Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ-ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΘΗΤΕΙΑ: ΠΑΧΥΣΑΡΚΟΣ Ι3, ΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕ 27.000 ΔΡΧ ΑΠΗΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΤΟΥ.

ΓΥΡΝΑ ΠΙΣΩ ΤΗΝ BMW ...

      
venizelos-bmw

ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΜΗΤΡΩΟΥ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Στο ερώτημα τι έκανες στον «πόλεμο» μπαμπά, ο Βορειοελλαδίτης «πατριώτης» αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, πιθανόν να δυσκολευτεί να απαντήσει. Ο κ. Βενιζέλος σύμφωνα με το στρατιωτικό «φύλλο μητρώου» του ανήκει στην κάστα των πολιτικών που εξαγόρασαν μεγάλο μέρος της θητείας τους έναντι πινακίου φακής. Τα χαρτιά δύσκολα πέφτουν έξω. Την ίδια διαδρομή είχε ακολουθήσει και ο προκάτοχός του στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, Άκης Τσοχατζόπουλος. Φαίνεται ότι το'χει η θέση να ηγούνται ως υπουργοί των Στρατιωτικών, πρόσωπα που δεν έχουν πιάσει ποτέ όπλο στη ζωή τους.

Σύμφωνα με το «φύλλο μητρώου» του Ευάγγελου Βενιζέλου ο...έφηβος το 1976 Βαγγέλης, 19 ετών τότε(κατά το βιογραφικό του που τον παρουσιάζει γεννηθέντα το 1957), αποφεύγει την κατάταξη του στο στρατό ένεκα σπουδών. Στις 6 Μαρτίου 1976 «παρουσιασθείς ΣΕΟ Θεσσαλονίκης εκρίθη ικανός Ι1», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά. Λαμβάνει αναβολή μέχρι τις 31-12-1985 ως δευτεροετής φοιτητής της Νομικής Σχολής Θεσσαλονίκης . Στις 14 Σεπτεμβρίου 1978 «επεράτωσε τις σπουδές του» και στις 28 Νοεμβρίου 1978 «ενεγράφη ως πρωτοετής του Τμήματος
...
Μεταπτυχιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Δικαίου Οικονομίας και Κοινωνικών Επιστημών Παρισίων 2 Γαλλίας προς λήψη Διδακτορικού Διπλώματος εις το Δίκαιον κατά το έτος 1978-79(φοίτηση εξαετής)παραμένουσα ισχυράς της αναβολής του μέχρι 31-12-1985(άρθρο 17 παρ 2δ' ΝΔ 720/70».
Στις 26 Μαρτίου 1986 ο τότε υπερδραστήριος πανεπιστημιακός και σημερινός Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, αποφασίζει αναγκαστικά να καταταγεί στο στρατό επιλεγόμενος ως πεζικάριος(ΥΕΑ). Οι ενέργειες του όμως καθώς και η συνεχής αποζήτηση «βυσμάτων» δείχνει ότι ο Ελληνικός Στρατός ήταν ανέκαθεν ένα ζήτημα που προφανώς εμπόδιζε την επαγγελματική και διδακτορική του πορεία. Νωρίτερα, στις 31 Δεκεμβρίου 1985, «ληξάσης νομίμως της αναβολής υποχρεούται για κατάταξη στην 86 Β' ΕΣΣΟ». Κατετάγη στις 9 Απριλίου 1986 στο 6ο Σύνταγμα Πεζικού στην Κόρινθο και εκρίθη «ικανός Ι3 ΕΔΥΕΘΑ 15/86». Από αυτό σημείο και μετά αρχίζουν τα παιχνίδια του κ. Βενιζέλου με την λούφα και παραλλαγή του. Στις 9 Απριλίου 1986, κρίνεται «με την απόφαση ΕΣΣ του 6ου Συντάγματος Πεζικού 232, πάσχων από σημαντική παχυσαρκία. Στις 27 Μαίου 1986(πάντα κατά το φύλλο μητρώου του) «μετατέθηκε στο Β'Στρατολογικό Γραφείο Θεσσαλονίκης» από το άνυδρο και αφιλόξενο γι αυτόν στρατόπεδο της Κορίνθου. Μια ανάσα από το σπίτι του. Στις 22 Μαίου 1986, διορίζεται γραφέας. Ήταν το σκαλοπάτι για την οριστική απαλλαγή την οποία φαίνεται ότι την «οργάνωνε» από καιρό.
Την σημαδιακή ημερομηνία της 4ης Αυγούστου 1987 ο κ. Βενιζέλος αποφασίζει το μεγάλο άλμα από το χακί. «Κατέβαλε δι' υπαριθμόν 770 απόδειξη της Γενικής Τραπέζης της Ελλάδος, 27.000 δραχμών για εξαγορά 9μηνου υπολοίπου θητείας Αρ 1 παρ. 1» της σχετικής απόφασης. Δύο μέρες αργότερα, στις 6 Αυγούστου 1987, ο κύριος καθηγητής λέει αντίο στο στρατό καθώς απολύεται «από το Β' Στρατολογικό Γραφείο σαν στρατιώτης Πεζικού, ειδικότητας Ι3 ως γραφέας».
ΠΗΓΉ

1 σχόλιο: