Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Εμείς τα κορόιδα πληρώνουμε το αίμα μας, και η κυρά Γιάννα Αγγελοπούλου βάπτισε το παλάτι της εμπορικό κέντρο για να γλιτώσει το χαράτσι!Ζήτω η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ κυρά Γιάννα!!!



Σε τεράστιο σκάνδαλο έχει εξελιχθεί η υπόθεση αποφυγής του χαρατσιού της ΔΕΗ από τους πλούσιους Έλληνες.
Το φως της δημοσιότητας είδε η περίπτωση του ζεύγους Αγγελόπουλου, που έχει ονομάσει την βίλα του… εμπορικό κέντρο!!!
Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει ο...


  συνδικαλιστής της ΓΕΝΟΠ/ ΔΕΗ κ. Φωτόπουλος, το ζευγάρι γλιτώνει ένα σωρό λεφτά με αυτόν τον τρόπο για την υπερπολυτελή βίλα του στο Παλαιό Ψυχικό.

Στα κοσμικά πάρτι που έχουν δοθεί μέχρι σήμερα στο οίκημα -με καλεσμένους μεταξύ άλλων επιχειρηματίες και πολιτικούς- κανείς από τους καλεσμένους δεν κατάλαβε ότι μπορούσε εκεί να… κάνει τα ψώνια του ή να αναζητήσει περίθαλψη μιας
.....
σύγχρονης νοσοκομειακής μονάδας! Και όμως με βάση το τιμολόγιο της ΔΕΗ το οίκημα έχει όλες αυτές τις ιδιότητες!

Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις, το υπερπολυτελές οίκημα παίρνει εμπορικό τιμολόγιο ρεύματος B1 στη μέση τάση, και όχι κάποια κατηγορία οικιακού ρεύματος. Δηλαδή χρησιμοποιείται ρεύμα που κανονικά χορηγείται σε πολυκαταστήματα, κτίρια γραφείων, νοσοκομεία, και άλλους καταναλωτές ανάλογων χρήσεων.

Τι σημαίνει αυτό; «Πολύ απλά ότι η ΔΕΗ χάνει ένα σωρό χρήματα συγκριτικά με την ηλεκτροδότηση ενός σπιτιού με ανάλογες καταναλώσεις », τονίζει ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ/ ΔΕΗ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μια μέση οικογένεια καταναλώνει 1.700 κιλοβατόρες και άνω. Το ρεύμα όμως που πληρώνει το ζεύγος Αγγελόπουλου χρεώνεται από 0,05 έως 0,06 λεπτά! Οι απώλειες δηλαδή ξεπερνούν τις 5.000 ευρώ ανά τετραγωνικό για τη ΔΕΗ. Και αυτό χωρίς τα επιπλέον οφέλη από τις χρεώσεις ισχύος που μπορεί να υπολογιστούν τεχνικά!

«Αν η ΔΕΗ είχε τοποθετήσει, λ.χ. οικιακές παροχές στη βίλα του Ψυχικού, θα είχε πολύ μεγαλύτερα έσοδα», προσθέτει ο κ. Φωτόπουλος και εξηγεί ότι το «δώρο» αυτό έγινε μεγαλύτερο με τις αλλαγές που έγιναν στο τέλος Φεβρουαρίου στη ρύθμιση για το γνωστό χαράτσι που πληρώνεται μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ και καταλήγει στα δημόσια ταμεία.

Συγκεκριμένα, στο νόμο 4047/2012 που δημοσιεύτηκε στο υπ’ αριθμόν 31 ΦΕΚ στις 28 Φεβρουαρίου, επί θητεία Ε. Βενιζέλου στο υπουργείο Οικονομικών, με το άρθρο 2 συμπληρώνεται ο νόμος 4021/2011 που αφορά στη θέσπιση του περίφημου χαρατσιού: «Γι τα ακίνητα τα οποία δεν έχουν οικιακή χρήση και με εμβαδόν δομημένης ηλεκτροδοτούμενης επιφάνειας άνω των 1000 τ.μ. ο συντελεστής προσδιορισμού του τέλους μειώνεται κατά 30% για το άνω των 1.000 τ.μ. τμήμα και κατά 60% για το άνω των 2.000 τ.μ. του ακινήτου».

Το «παλάτι» της οικογένειας Αγγελόπουλου έχει εμβαδόν 4.695 τ.μ. Έχοντας λοιπόν το ζεύγος εμπορικό και όχι οικιακό ρεύμα με την αλλαγή του νόμου πληρώνει 51.115 ευρώ αντί για 86.388 ευρώ που έπρεπε κανονικά να καταβάλει.

Και επειδή η ρύθμιση ισχύει και για το 2011 και για το 2012 η Γιάννα και ο Θεόδωρος Αγγελόπουλος γλιτώνουν 32.273 ευρώ τον χρόνο. Δηλαδή το κράτος τους χάρισε 70.000 ευρώ την ώρα που παίρνει και τα… ψιλά από τους συνταξιούχους!

πηγή: Πρώτο Θέμα,star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου