Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Οι χαμπουργκεράδες, ανιστόρητοι, χαζο- Αμερικανοί, σχολιάζουν τις οφειλόμενες προς την Ελλάδα γερμανικές αποζημιώσεις και μας ''στολίζουν'' με τα χειρότερα λόγια...

Με τις γερμανικές αποζημιώσεις στην Ελλάδα ασχολήθηκε η Wall Street Journal
Η χθεσινή ομιλία στη Βουλή του υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλου, για τις γερμανικές αποζημιώσεις και οι γενικότερες εξελίξεις για το θέμα, προβάλλονται από αρκετά αμερικανικά ΜΜΕ, ως μια «νέα διάσταση» στις ελληνογερμανικές σχέσεις.

wall street journal Με τις γερμανικές αποζημιώσεις στην Ελλάδα ασχολήθηκε η Wall Street Journal

Ενδεικτικό είναι το δημοσίευμα της Wall Street Journal, στο οποίο αναφέρεται ότι η Ελλάδα αναζητά τρόπους για να αναβιώσει το μακροχρόνιο αίτημα των γερμανικών αποζημιώσεων του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, όπως τόνισε χθες ο κ. Αβραμόπουλος, «σε μια κίνηση που ενδέχεται να δοκιμάσει τις σχέσεις Αθήνας – Βερολίνου, δεδομένου ότι η Γερμανία φέρει το μεγαλύτερο βάρος του δανειακού πακέτου βοήθειας», όπως χαρακτηριστικά επισημαίνεται στην ανταπόκριση από την Αθήνα.
Στη συνέχεια σημειώνεται ότι η ελληνική διεκδίκηση για τις γερμανικές αποζημιώσεις δεν είναι νέα και υπάρχουν λιγοστές ενδείξεις ότι αυτή τη φορά θα είναι
...
επιτυχής, όπως υπογραμμίζεται, καθώς προηγούμενες απόπειρες παλαιότερων κυβερνήσεων και μεμονωμένων ατόμων κατέληξαν σε μακρόχρονες νομικές διαμάχες, ορισμένες εκ των οποίων εκκρεμούν ακόμη σε διεθνή δικαστήρια.
Ωστόσο, τονίζεται, η «εύθραυστη κυβέρνηση» συνασπισμού δέχεται πιέσεις για να προχωρήσει με την υπόθεση, τόσο από την κοινή γνώμη, όσο και από μια αριστερή αντιπολίτευση που προσπαθεί να κεφαλαιοποιήσει πολιτικά την οργή του ελληνικού λαού για τη Γερμανία, αναφέρει το δημοσίευμα.
Επίσης, σημειώνεται ότι ο έλληνας υπουργός Εξωτερικών δεν προσδιόρισε το ποσό που θα διεκδικήσει η Ελλάδα, ούτε βάσει ποιου νομικού πλαισίου, καθώς αναμένει τις οδηγίες νομικών συμβούλων, μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.
Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, αντιμετωπίζοντας την αυξανόμενη οργή και απόγνωση, λόγω της εξαετούς ύφεσης στη χώρα, θα κληθεί να εξισορροπήσει επιδέξια την κατάσταση, καθώς θα αναβιώνει το οικονομικό αίτημα της Ελλάδας, σύμφωνα με την ανταπόκριση.
Τέλος, διατυπώνεται η άποψη ότι οι εντάσεις μεταξύ Ελλάδας – Γερμανίας ενισχύθηκαν στις αρχές του περασμένου καλοκαιριού, όταν η Ελλάδα απειλήθηκε με έξοδο από το ευρώ, ωστόσο οι διμερείς σχέσεις βελτιώθηκαν μετά την εκλογή του Α. Σαμαρά και την επίσκεψη της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ στην Αθήνα προς τα τέλη του 2012.
Παράλληλα, προστίθεται στο δημοσίευμα, τους τελευταίους μήνες οι Γερμανοί αξιωματούχοι επαίνεσαν την Ελλάδα για τις μεταρρυθμιστικές της προσπάθειες, μετά τους βραδείς ρυθμούς που παρατηρήθηκαν κατά την έναρξη του προγράμματος δημοσιονομικής αναπροσαρμογής στη χώρα.
Εντύπωση προκαλούν τα αρνητικά για τους Έλληνες σχόλια, κυρίως από Αμερικάνους, οι οποίοι δείχνουν να μην έχουν γνώση του ιστορικού και χαρακτηρίζουν beggars (επαίτες) τους Έλληνες!
(madatoforos.com)
Για να δείτε και να σχολιάσετε πατήστε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου