Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Πύργος Eco Fest στον ποταμό Αλφειό: Μια εναλλακτική πρόταση Περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και ψυχαγωγίας

 

 

Το Eco Fest που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 31 Αυγούστου και την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου γεννήθηκε προκειμένου να αποτελέσει μια εναλλακτική πρόταση Περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και ψυχαγωγίας απάντηση στην οικονομική κρίση που όλοι βιώνουμε τα τελευταία χρόνια. Εκτός αυτού το Eco Fest φιλοδοξεί να ενημερώσει τους επισκέπτες για το πως η ανακύκλωση -σε πολλές και διάφορες μορφές της- μπορεί ν` αποτελέσει μέρος της καθημερινότητας τους με πολλαπλά περιβαλλοντικά και κοινωνικά οφέλη.
Περιλαμβάνοντας ένα πλήθος παράλληλων δραστηριοτήτων (με παρουσία περιβαλλοντικών, εθελοντικών, φιλοζωικών συλλόγων και ομάδων αλλά και λειτουργία εργαστηρίων ανακύκλωσης υλικών και δημιουργίας, συναυλίες με τοπικά μουσικά σχήματα και dj`s κ.α.), ζητά να
,,,,
καθιερωθεί ως μια απόπειρα παρέμβασης για την προώθηση μιας άλλης αντίληψης στη σχέση μας με τη φύση, αλλά και μια πρόταση πολιτιστική, μια πρόταση διαχείρισης του ελεύθερου χρόνου, ακόμα και μια πρόταση εναλλακτικής διατροφής. Πολύ περισσότερο σήμερα, σε μια εποχή όξυνσης της βίας και των ξενοφοβικών συνδρόμων, οι ανοιχτοί ορίζοντες του Eco Fest είναι η καλύτερη απάντηση φέρνοντας τους ανθρώπους πιο κοντά και εμπνέοντας για το διαφορετικό.
Φορέας διοργάνωσης του είναι η Ομάδα Υποστήριξης Eco Pyrgos που επέλεξε τον χώρο πραγματοποίησης του Eco Fest προκειμένου να δώσει τέλος στην «χρησιμοποίηση» του ως σημείου παράνομης εναπόθεσης κάθε είδους απορριμμάτων -με την συνδρομή του Δήμου Πύργου- με αποτέλεσμα και την αισθητική του αναβάθμιση!
Ο χώρος διεξαγωγής του Eco Fest απέχει μόλις λίγα χλμ. από το κέντρο του Πύργου. Bρίσκεται ακριβώς δίπλα από την όχθη του ποταμού Αλφειού (μόλις 500 μέτρα από την Εθνική οδό Πύργου-Καλαμάτας, στρίβουμε αριστερά πριν την γέφυρα του ποταμού όπως φεύγουμε από Πύργο) και αποτελεί ένα ιδιαίτερα φιλόξενο φυσικό τοπίο.
Περισσότερες πληροφορίες (και δηλώσεις συμμετοχής) θα βρείτε στην σελίδα «Πύργος Eco-Fest στον Αλφειό» στο Facebook και στο τηλέφωνο 6977 036100.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου