Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Υγειονομική "βόμβα" οι λαθρομετανάστες

 
Εκτός από τις συνήθειές τους, οι μετανάστες μεταφέρουν στην Ελλάδα ξεχασμένες ασθένειες όπως η φυματίωση και η χολέρα αλλά και η ελονοσία και ο δάγκειος πυρετός.

Σήμερα, το ιστορικό κέντρο της Αθήνας βρίσκεται στο έλεος των νοσημάτων τα οποία φέρουν νόμιμοι και παράνομοι μετανάστες οι οποίοι μπαίνουν στην Ελλάδα από χώρες που δεν υφίστανται υγειονομικοί έλεγχοι του πληθυσμού.
Η δυσκολία ελέγχου και επιτήρησης των νοσημάτων που ενδέχεται να εισέρχονται στην Ελλάδα είναι προφανής.

Τα τελευταία δύο χρόνια, τα στελέχη του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων προσπαθούν να ελέγξουν και να καταγράψουν τις ασθένειες που φέρνουν μαζί τους οι μετανάστες. Έπειτα από εξέταση 10.778 ατόμων το ΚΕΕΛΠΝΟ εντόπισε HIV λοιμώξεις (δηλαδή AIDS), ηπατίτιδες B και C, ελονοσία, φυματίωση  και ψώρα.

Με συνεχείς παρεμβάσεις του στο άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας αλλά και το προηγούμενο σε εκδήλωση του Ιταλικού υπουργείου Υγείας, του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και
της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ο υπουργός υγείας Ανδρέας Λοβέρδος προσπαθεί να κινητοποιήσει τις ευρωπαϊκές αρχές.
Σήμερα, ο κ. Λοβέρδος συναντάται στις Βρυξέλλες με τον Μαλτέζο επίτροπο Υγείας και Προστασίας του Καταναλωτή Τζον Ντάλι. Ο κ. Λοβέρδος θα μεταφέρει στον ευρωπαίο επίτροπο την άποψή του ότι η αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος απαιτεί συντονισμένη δράση σε επίπεδο ΕΕ μέσα από ένα γενναίο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Υγείας μακράς διάρκειας για τους παράνομους μετανάστες ώστε να αποτραπούν οι κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία των πολιτών.

Προηγουμένως ο υπουργός Υγείας βρέθηκε στη Σουηδία όπου συζήτησε με στελέχη του Ευρωπαϊκού Κέντρου για την Πρόληψη και τον Έλεγχο Νοσημάτων (ECDC).

"Αν δεν καταφέρουμε να ελέγξουμε το πρόβλημα εν τη γενέσει του, οι επιπτώσεις από των επιπολασμό των λοιμωδών νοσημάτων και την εξάπλωση τους στο γενικό πληθυσμό θα είναι ολέθριες", είναι η άποψη του κ. Λοβέρδου.

Σύμφωνα με στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, η πλειονότητα  των λαθρομεταναστών (84,44%) πάσχει από την παρασιτική λοίμωξη της ελονοσίας. Ένας στους δύο (ποσοστό 47%) έχει φυματίωση, το πιο κοινό για την Αφρική και την Ασία  –αλλά όπως διαφαίνεται και για την Ευρώπη- αερομεταφερόμενο αναπνευστικό νόσημα,  και εξίσου υψηλό ποσοστό (35, 29%) είναι φορείς της ηπατίτιδας Β.
Επίσης, σε ποσοστό 60% οι λαθρομετανάστες διαγιγνώσκονται με τυφοειδή πυρετό, μια σοβαρή μολυσματική νόσο που μεταδίδεται μέσω της λήψης τροφής και νερού.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου