παρελθόν. Άλλες τόσες από το Βήμα.
Για περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες- αλλά και για τον χαρακτήρα του- μπορεί να ρωτήσει κανείς τον άνθρωπο που τον έβαλε στη δημοσιογραφία, τον Νίκο Νικολάου.
Χαρακτηριστικό του Παπαδημητρίου είναι ένα: Πάντα με... το αφεντικό, όπου και να πήγαινε όπου και να δούλευε οι ...;συνάδελφοι του είχαν να το λένε. Ο άνθρωπος υπερέβαλλε εαυτόν για να φανεί αρεστός στο εκάστοτε αφεντικό του, το οποίο όμως συνήθως τον έπαιρνε χαμπάρι και τον πέταγε έξω. Μόνο ο Γιάννης Αλαφούζος , έξυπνος άνθρωπος, μυστηριωδώς δεν
... τον έχει πάρει χαμπάρι ακόμα.
Φίλοι και συνεργάτες του Γιάννη Αλαφούζου διηγούνται πως ο Παπαδημητρίου «φουσκώνει» και «πυροδοτεί» τον ούτως ή άλλως ευερέθιστο και ευκολόπιστο Γιάννη για να εξυπηρετεί τα δικά του συμφέροντα ή απλώς να τον έχει ...;στην τσίτα και να του δημιουργεί εχθρούς για να φαίνεται χρήσιμος ή πολύτιμος στο αφεντικό.
Μάλλον κάπως έτσι τον παραμύθιασαν ότι ...;αφού θα πάρει δάνειο το «Πρώτο Θέμα» από την Πειραιώς για να αγοράσουν ο Θέμος και ο Καραμήτσος την εφημερίδα, άρα είναι ο Βαρδινογιάννης από πίσω, ως μεγαλομέτοχος ! Καταπληκτικό , όποιον δανειοδοτεί μια τράπεζα ( η οποία τυγχάνει να είναι και συνεργαζόμενη τράπεζα με την εφημερίδα από την πρώτη μέρα) σημαίνει ότι από πίσω είναι κι ένας εκ των μετόχων της, άρα δηλαδή μπορεί να είναι και ο Κ. Αγγελόπουλος.
Βεβαίως η πρεμούρα του Παπαδημητρίου δεν είναι και τόσο αθώα. Γιατί ως παλιός καλός υπάλληλος του Λάτση που ήταν, παρεξηγήθηκε γιατί την Κυριακή το «Θέμα» αποκάλυψε ότι ο φιλαράκος του και εταίρος υπάλληλος του Λάτση στο ΕΛΠΕ( αλλά διορισμένος από το κράτος) Τάσος Γιαννίτσης αρνείται να περικόψει τον μισθό του, που είναι διπλάσιος απ' του πρωθυπουργού.Και έφτασε ο καθ' όλα ευυπόληπτος και ανεξάρτητος «δημοσιογράφος» Παπαδημητρίου να παίρνει και να "πιέζει" τράπεζες να μην δίνουν δάνεια σε δημοσιογράφους να πάρουν πίσω την εφημερίδα τους.
Το είπε άλλωστε και ο ίδιος στον αέρα.
Υ.Γ: Σε έναν πόλεμο αγαπητέ Παπαδημητρίου κερδίζει πάντα ένας. Μπορεί να υπάρχει άμαχος πληθυσμός αλλά μόνο ένας είναι ο νικητής. Επειδή εσένα σου κάπνισε να παρεξηγηθείς για τον Τ.Γιαννίτση που είναι ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟ golden boy(ο Θεός να τον κάνει boy αφού είναι μεγάλος πια) τα βάζεις με σταθμό και εργαζόμενους;
Ε, τώρα θα φας και τις γρήγορες για να συνέλθεις.Από εμάς που δεν μας νοιάζει. Η εφημερίδα ας κάθεται να σε κοιτάζει. Εμείς είπαμε ότι μπαίνουμε σε πολέμους μόνοι μας. Μας ερεθίζει πως να το πούμε;Όταν χτυπάς κάποιους πρέπει να είσαι έτοιμος για όλα.Απάντα τώρα στην άλλη γραμμή που σε ζητάνε....


Περισσότερες λεπτομέρειες για το παραπάνω κείμενο, από την πηγή : http://misha.pblogs.gr/2010/09/o-swkraths-gkiolias-gia-ton-diabohto-mpamph-ton-parafloy.html