Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com

Τρίτη, 27 Νοεμβρίου 2012

ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΕΣ εικόνες από την ΕΛΛΑΔΑ του 2012: Μουσουλμάνοι αυτομαστιγώνονται στον Πειραιά (ΦΩΤΟ και VIDEO)


ΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΔΩΣΕ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΙΣΧΗ;;; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΡΕΝΕΒΗ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ;;;;;

Μεσημέρι Κυριακής στο κέντρο του Πειραιά: εκατοντάδες Σιίτες Μουσουλμάνοι συγκεντρώνονται για να γιορτάσουν την ημέρα της Ασούρα.

Πρώτα, προσευχήθηκαν, μετά χτυπήθηκαν στο πρόσωπο και στο στέρνο και στη συνέχεια, ξυπόλητοι και ημίγυμνοι, αυτομαστιγώθηκαν με λεπίδες.


Διεθνή δίκτυα, όπως το Euronews και  το Reuters, κάλυψαν το γεγονός και για άλλη μια χρονιά οι εικόνες του αυτοτραυματισμού στο όνομα της θρησκείας, κάνουν το
...
 
γύρο του κόσμου.

Αυτός είναι ο τρόπος που οι Σιίτες Μουσουλμάνοι τιμούν τη μνήμη του Χουσείν ιμπν Αλί, εγγονού του προφήτη Μωάμεθ.
Η αυτομαστίγωση με σιδερένιες λάμες είναι ο τρόπος για να βιώσουν οι πιστοί τον πόνο του ιμπν Αλί, που το 680 βρήκε μαρτυρικό θάνατο στη Μάχη της Καρμπάλα, όταν τον αποκεφάλισαν οι δυνάμεις του χαλίφη Γιαζίντ Α'.

Ο ιμπν Αλί θεωρείται ο τρίτος ιμάμης για τους Σιίτες και η μέρα μνήμης του θανάτου του είναι μέρα πένθους.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: REUTERS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου