Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Ραγδαίες εξελίξεις: Ο Παπακωνσταντίνου "πείραξε" τη λίστα Λαγκάρντ για να αφαιρέσει συγγενικά του πρόσωπα με λογαριασμούς εκατομμυρίων;



241192DE8EA5AC68CA1A71DC6BFC889AΟ πρώην υπουργός Οικονομικών επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου είναι σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες αυτός που αφαίρεσε από τη λίστα Λαγκάρντ τα ονόματα τεσσάρων συγγενικών του προσώπων με καταθέσεις σε ξένη τράπεζα όπως προκύπτει από την αξιολόγηση της λίστας που έκαναν ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Τέντες με τον αντεισαγγελέα Νικόλαο Παντελή.
Σημειώνεται ότι ο  Παπακωνσταντίνου ως υπουργός Οικονομικών ήταν και ο πρώτος αποδέκτης της λίστας, και δεν την πρωτοκόλλησε.
Η νέα λίστα αναμένεται να διαβιβαστεί στη Βουλή εντός της ημέρας και να συσχετιστεί με το φάκελο που υπάρχει ήδη στο Κοινοβούλιο για την αναζήτηση πολιτικών ευθυνών.
Οι λογαριασμοί των συγγενικών προσώπων του  Παπακωνσταντίνου, που περιλαμβάνονται στη νέα λίστα, περιλαμβάνουν ο ένας 1,22 εκατ. δολάρια, ενώ ο άλλος δεν εμφανίζει κίνηση ποσών καθώς είναι κλειστός.
Παράλληλα οι οικονομικοί εισαγγελείς συνεχίζουν την έρευνα σε ό,τι αφορά τα μη πολιτικά πρόσωπα, δηλαδή τους πρώην ειδικούς γραμματείς ΣΔΟΕ Καπελέρη και Διώτη.
«Το αρχικό CD που πήρα στα χέρια μου μαζί με τη συνοδευτική επιστολή το έδωσα για εμπιστευτική φύλαξη στο γραφείο μου και δεν ξέρω πού είναι, λυπάμαι αλλά δεν ξέρω πού είναι» είχε υποστηρίξει στις 24 Οκτωβρίου ο πρώην υπουργός στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.
Από τη διασταύρωση των στοιχείων των τριών προσώπων που εμφανίζονται ως δικαιούχοι των δύο λογαριασμών μέσω του συστήματος Taxis, εντοπίστηκε ακόμη ένα πρόσωπο που σχετίζεται μαζί τους και με τους τραπεζικούς λογαριασμούς.
Από τα τέσσερα αυτά ονόματα που συνδέονται με τους δύο τραπεζικούς λογαριασμούς, το ένα φέρεται πως είναι σύζυγος πολιτικού προσώπου. Σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές, το πολιτικό αυτό πρόσωπο δεν είναι εν ενεργεία, δεν είναι πρώην πρωθυπουργός, δεν είναι αρχηγός κόμματος, δεν είναι πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, δεν είναι ΝΔ, ούτε ανήκει στο ΣΥΡΙΖΑ, τη ΔΗΜΑΡ ή το ΚΚΕ αλλά είναι τέως βουλευτής, ο οποίος διετέλεσε και υπουργός.

Σύμφωνα με πληροφορίες από δικαστικές και πολιτικές πηγές, πρόκειται για τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου.

Όπως ελέχθη χαρακτηριστικά από εισαγγελικούς κύκλους «κάποιος έβαλε χέρι στην πρώτη λίστα, που στάλθηκε από τη Γαλλία». Οι ίδιοι κύκλοι σημείωναν ότι δεν υπάρχει άλλη διαφοροποίηση στη δεύτερη λίστα, που παρελήφθη εσχάτως από το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών.

Οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης, στο διαβιβαστικό έγγραφό τους δεν περιλαμβάνουν κανένα πόρισμα από τη σύγκριση, που έγινε στις λίστες.

Σύσκεψη στον Άρειο Πάγο
Το πρωί ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες είχε συνεργασία με τον αντεισαγγελέα Αρείου Πάγου αρμόδιο για το οικονομικό έγκλημα Νίκο Παντελή. Η δικογραφία για την λίστα Λαγκάρντ που έχει την ένδειξη «άκρως απόρρητο» και περιλαμβάνει τα έγγραφα των δύο οικονομικών εισαγγελέων Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη αναμένεται να διαβιβαστεί εντός της ημέρας στο υπουργείο Δικαιοσύνης.
Με την σειρά του, το υπουργείο Δικαιοσύνης θα αποστείλει τη δικογραφία στη Βουλή όπου αναμένεται να την παραλάβει ο πρόεδρος της Επιτροπής Πόθεν Έσχες της Βουλής, Θανάσης Νάκος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου