Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Δεν οφείλεται σε παθολογικά αίτια ο θάνατος του 40χρονου Αλβανού δολοφόνου Ιλί Καρέλι, που βρέθηκε νεκρός χθές το βράδυ στο κελί του.

Ευθύνες στον διευθυντή των φυλακών Νιγρίτας για το θάνατο του Αλβανού βαρυποινίτη. Τι λέει ο ιατροδικαστής
Ευθύνες στον διευθυντή των φυλακών Νιγρίτας για το θάνατο του Αλβανού βαρυποινίτη. Τι λέει ο ιατροδικαστής


Δεν οφείλεται σε παθολογικά αίτια ο θάνατος του 40χρονου Αλβανού βαρυποινίτη Ιλί Καρέλι, που βρέθηκε νεκρός χθές το βράδυ στο κελί της απομόνωσης των φυλακών Νιγρίτας Σερρών που είχε οδηγηθεί για λόγους ασφαλείας μετά τη δολοφονία του 46χρονου υπαρχιφύλακα Γιώργου Τσιρώνη, στις φυλακές Μαλανδρίνου. Σε αυτό οδηγεί σύμφωνα με πληροφορίες η ιατροδικαστική έκθεση για τα αίτια θανάτου του βαρυποινίτη , που εντοπίζει σοβαρότατα χτυπήματα «τα οποία δείχνουν χτυπήματα με σπυρωτή ράβδο- γκλοπ» τα οποία του προκάλεσαν «κάταγμα στο στέρνο». Το γεγονός δε ότι τα χτυπήματα θεωρείται ότι πιθανόν έγιναν την 25η Μαρτίου, δηλαδή την ημέρα δολοφονίας του υπαρχιφύλακα, προφανώς έγιναν αμέσως μετά το φονικό, ή κατά την σύλληψή του.
Αναφέρεται σύμφωνα με πληροφορίες: «Ο θάνατος δεν οφείλεται σε παθολογικά αιτια, καθως βρέθηκαν ευρήματα που δείχνουν πολλά χτυπήματα στο σώμα , κακώσεις και κάταγμα στο στέρνο. Θα γίνουν και άλλες εξετάσεις αλλά από τα υπάρχοντα ευρήματα πιθανολογείται αρρυθμία λογω του κατάγματος στο στέρνο. Τα χτυπήματα δεν έγιναν χθές (κατά την μεταγωγή του δηλαδή) αλλά τις τελευταίες μέρες και εκτιμάται ότι είναι συμβατά με την 25η Μαρτίου και πιθανόν προκληθηκαν από ραβδωτή ράβδο- γκλόπ».
Ευθύνες στον Διευθυντή των φυλακών Νιγρίτας
Σοβαρές ευθύνες του διευθυντή των φυλακών Νιγρίτας Σερρών για το θάνατο-μυστήριο του αλβανού βαρυποινίτη προκύπτουν από τα μέχρι τώρα στοιχεία της έρευνας.
Όταν ο Ιλία Καρέλι έφτασε στις Σέρρες από το Μαλανδρίνο έφερε μώλωπες και πολλαπλά τραύματα σε όλο του το σώμα, τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια της μεταγωγής του. Δηλαδή, ό, τι έγινε… έγινε μέσα στην κλούβα που τον μετέφερε από το ένα κατάστημα κράτησης στο άλλο.
Ωστόσο, ο διευθυντής των φυλακών Νιγρίτας δεν ζήτησε ως όφειλε την μεταφορά του ξυλοκοπημένου κρατούμενου στο νοσοκομείο ώστε να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου δικαιοσύνης ο ίδιος ο Αλβανός κακοποιός δεν υπέβαλε αίτημα ιατρικής του εξέτασης και για αυτό δεν έγινε καμία περαιτέρω ενέργεια.
Ανεξέλεγκτη η κατάσταση στις φυλακές από τους Αλβανούς
Έντονη αναστάτωση με υποψία εξέγερσης επικρατεί αυτή την ώρα στα μεγάλα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας.
Οι Αλβανοί έγκλειστοι, που είναι ιδιαίτερα ψυχροί και σκληροί, προσπαθούν να πάρουν το πάνω χέρι σε Κορυδαλλό, Τρικάλα, Μαλανδρίνο Δομοκού και Πάτρα, προχωρώντας σε αποχή από τα συσσίτια και από την καταμέτρηση των κρατουμένων.
Σκοπός και στόχος τους είναι να αποτρέψουν τη δημιουργία των φυλακών υψίστης ασφαλείας στο Δομοκό.
Άγνοια σωφρονιστικών για το θάνατο του Αλβανού βαρυποινίτη
Ο Ιλία Καρέλι δεν ήρθε με κανέναν σε επαφή στη φυλακή Νιγρίτας Σερρών, όπως υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι του καταστήματος κράτησης.
Ο Χάρης Κονσολίδης, πρόεδρος των εσωτερικών φρουρών των φυλακών Νιγρίτας περιγράφει λεπτομερώς τις τελευταίες ώρες του Αλβανού κακοποιού.
«Απορήσαμε που τον έστειλαν σε μας, γιατί υπολειτουργούμε ως φυλακή, δεν έχουμε προσωπικό. Κακώς τον έστειλαν. Θα έπρεπε να τον κρατήσουν στο Μεταγωγών, μέχρι να ηρεμήσουν τα πράγματα. Διαμορφώσαμε ένα ειδικό κελί για τη δική του και τη δική μας ασφάλεια. Προσαρμόσαμε ένα κελί που χρησιμοποιούσαμε για τους αδειούχους, βάλαμε κάμερες μέσα έπειτα από εισαγγελική διαταγή, προσθέσαμε και κάγκελα, ενώ αφαιρέσαμε κάποια άλλα που ίσως ήταν επικίνδυνα. Το φτιάξαμε μέσα σε 4 ώρες» και συνεχίζει: «Έχουμε στείλει όλο το υλικό από τις κάμερες. Από την πρώτη στιγμή της παραλαβής μέχρι το ασθενοφόρο που τον παρέλαβε, ο Καρέλι δεν ήρθε σε επαφή με υπάλληλο ή κρατούμενο. Δήλωσε μάλιστα πως όταν έφτασε ήταν χτυπημένος σε όλο του το σώμα και τον τράβηξαν φωτογραφίες. Ωστόσο εκείνος δεν παραπονέθηκε για πόνους ενώ το μόνο που είπε ήταν ότι για όλα φταίει ο εισαγγελέας και φώναζε: «Φέρτε μου ένα σκοινί». Λίγο μετά ο Καρέλι έφαγε βραδινό μέσα στο κελί του, στις 7.15, την ίδια ώρα με όλους τους κρατουμένους. Στη συνέχεια γδύθηκε και ξάπλωσε. Φαινόταν από τις κάμερες να μη μπορεί να βολευτεί και έτσι ξανασηκώθηκε, ενώ μετά έπεσε πάλι στο κρεβάτι. Εκεί τον βρήκαν λίγο αργότερα νεκρό.
Συγκεκριμένα, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, ο αρχιφύλακας υπηρεσίας διαπίστωσε ότι ο 40χρονος κρατούμενος βρισκόταν ακίνητος στο κρεβάτι του. Αμέσως ενημερώθηκε το ΕΚΑΒ και διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας Νιγρίτας και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών».
Όπως τονίζουν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι τα πάντα είναι γραμμένα σε βίντεο. Φως στα αίτια και τις συνθήκες του θανάτου του 42χρονου αναμένεται να ρίξουν τα αποτελέσματα της νεκροψίας-νεκροτομής.
Η σορός του έχει μεταφερθεί στο νεκροτομείο των Διαβατών Θεσσαλονίκης, κατόπιν εντολής του εισαγγελέα Σερρών. Η ιατροδικαστική εξέταση θα γίνει από τον ιατροδικαστή Μηνά Γεωργιάδη κι έως το μεσημέρι αναμένεται το πόρισμα προκειμένου να ενημερωθεί άμεσα το υπουργείο Δικαιοσύνης.
Έρευνα για τον θάνατο-μυστήριο
Πειθαρχική προκαταρκτική έρευνα από αρμόδιο εισαγγελέα διέταξε το Υπουργείο Δικαιοσύνης, για να διερευνηθούν οι συνθήκες του θανάτου του κρατούμενου.
Ταυτόχρονα με την πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση, διενεργείται και προανάκριση από την Αστυνομία στην οποία παραδόθηκε και το υλικό της κάμερας.
Στο μικροσκόπιο έχει μπει και η αναφορά του Διευθυντή του Καταστήματος, σύμφωνα με τον οποίο κατά την παραλαβή του ο κρατούμενος έφερε μώλωπες για τους δεν προσδιόρισε την αιτία τους και δεν υπέβαλε αίτημα ιατρικής του εξέτασης.
Η ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης

Πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση από αρμόδιο εισαγγελέα διατάχθηκε από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες του θανάτου του κρατούμενου Kareli Ilie που κρατείτο στο Κατάστημα Κράτησης Νιγρίτας Σερρών.

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος κατηγορείτο για τη δολοφονία του υπαρχιφύλακα του Καταστήματος Κράτησης Μαλανδρίνου, μεταφέρθηκε, χθες, (27.3.2014) περί ώρα 15.45 στο Κ. Κ Νιγρίτας για λόγους προσωπικής του ασφάλειας. Τοποθετήθηκε σε θάλαμο νεοεισερχομένων περί ώρα 18.30 μόνος του και μακριά από άλλους κρατούμενους, ώστε να υπάρχει συνεχής παρακολούθηση του από το προσωπικό του σωφρονιστικού καταστήματος. Μάλιστα εντός του χώρου κράτησής του τοποθετήθηκε κάμερα ώστε να υπάρχει πλήρης εποπτεία και καταγραφή όλων των κινήσεων.

Περί ώρα 23.30 υπάλληλοι του Καταστήματος Κράτησης παρατήρησαν ότι δεν εκινείτο ενώ βρισκόταν για ώρα στο κρεβάτι του. Εισήλθαν τότε στο κελί του όπου και διαπιστώθηκε έλλειψη των αισθήσεών του. Ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ το οποίο προσήλθε σε 17 λεπτά και μετέφερε τον κρατούμενο στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών, όπου πιστοποιήθηκε ο θάνατος του.

Ταυτόχρονα με την ως άνω πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση, διενεργείται και προανάκριση από την Αστυνομία στην οποία παραδόθηκε και το υλικό της κάμερας, ενώ αναμένονται και τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης για τη διαπίστωση των αιτίων θανάτου.

Πρέπει να σημειωθεί ότι κατά την παραλαβή του στο Κατάστημα Κράτησης της Νιγρίτας, σύμφωνα με την αναφορά του Διευθυντή του Καταστήματος, ο κρατούμενος έφερε μώλωπες για τους οποίους ο ίδιος (κρατούμενος) δεν προσδιόρισε την αιτία τους και δεν υπέβαλε αίτημα ιατρικής του εξέτασης.

Ανακοίνωση Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων
Τη λύπη της για το θάνατο του βαρυποινίτη εκφράζει με δική της ανακοίνωση η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων. Αναλυτικά αναφέρει τα εξής:

"Εκφράζουμε την λύπη μας για τον θάνατο του Αλβανού κρατουμένου ο οποίος την 25η Μαρτίου αφαίρεσε αναίτια την ζωή του αείμνηστου Συνάδελφού μας Γεωργίου Τσιρώνη.
Ο ανθρωπισμός μας σε καμία περίπτωση δεν θα μας επέτρεπε η διαφοροποίηση στο μέγεθος του πόνου να αποτελέσει αιτία για οποιοδήποτε άλλα συναισθήματα.
Οι εργαζόμενοι στις φυλακές ως υποσύνολο της κοινωνίας των φυλακών που συναποτελείται και από τους έγκλειστους κρατουμένους μαζί με τους οποίους βιώνουμε την κατάντια, την δυστυχία και την εγκατάλειψη πολλών συνανθρώπων μας, χρόνια τώρα μας έχει επιβάλλει να παλεύουμε και να διεκδικούμε για μια φυλακή που δεν θα χρειάζεται να μετρά απώλειες καμία από τις δύο πλευρές.
Επίσης, η ηθική μας και η λογική μας ως εργαζόμενοι μας επιβάλλουν να κινούμεθα μακριά και να καταγγέλλουμε οποιαδήποτε μορφή αυτοδικίας ή αντεκδίκησης.
Προσηλωμένοι στην πανανθρώπινη αξία της ζωής που αποτελεί βασικό οδηγό του αγώνα μας, μας επιβάλλει μαζί με την λύπη μας για αυτό καθ’ αυτό το γεγονός να εκφράσουμε και τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια του θανόντος.
Είμαστε σίγουροι ότι η έρευνα που ήδη διεξάγεται θα αποδείξει καταρχήν κάτω από ποιες συνθήκες και σε ποια αίτια οφείλεται ο θάνατος του κρατουμένου, καθώς και την ειλικρίνεια των λόγων μας, δεδομένου ότι δεν έχουμε καμία συμμετοχή σε αυτόν, ούτε παραλείψαμε να κάνουμε κάτι που θα εξέθετε την ζωή του σε κίνδυνο.
Ο συ μισείς, ετέρω μη ποιήσης"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου