Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com

Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2013

Καταπέλτης η Εισαγγελέας: "Ο Τσοχατζόπουλος πήρε τόσες μίζες που έχασε τον λογαριασμό!" - "Είναι προκλητικός και αλαζόνας!"

 

 

- Πρότεινε την ενοχή των 17 από τους 19 κατηγορούμενους
- Κατακεραύνωσε τον Άκη Τσοχατζόπουλο για τις μίζες - "Διέπραττε το αδίκημα κατ' επάγγελμα. Περιφρονούσε τους θεσμούς", είπε η εισαγγελέας
- Είπε για Σμπώκο: «Ο επονομαζόμενος και "Βοσκός", που κατάγεται από τα Ανώγεια, όπως ο βοσκός φυλάει τα πρόβατα, αυτός φυλούσε τα χρήματα του πρώην υπουργού»

Η εισαγγελέας κατακεραύνωσε τον Ακη Τσοχατζόπουλο λέγοντας πώς είχε χάσει το λογαριασμό από τον ορυμαγδό των μιζών προκαλώντας την αντίδρασή του, ενώ ενέταξε στην βασική ομάδα του άλλα 11 άτομα.

"Πήρε τόσες μίζες κύριε Πρόεδρε που ούτε ο ίδιος δεν μπορούσε να υπολογίζει. Πήρε μίζες σε βαλίτσες, σε τσάντες, από λογαριασμούς σε λογαριασμούς, από εταιρείες σε εταιρείες, από άτομο σε άτομο, χέρι με χέρι, κυκλοφορούσαν οι μίζες και επενδύονταν σε ακίνητα και σε
... πολυτελή ζωή"

Συγκεκριμένα ζήτησε να κηρυχτούν ένοχοι για το αδίκημα του ξεπλύματος μαύρου χρήματος κατ΄ επάγγελμα οι:

'Ακης Τσοχατζόπουλος, Αστέριος Οικονομίδης, Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, Νικόλος Ζήγρας, Γιώργος Σαπχατζίδης, Αρετή Τσοχατζοπούλου, Ιωάννης Σμπώκος, Βασιλική Σταμάτη, Μαρία Ταλίτα Τσεκούρα, Οράτιος Μελάς, Κων/νος Αντωνιάδης, Γεώργιος Κωνσταντάτος.

Είπε μάλιστα ότι "οι μεθοδεύσεις που χρησιμοποιήθηκαν και η μακρά ενασχολησή τους με τις εταιρίες του Ακη Τσοχατζόπουλου δείχνουν ότι διέπραξαν το αδίκημα κατ΄ επάγγελμα".

Πρότεινε να κηρυχθούν ένοχοι χωρίς την επιβαρυντική περίσταση της κατ΄ επάγγελμα τέλεσης του αδικήματος, γεγονός που μειώνει την ποινική τους μεταχείριση οι:

Νικόλας Γεωργουλάκης, Παναγιώτης Σταμάτης, Φώτιος Αρβανίτης, Γκούντρουν Τσοχατζοπούλου και Νικόλαος Καρατζάς για τους οποίους είπε πώς είχαν «ευκαιριακή σχέση με εγκλήματα του Τσοχατζόπουλου».

Ζήτησε την απαλλαγή λόγω αμφιβολιών για δυο μόνον από τους κατηγορημένους, τον Κύπριο δικηγόρο Σπύρο Χατζηνικολάου, και τον επιχειρηματία Παντελή Ζαχαριάδη.

Την ενοχή των 17 από τους 19 κατηγορούμενους στην δίκη Τσοχατζόπουλου εισηγήθηκε η εισαγγελέας της έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών Γεωργία Αδειλίνη.

"Πήρε τόσες μίζες κύριε Πρόεδρε που ούτε ο ίδιος δεν μπορούσε να υπολογίζει. Πήρε μίζες σε βαλίτσες, σε τσάντες, από λογαριασμούς σε λογαριασμούς, από εταιρείες σε εταιρείες, από άτομο σε άτομο, χέρι με χέρι, κυκλοφορούσαν οι μίζες και επενδύονταν σε ακίνητα και σε πολυτελή ζωή", είπε η εισαγγελέας αναφερόμενη στον Ακη Τσοχατζόπουλο.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι από τις έρευνες αποκαλύφθηκε μόνο ένα μέρος από τις μίζες αυτές.
Έκανε λόγο μάλιστα για πακτωλό χρημάτων βασιζόμενη σε σημειώσεις του στις οποίες έλεγε ότι ήταν ανάγκη να δημιουργηθούν εταιρείες χρηματαποστολών για να μεταφερθούν τα χρήματα.

Τον είπε επίσης προκλητικό και αλαζόνα, αφού "μπροστά στις συντριπτικές αποδείξεις επέλεξε να μιλάει για σκευωρία". Τότε πετάχτηκε ο Ακης Τσοχατζόπουλος και της είπε: "σαφώς, ότι κάνετε και σεις σήμερα".

Η κα Αδειλίνη έκανε αναφορά και στον Σάρτρ. "Μας κατήγγειλε" είπε πως τον πηγαίνουμε ως πρόβατο προς τη σφαγή. Αλλά όπως είπε ο Σατρ «ο άνθρωπος είναι οι επιλογές του». Δεν άκουσε ούτε τις παρακλήσεις των συγκατηγουμένων του, δεν πτοήθηκε για τα στοιχεία που βοούν σε βάρος του. Με αυτό τον τρόπο επέλεξε να υπερασπιστεί τον εαυτό του, στάση που υπήρξε προκλητική".

Μάλιστα αφού είπε ότι και η ίδια ανήκει στην γενιά της μεταπολίτευσης, η κα Αδειλίνη αντέκρουσε τα περί σκευωρίας λέγοντας ότι ο πρώην υπουργός ήταν σημείο αναφοράς για έναν ολόκληρο λαό ο παρολίγον πρωθυπουργός της χώρας, ο οποίος όμως επέδειξε αλαζονεία και περιφρόνηση στους θεσμούς.

Εντυπωσιακό χαρακτήρισε η εισαγγελέας το αίτημα του μέχρι τέλους για κλήτευση του ΚΥΣΕΑ, και υπουργών που τον διαδέχτηκαν «η επιμονή του γι’ αυτό δεν ήταν τυχαία, καθόλου τυχαία. Από τις χρηματορροές που αποτελούν το σοβαρότερο στοιχείο για τον την ενοχή του, από τις χρηματορροές των μιζών προκύπτει πώς μίζες μόνο προς τον ίδιο δόθηκαν. Μόνο σε αυτόν».

Ο βοσκός που φυλούσε τα χρήματα του Άκη

Κεντρικό ρόλο στη βασική ομάδα διακίνησης "μαύρου χρήματος" του 'Ακη Τσοχατζόπουλου απέδωσε στον πρώην Γενικό Διευθυντή Εξοπλισμών του υπουργείου Αμυνας Γιάννη Σμπώκο, η εισαγγελέας.

Ο Σμπώκος ήταν «άνθρωπος της απολύτου εμπιστοσύνης του υπουργού» που αποκόμισε πολλά οφέλη και ο ίδιος.

Η εισαγγελική λειτουργός μάλιστα έκανε αναφορά, όταν εξηγούσε τον ρόλο του Νίκου Ζηγρα σε χρήματα που" δεν εχουν ακόμη βρεθεί".

Η εισαγγελέας μιλώντας για το προσωνύμιο "Bosco" που περιέχεται στα κατασχεθέντα χειρόγραφα του πρώην υπουργού δεν άφησε κανένα περιθώριο ότι αφορά τον κ.Σμπώκο, παρά τους ισχυρισμούς Τσοχατζόπουλου ότι αναφέρεται σε κάποιον Σέρβο φίλο του. 'Οπως είπε η κ. Αδειλίνη: «Ο επονομαζόμενος και "Βοσκός", που κατάγεται από τα Ανώγεια, όπως ο βοσκός φυλάει τα πρόβατα, αυτός φυλούσε τα χρήματα του πρώην υπουργού».Κατα την εισαγγελέα ο Σμπώκος ήταν «άνθρωπος της απολύτου εμπιστοσύνης του υπουργού» που αποκόμισε πολλά οφέλη και ο ίδιος.

Η εισαγγελέας αναφέρθηκε σε σειρά εγγράφων και χειρόγραφων σημειωσεων προκαλώντας την έντονη αντίδραση του πρώην υπουργού ο οποίος, παρά τις συστάσεις του προέδρου να παραμείνει σιωπηλός, χαρακτήρισε "παραλήρημα ψευδών" όσα ακούγονται στην δικαστική αίθουσα.

Καταδικαστική επίσης ήταν η τοποθέτηση της κ. Αδειλίνη και για τον εξάδελφο του πρώην υπουργού Νίκο Ζήγρα αποδίδοντάς του "ηγετικό ρόλο" καθώς "για λογαριασμό του εξάδελφου του είχε συστήσει εταιρείες και διαχειριζόταν χρήματα σε πολλά μέρη του κόσμου που δεν έχουν ακόμα βρεθεί".

Για τη λογίστρια του πρώην υπουργού Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, η εισαγγελέας είπε οτι διαδραμάτισε "σημαντικό ρόλο στη διακίνηση μαύρου χρήματος, καθώς έβρισκε κατάλληλους αχυράνθρωπους και διαχειριζόταν χρήματα εξωχώριων εταιρειών".

Ως εν γνώση της "αποδέκτη χρημάτων απο έκνομη προέλευση του Ακη Τσοχατζόπουλου" χαρακτήρισε η εισαγγελέας την πρώην σύζυγό του Γκούντρουν Τσοχατζοπούλου για την οποία επικαλούμενη τους ισχυρισμούς Ζήγρα, ανέφερε ότι το 2002 έλαβε 500 χιλιάδες δολάρια "για να συναινέσει στην έκδοση διαζυγίου"

Η κ. Αδειλίνη είπε επίσης ότι και η δικηγόρος Ταλίτα Μαρία Τσεκούρα, που εμπλέκεται στην εταιρεία ΝΟΜΠΙΛΙΣ "γνώριζε" και είχε σκοπό να "προσπορίσει παράνομο περιουσιακό όφελος τόσο για τον πρώην υπουργό όσο και για την ίδια."

Για τον ιδιοκτήτη της ΙΑΝΟΣ Νίκο Καρατζά η εισαγγελική λειτουργός είπε οτι "δεν πείθουν οι ισχυρισμοί του" και ότι γνώριζε την παράνομη προέλευση των χρημάτων του πρώην υπουργού.

Με την πρότασή της, η κ. Αδειλίνη εξέφρασε αμφιβολίες για την ενοχή δυο κατηγορουμένων, του επιχειρηματία Παντελή Ζαχαριάδη και του Κύπριου δικηγόρου Σπύρου Χατζηνικολάου των οποίων εισηγήθηκε την απαλλαγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου