Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com

Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2011

Η προκλητική αγορά τηλεφώνου iPhone, αξίας 669 ευρώ, (το οποίο χρέωσε στο δημόσιο, δηλ. σε εμάς,)εκθέτει σοβαρά τον κ. Γερουλάνο

image

Ως απαράδεκτη και προσβλητική για το σύνολο των Ελλήνων φορολογούμενων, θεωρούμε την ενέργεια του Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλου Γερουλάνου, να σπεύσει να προμηθευτεί, με δημόσια δαπάνη, την τηλεφωνική συσκευή τύπου i-Phone 4S 16GB Black, λίγες μόλις μέρες μετά από την κυκλοφορία του μοντέλου αυτού στην ελληνική αγορά.

Η συσκευή αυτή, όντως διαφημίζεται ως εντυπωσιακή. Διαθέτει νέου τύπου Α5 διπύρηνο επεξεργαστή και κυρίως, το περιβόητο σύστημα SIRI, που επιτρέπει τη φωνητική αναζήτηση στο διαδίκτυο και στο μενού του τηλεφώνου. Παράλληλα, έχει καλύτερα γραφικά, ενώ βγάζει εκπληκτικές φωτογραφίες (με την 8 Mp κάμερα που διαθέτει), τις οποίες μπορεί κάποιος εύκολα να

...

αναρτά στο διαδίκτυο.

Δείτε και άλλα από τα χαρακτηριστικά του τηλεφώνου).

Η συσκευή αυτή, έχει όμως ένα μειονέκτημα. Κοστίζει 669 ευρώ. Αυτό βέβαια, είναι μειονέκτημα για σας. Δεν ήταν για τον κ. Υπουργό, ο οποίος χρέωσε τη δαπάνη στην πλάτη του ελληνικού λαού.

Πληροφορηθήκαμε την αγορά της τηλεφωνικής αυτής συσκευής από το διαδίκτυο, το οποίο σήμερα έχει “ξεσηκωθεί” και βοά για ότι έγινε. Μάλιστα, βρήκαμε και την έγκριση της σχετικής δαπάνης στο σύστημα “Διαύγεια” (δείτε το σύνδεσμο).

Θεωρώντας ότι η ενέργεια του κ. Γερουλάνου, προσβάλει το σύνολο των Ελλήνων, που σήμερα βιώνουν τα δεινά της κρίσης, αποφασίσαμε την άμεση αποστολή μίας επικριτικής επιστολής διαμαρτυρίας προς τον κ. Υπουργό.

Το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:
(Δείτε την πρωτότυπη επιστολή σε μορφή PDF)

Σύλλογος ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ
(Αρ. Αποφ. Πρωτοδικείου Αθηνών: 556/2011)
Μνησικλέους 2, 10556 Αθήνα,
τηλ: 2103242032, fax: 2103242802
Μέλος του Taxpayers Association of Europe

 
www.forologoumenos.gr

Προς:
Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού
Υπουργό, κ. Παύλο Γερουλάνο

ΑΠ 55/20-12-2011
Αθήνα, 20 Δεκεμβρίου 2011

Θέμα: Δαπάνη αγοράς τηλεφώνου iPhone 4S 16GB BLACK


Κύριε Υπουργέ,

Με έκπληξη, οργή και θλίψη, πληροφορηθήκαμε την ύπαρξη της ΑΔΑ 4565Γ-ΝΡ3 (αριθμός πρωτοκόλλου 119526/8-12-2011) που αφορά στην έγκριση δαπάνης ύψους 669,00 ευρώ, για την προμήθεια μίας συσκευής κινητής τηλεφωνίας iPhone 4S 16GB BLACK για εσάς.

Όπως αντιλαμβάνεστε, η σπατάλη των χρημάτων των Ελλήνων φορολογουμένων, για την αγορά μίας τηλεφωνικής συσκευής, τελευταίου μοντέλου, είναι από ακατανόητη έως σκανδαλιστική.

Δε μπορούμε να φανταστούμε, κύριε Υπουργέ, τους λόγους για την απόφασή σας αυτή. Όμως, όποιοι και εάν μπορεί να είναι οι λόγοι για την αγορά μίας συσκευής η οποία διαφημίζεται ότι έχει την ικανότητα εγγραφής καλύτερων βίντεο, με δαπάνη των φορολογούμενων, σε περίοδο που το Κράτος μας έχει χρεοκοπήσει, δε μπορεί παρά να προσδιορίζει δύο συγκεκριμένα στοιχεία: την ανικανότητά σας να κατανοήσετε τη σημερινή κατάσταση της χώρας και την ανωριμότητα της πολιτικής προσωπικότητάς σας.

Λυπούμαστε.

Σας δηλώνουμε ότι, μετά το πέρας της υπουργικής σας θητείας (η οποία ευχόμαστε να είναι σύντομη) θα ελέγξουμε εάν επιστρέψατε τη συσκευή σας στις υπηρεσίες του Υπουργείου. Σε διαφορετική περίπτωση, θα στραφούμε με αγωγή εναντίον σας.

Με εντολή του Δ.Σ.

Γιάννης Σιάτρας        Χρήστος Μπαβέλης
Πρόεδρος Δ.Σ.            Γενικός Γραμματέας

Σημείωση: Η αποστολή της παραπάνω επιστολής, υπερψηφίστηκε με ψήφους 4-2 από το Δ.Σ. του Συλλόγου. Μειοψήφισαν ο κ. Ηρακλής Ρούπας (επί του συνόλου της επιστολής) και η κα Ρένα Καργιώτη (επί του ύφους της επιστολής).

Την ώρα που η επιστολή μας παραδίδονταν στο γραφείο του κ. Υπουργού, πληροφορηθήκαμε την έκδοση ανακοίνωσης από τον κ. Γερουλάνο, με σημερινή ημερομηνία (20/12/2011) η οποία αναφέρει: (Δείτε το σύνδεσμο της ανακοίνωσης)

“Απάντηση σε δημοσιεύματα σχετικά με την προμήθεια κινητού τηλεφώνου


Αναφορικά με Απόφαση που δημοσιεύεται στη Διαύγεια από τις 8/12/2011 και αφορά στην προμήθεια από το ΥΠΠΟΤ συσκευής κινητού τηλεφώνου i-phone 4S, για τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού θέλουμε να διευκρινίσουμε τα ακόλουθα ώστε να μην υπάρχει καμία δυνατότητα εκμετάλλευσης ή παρερμηνείας.
O Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού μόλις πληροφορήθηκε το ακριβές κόστος της υπηρεσιακής συσκευής, αρνήθηκε την παραλαβή της και την επαναπροώθησε στην υπηρεσία, ώστε να επιστραφεί.
Επισημαίνεται ότι, παρότι ο κ. Γερουλάνος, ως Υπουργός, δικαιούται σύμφωνα με το νόμο να χρησιμοποιεί υπηρεσιακή συσκευή, μέχρι σήμερα δεν έχει κάνει χρήση αυτής της δυνατότητας. Χρησιμοποιεί το προσωπικό του κινητό τηλέφωνο τόσο για τις δημόσιες όσο και για τις ιδιωτικές του υποθέσεις, οπότε δεν έχει κοστίσει ούτε ένα ευρώ στον Έλληνα φορολογούμενο.”


Το σχόλιο του Συλλόγου μας για την ανακοίνωση του κου Γερουλάνου:

1) Η ανακοίνωση αυτή θα είχε αξία, μόνον εάν είχε δημοσιευθεί πριν δημιουργηθεί ο θόρυβος στο διαδίκτυο από την προσβλητική ενέργεια του κ. Υπουργού.
Η έκδοσή της, μόνον αφού έγινε ο σχετικός θόρυβος, δεν τακτοποιεί το ζήτημα. Απεναντίας, δείχνει την υποκριτική στάση του, αλλά και την έλλειψη πολιτικής ανδρείας να αναλάβει την ευθύνη ενός λάθους του.

2) Η σημερινή (καθυστερημένη) ανακοίνωση του κ. Υπουργού, έρχεται να ρίξει “στάχτη στα μάτια” μας. Αναφέρεται σε μία δαπάνη η οποία εγκρίθηκε στις 8/12/2011. Εάν υποθέσουμε ότι, στην καλύτερη περίπτωση, απαιτείται ένα διάστημα τουλάχιστον 10 ημερών για την έγκριση μίας δαπάνης σε ένα ελληνικό Υπουργείο, τότε προκύπτει ότι η αγορά της έγινε περί τα τέλη Νοεμβρίου, λίγες μέρες δηλαδή αφ’ ότου οι συσκευές αυτές κυκλοφόρησαν στη χώρα μας (11 Νοεμβρίου 2011).
Δύσκολα θα μας πείσει ο κ. Υπουργός ότι περίμενε να δημιουργηθεί τόσος θόρυβος στο ίντερνετ, για να ρωτήσει ποιό ήταν το κόστος της συσκευής που είχε αγοράσει εδώ και μερικές βδομάδες.

3) Δε βλέπουμε τους λόγους για τους οποίους ο κ. Υπουργός δε θέλησε να εξακολουθήσει να χρησιμοποιεί το προσωπικό του κινητό τηλέφωνο και να εξακολουθεί να μην επιβαρύνει τον Έλληνα φορολογούμενο, τη στιγμή μάλιστα που συνάδελφοί του στο Υπουργικό Συμβούλιο, επικαλούνται διαρκώς τις “έκτακτες δημοσιονομικές συνθήκες” για να “ξεζουμίσουν” ακόμη περισσότερο τους πολίτες της χώρας.

4) Η ανακοίνωση του κ. Υπουργού, επιβεβαιώνει ένα σημείο της επιστολής μας: την ανικανότητά του να κατανοήσει τη σημερινή κατάσταση της χώρας
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου