Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Μια παλιά ιστορία και η αλήθεια για το Boeing που δε θα αποκαλυφθεί ποτέ!

Του SON OFEON

H επιχείρηση Entebbe ήταν μια αντιτρομοκρατική αποστολή με σκοπό την διάσωση ομήρων, που διενεργήθηκε από κομάντος των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων (IDF) στο αεροδρόμιο Entebbe στην Ουγκάντα στις 4 Ιουλίου 1976.


Μια εβδομάδα νωρίτερα στις 27 Ιουνίου ένα αεροπλάνο της Air France με 248 επιβάτες έγινε αντικείμενο αεροπειρατείας από μέλη του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης και των γερμανικών Επαναστατικών Πυρήνων και μεταφέρθηκε αεροπορικώς στο Entebbe, το κύριο αεροδρόμιο της Ουγκάντα.

Η τοπική κυβέρνηση υποστήριξε τους αεροπειρατές και ο δικτάτορας Idi Amin τους καλωσόρισε προσωπικά.

Οι Κενυατικές πηγές υποστήριξαν το Ισραήλ και μετά την διενέργεια της επιχείρησης και σε αντίποινα ο Idi Amin έδωσε εντολές και οργάνωσε τη σφαγή αρκετών εκατοντάδων Κενυατών υπηκόων που βρίσκονταν στην Ουγκάντα.

Οι αεροπειρατές διαχώρισαν τους Ισραηλινούς και τους Εβραίους από τη ευρύτερη ομάδα των ομήρων και τους φυλάκισαν σε ένα άλλο χώρο.

Εκείνο το απόγευμα, 47 μη ισραηλινοί όμηροι αφέθηκαν ελεύθεροι.

Την επόμενη ημέρα επιπλέον 101 μη ισραηλινοί όμηροι αφέθηκαν να φύγουν με αεροσκάφος της Air France.

Περισσότεροι από 100 Ισραηλινοί και Εβραίοι επιβάτες μαζί με τον μη εβραίο πιλότο Captain Bacos παρέμειναν ως όμηροι και απειλήθηκαν με θάνατο. Ο ισραηλινός στρατός ενήργησε με βάση μυστικές πληροφορίες που προμήθευσε η ισραηλινή υπηρεσία πληροφοριών Μοσάντ.

Οι αεροπειρατές απείλησαν να σκοτώσουν τους ομήρους, αν οι απαιτήσεις τους για την απελευθέρωση των φυλακισμένων συντρόφων τους δεν ικανοποιηθούν.

Αυτή η απειλή οδήγησε στο σχεδιασμό της επιχείρησης διάσωσης.
Τα σχέδια αυτά περιελάμβαναν προετοιμασία για ένοπλη αντίσταση από τις στρατιωτικές δυνάμεις της Ουγκάντα.
Η επέμβαση πραγματοποιήθηκε τη νύχτα.
Ισραηλινά αεροπλάνα μετέφεραν 100 καταδρομείς σε απόσταση πάνω από 2.500 μίλια (4.000 χιλιόμετρα) στην Ουγκάντα για την επιχείρηση διάσωσης.

Η επιχείρηση, η οποία χρειάστηκε μια εβδομάδα για να σχεδιασθεί, διήρκεσε 90 λεπτά.
102 όμηροι διασώθηκαν. Πέντε Ισραηλινοί κομάντος τραυματίστηκαν και ένας, ο διοικητής της μονάδας, αντισυνταγματάρχης Yonatan Νετανιάχου, σκοτώθηκε.
Όλοι οι αεροπειρατές, τρεις όμηροι και 45 στρατιώτες της Ουγκάντα σκοτώθηκαν και τριάντα
(μερικοί λένε 11) σοβιετικής κατασκευής αεροπλάνα MiG -17 και MiG - 21 της αεροπορικής δύναμης της Ουγκάντα καταστράφηκαν.
Η επιχείρηση Entebbe, η οποία είχε τη στρατιωτική κωδική ονομασία Επιχείρηση Κεραυνός, μερικές φορές αναφέρεται εκ των υστέρων ως επιχείρηση Jonathan στη μνήμη του ηγέτη της μονάδας Yonatan Νετανιάχου.
Ήταν ο μεγαλύτερος αδελφός του Benjamin Netanyahu, του σημερινού πρωθυπουργού του Ισραήλ.


ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ

Σήμερα πληροφορίες στον τύπο αναφέρουν ότι πιθανώς να ανευρέθηκαν συντρίμια της πτήσης των Μαλαισιανών αερογραμμών στον Ινδικό ωκεανό, κοντά στο Perth της Αυστραλίας.

Η ανεύρεση του αεροσκάφους, αν επιβεβαιωθεί, δεν θα αναιρέσει το γεγονός ότι στο αεροπλάνο σημειώθηκε προφανώς αεροπειρατεία.

'Ολες οι ενδείξεις δείχνουν κάτι τέτοιο.
Το αεροσκάφος δεν ανέφερε κανένα πρόβλημα ή βλάβη και πέταγε επί ώρες.
Τα όργανα που επέτρεπαν την παρατήρηση της θέσης του από τα ραντάρ κλείστηκαν με ανεξήγητο τρόπο και διαφορά ώρας, άρα δεν επρόκειτο για κάποια ξαφνική βλάβη.
Το αεροπλάνο έκανε περίεργους ελιγμούς ανεβαίνοντας σε υψόμετρο πέραν αυτού που συνήθως χρησιμοποιείται και στην συνέχεια κατέβηκε σε ιδιαίτερα χαμηλό ύψος, κάνοντας συνεχώς ελιγμούς αποφυγής των ραντάρ.

Απ' ότι φαίνεται το κατάφερε με επιτυχία.

Ο τελικός προορισμός του ήταν άγνωστος, αλλά οι αρχές ασφαλείας βρήκαν στον αυτοσχέδιο εξομοιωτή στο σπίτι του πιλότου ενδείξεις ότι ο πιλότος έκανε προσομοιώσεις για προσγείωση μεταξύ άλλων στο αεροδρόμιο του νησιού Diego Garcia, που χρησιμοποιείται ως πολεμική βάση από Αμερικανούς και βρετανούς.

Αν το αεροπλάνο είχε παρόμοιο προορισμό είναι σίγουρο ότι θα είχε εντοπισθεί και αναχαιτισθεί.
Στο αεροδρόμιο του νησιού αυτού σταθμεύουν στρατηγικά βομβαρδιστικά και αεροπλάνα εναέριου εφοδιασμού των ΗΠΑ. Κανένας στρατιωτικός διοικητής του νησιού δεν θα τολμούσε να επιτρέψει την προσγείωση ενός άγνωστου αεροσκάφους του μεγέθους του Boeing 777 στο νησί.

Το αεροπλάνο θα καταδιωκόταν σίγουρα και θα είχαμε κατάρριψη του ή αν ξέφευγε θα έπεφτε στη θάλασσα μετά την εξάντληση των καυσίμων του, κοντά στο σημείο που υποτίθεται ότι βρέθηκαν τα συντρίμια του στην Αυστραλία.

Αν όντως βρέθηκαν τα συντρίμια θα εξετασθούν, αλλά η αλήθεια δεν θα αποκαλυφθεί ποτέ.
Ποιός θα τολμούσε να παραδεχθεί ότι διέταξε την προληπτική κατάρριψη ενός αεροσκάφους γεμάτου με ξένους υπηκόους , περιελαμβανομένων και Κινέζων, χωρίς να διακινδυνεύσει την πληρωμή από το αμερικανικό κράτος τεράστιων αστικών αποζημιώσεων και την διεθνή κατακραυγή;

Aναμένουμε λοιπόν για να δούμε την εξέλιξη στο μέλλον...
Αν πάντως τελικά το αεροπλάνο έχει προσγειωθεί κάπου και βρίσκεται υπό ομηρεία αεροπειρατών, τότε να αναμένετε την επανάληψη της επιχείρησης Entebbe σε κάποια μουσουλμανική χώρα της πρώην Σοβιετικής 'Ενωσης, που βρέχεται από την Μαύρη θάλασσα.

Κανένας αεροπειρατής δεν μπορεί να κρατήσει τόσες ημέρες ομήρους 239 επιβάτες χωρίς υποστήριξη από ενόπλους στο έδαφος.

Και όπως αποδεικνύει η επιχείρηση στο Entebbe o σχεδιασμός της κράτησε 7 ημέρες και έγινε νύκτα...
Υπάρχει καλύτερη κάλυψη για τον αιφνιδιασμό των αεροπειρατών από το να διαδοθεί στον τύπο ότι δήθεν το αεροπλάνο αναζητείται στην αντίθετη κατεύθυνση;

Αν θέλετε πάντως να καταλάβετε τι επεδιώκε ο αεροπειρατής κυβερνήτης μπορείτε να επισκεφθείτε το νησί Diego Garcia http://virtualglobetrotting.com/map/planes-on-diego-garcia-island/view/?service=0
Σημειώστε ότι τα αεροπλάνα που θα δείτε στον αεροδιάδρομο είναι εφοδιασμένα με πυρηνικά όπλα και συνήθως δεν πετάνε.

Απλά δοκιμάζουν συχνά τους κινητήρες τους στο έδαφος για να είναι συνεχώς σε ετοιμότητα.
Μπορείτε να δείτε στον αεροδιάδρομο τα ίχνη από τα καυσαέρια τους στο μέρος που είναι συνεχώς σταθμευμένα...


14 ΠΙΘΑΝΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΣΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΟΥ DIEGO GARCIA...
14 ΠΙΘΑΝΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΣΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΟΥ DIEGO GARCIA.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου