Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

.Σπουδαια επιστημονική ανακάλυψη- Ανακαλύφθηκε «δίδυμος» πλανήτης με τη Γη!


Ανακαλύφθηκε «δίδυμος» πλανήτης με τη Γη!
Μετά βεβαιότητας μπορεί να λεχθεί πως πρόκειται για την επιστημονική είδηση της χρονιάς. Η επιστημονική κοινότητα είναι εκστασιασμένη από την ανακάλυψη ενός νέου πλανήτη που σχεδόν ίδιος με τη Γη.
Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, ο πλανήτης ονομάζεται Kepler 186f, έχει λίγο μεγαλύτερη διάμετρο από τη Γη και βρίσκεται εντός της λεγόμενης «κατοικήσιμης ζώνης» που σημαίνει πως βρίσκεται σε κατάλληλη απόσταση από μητρικό άστρο ώστε να έχει νερό. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, η ύπαρξη νερού σε υγρή μορφή καθιστά τον πλανήτη κατοικήσιμο.
Σημειώνεται πως βρίσκεται σε απόσταση περίπου 490 ετών φωτός στην κατεύθυνση του αστερισμού του Κύκνου. Η σύσταση αλλά και οι συνθήκες βαρύτητας μοιάζουν αρκετά με της Γης αλλά οι επιστήμονες παραμένουν διστακτικοί λέγοντας πως θα ήταν καλύτερο, για την ώρα, να μην τον αποκαλούμε «δίδυμο» αλλά «ξάδερφο» της γης.
Παράλληλα, το έτος του πλανήτη Kepler-186f διαρκεί 130 γήινες ημέρες αλλά η μάζα και η πυκνότητα του παραμένουν μέχρι στιγμής άγνωστες. Οι πρώτες πληροφορίες υπαγορεύουν πως ο εν λόγω πλανήτης είναι βραχώδης και η σύνθεσή του περιλαμβάνει σίδηρο, πέτρα, πάγο και λίγο νερό.
Αξίζει να υπενθυμιστεί πως και στο παρελθόν είχαν εντοπιστεί πλανήτες με παρόμοια χαρακτηριστικά αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά που κάποιος πληροί τις δύο βασικές προϋποθέσεις: Παραπλήσιο μέγεθος και κατάλληλη απόσταση από το μητρικό αστέρι.
Η προσπάθεια για να συλλεχθούν περισσότερες πληροφορίες συνεχίζεται.

1 σχόλιο: