Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com

Τρίτη, 12 Ιουλίου 2011

Ποιοι κερδίζουν από την επιτήδεια αναβλητικότητα των Γερμανών;


Κατ’ αρχήν όλοι συμφωνούν ότι ο βασικός λόγος που η ΕΕ αντιδρά τόσο αργά στη λήψη αποφάσεων οφείλεται στην αναβλητικότητα των Γερμανών.
Αν η κ. Μέρκελ ήθελε να ληφθούν γρήγορα αποφάσεις, θα είχαν ληφθεί!
Το επόμενο ερώτημα είναι, ποιος κερδίζει από την τακτική αυτή;
Πρώτα-πρώτα κερδίζουν οι Γερμανοί! Για αυτό άλλωστε και κωλυσιεργούν! Τα Γερμανικά ομόλογα αποτελούν πλέον το μόνο ασφαλές καταφύγιο των επενδυτών εντός της ευρωζώνης, ενώ και το υποτιμημένο ευρώ δίνει ώθηση στις εξαγωγές τους και δεν επιτρέπει στο δολάριο να ξεφύγει.
Δεύτερον, κερδίζει πολιτικούς πόντους η κ. Μέρκελ, καθώς φαίνεται στο
...
εκλογικό της σώμα ότι αυτή καθορίζει τις εξελίξεις. Και στους Γερμανούς αρέσει να ηγεμονεύουν την Ευρώπη.
Τρίτον, κερδίζουν  οι τράπεζες. Εκμεταλλευόμενες την αναβλητικότητα των Γερμανών κερδίζουν χρόνο είτε για να αναδιαρθρώσουν τα χαρτοφυλάκιά τους, είτε να εξασφαλίσουν καλύτερους όρους για τη συμμετοχή τους σε όποιας μορφής επέκταση των ελληνικών δανείων.
Τέταρτον, κερδίζουν τα hedge funds  και οι σπεκουλαδόροι που δεν χάνουν την ευκαιρία να αυξάνουν τα spreads  στα ομόλογα των άλλων ευρωπαϊκών χωρών αποκομίζοντας τεράστια κέρδη.
Πέμπτον, κερδίζει το ελβετικό φράγκο και ξέρουμε ποιων αποτελεί καταφύγιο το συγκεκριμένο νόμισμα.
Έκτον, κερδίζει προσωρινά και ο Ομπάμα, επειδή δεν ξεφεύγει το δολάριο, κάτι που θα αυξήσει το ήδη υψηλό  κόστος δανεισμού των ΗΠΑ!
Έβδομον, κερδίζει και η Κίνα,  αφ’ ενός γιατί δεν καταρρέουν τα αποθέματά της σε δολλάρια και  αφ’ ετέρου γιατί μπορεί να διαδραματίσει μεγαλύτερο ρόλο ως πιστωτής των Ευρωπαϊκών οικονομιών.
Ποιοι χάνουν; Ε, όλοι οι υπόλοιποι…..
Στη φάση αυτή η  Γερμανική Κυβέρνηση συμπεριφέρεται σαν κερδοσκόπος.
Το ζητούμενο είναι τι έχει στο μυαλό της μακροπρόθεσμα.
Γιατί, αν δεν αντέξει η Ιταλία, ο επόμενος στόχος θα είναι ακόμα μεγαλύτερος!
Στα παιχνίδια με τη φωτιά, έχουμε απώλειες και από την πλευρά των πυροσβεστών…
Αυτό, μάλλον το ξεχνάει η κ Μέρκελ.
Κ.Ρ.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου