Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Μνημόνιο Ι, ΙΙ, ΙΙΙ, ΙV. Τα σίκουελ κάποτε τελειώνουν. Ιδίως τα φρικιαστικά…




Το Μάη του 2010 κυκλοφόρησε το Μνημόνιο Ι. Η “επιτυχία” του είχε ως συνέπεια την επιστροφή του σχεδόν ένα χρόνο αργότερο με το Μνημόνιο ΙΙ – Μεσοπρόθεσμο. Ακολούθησε το Μνημόνιο ΙΙΙ το Φεβρουάριο του 2012 και η “σπουδαία” αυτή σειρά συνεχίζεται απόψε με το Μνημόνιο IV.

του Στρατή Μαζίδη

Η συνταγή γνωστή. Μπόλική δόση αίματος, θύματα και αγωνία πάντα πριν τις επίμαχες σκηνές. Κάτι σαν τον “εφιάλτη στο δρόμο με τις λεύκες”, το “Παρασκευή και 13″, το “Saw” και άλλα λιγότερα γνωστά έργα σε συνέχειες με κυρίαρχο χαρακτηριστικό τον τρόμο.
Αυτό συμβαίνει και με το Μνημόνιο. Μια διεθνής συνωμοσία  για να μετατραπεί σε άμοιρο πειραματόζωο μια ολόκληρη χώρα της οποίας κόβουν τη σάρκα κάθε φορά από λίγο.
Σε πρωταγωνιστικό ρόλο οι κάθε φορά εκτελεστές με το Γιώργο Παπανδρέου να υποδύεται το δήμιο στα δύο πρώτα έργα, το Λουκά Παπαδήμο στην τρίτη ταινία και τη μεγάλη έκπληξη, τον Αντώνη Σαμαρά που κάποτε δήλωνε δημόσια απέχθεια για τέτοια κατασκευάσματα να λαμβάνει τη σκυτάλη για να ενσαρκώσει το φονιά στην πιο άγρια μέχρι στιγμής συνέχεια.
Όλες όμως αυτές οι σειρές ταινιών είχαν ένα κοινό γνώρισμα πέρα από την υπερβολική δόση τρόμου και αίματος, τη φθίνουσα πορεία. Ξεκινούσαν από την οροφή για να κατέβουν στο υπόγειο.  Αυτό συνέβαινε γιατί εξαρχής δεν είχαν τίποτε ουσιαστικό να δώσουν πέρα από μια ίσως πρωτότυπη σύλληψη σκηνικού και σεναρίου.
Το ίδιο συμβαίνει και με το Μνημόνιο. Η τέταρτη ταινία της σειράς θα είναι η μεγαλύτερη αποτυχία. Πρωταγωνιστές, σκηνοθέτες και λοιποί συντελεστές καλά θα κάνουν να μας αδειάσουν τη γωνιά.
Καιρός να δούμε και κάτι διαφορετικό. Πιο αισιοδόξο… Πιο ελπιδοφόρο. Με δύσκολη ίσως αρχή αλλά με αίσιο τέλος!
http://freepen.gr/?p=10647

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου