Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com

Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2012

Μιλώντας για ζεϊμπέκικα και κανό

Μιλώντας για ζεϊμπέκικα και κανό
21/03/2012
 
Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Αν καταλάβαμε καλά από τη χαλαρή συζήτηση που είχε ο κ. Παπανδρέου με δημοσιογράφους – ποτέ μου δεν τις κατάλαβα αυτές τις μεταξύ τυρού και αχλαδίου συζητήσεις, που στις χρεοκοπημένες χώρες καταντούν ακόμη πιο εκνευριστικές – ο άνθρωπος παρέδωσε το κόμμα και την Ελλάδα και ξένοιασε, αφήνοντάς μας να βράσουμε στο ζουμί μας.

Αφού μας συκοφάντησε και μας έσυρε στον μηχανισμό της τρόικας, τώρα μπορεί να μιλά με άνεση για τα σχέδιά του στη Σοσιαλιστική Διεθνή, όπου, όπως είπε, είναι μέχρι στιγμής ο μοναδικός υποψήφιος (σιγά που θα άφηνε το προνόμιο της
...
μοναδικότητας στον Βενιζέλο) και ανακοίνωσε τη διοργάνωση… συνεδρίων, σεμιναρίων και εκδηλώσεων για τη δημοκρατική ηγεσία!

Και σα να μην έφθαναν όλα αυτά τα περί σεμιναρίων, ακούσαμε και το πικρό του παράπονο, γιατί, λέει, ενοχοποιήθηκαν οι μεγάλες του αδυναμίες, ήγουν το ζεϊμπέκικο, το κολύμπι, το κανό και την γυμναστική!

Να του ζητήσουμε και συγγνώμη δηλαδή που δεν τον αφήσαμε στην ησυχία του να κάνει κανό την ώρα που χρεοκοπούσε η χώρα!

Ως εάν να μην είχε χρεοκοπήσει η χώρα, ως εάν να μην ήταν ο κυρίως υπεύθυνος για το χάλι στο οποίο έχουμε οδηγηθεί, ως εάν να μην συνέβη τίποτε, μιλά με άνεση για ζεϊμπεκιές και αθλητισμό και βόλτες με το κανό.

Τέτοια πώρωση!

Μέσα δε στη γενική σύγχυση πέρασε απαρατήρητο κάτι που είχα επισημάνει από την πρώτη στιγμή (εδώ).

Μήπως θυμάστε την εκστρατεία για τη συλλογή 1 εκ υπογραφών που είχε ξεκινήσει ο κ. Παπανδρέου στις 18 Δεκεμβρίου του 2010;

Τότε που ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ εξήγγειλε πανευρωπαϊκή εκστρατεία για τη συγκέντρωση υπογραφών για την θεσμοθέτηση από την ΕΕ των ευρωομολόγων;

Τότε που είχε συστήσει ομάδα εργασίας με επικεφαλής την Βάσω Παπανδρέου και μέλη τους Πέτρο Ευθυμίου, Ντίνο Βρεττό, Νάσο Αλευρά, Παντελή Οικονόμου, Ηλία Μόσιαλο, Άννυ Ποδηματά, Χρήστο Πολυζωγόπουλο;

Τέτοια κοροϊδία δεν έχει ξαναγίνει. Όχι μόνο επειδή δεν μάζεψαν ούτε μια υπογραφή.

Αλλά και επειδή επρόκειτο για ένα θηριώδες ψέμα, καθώς δεν ήταν δυνατόν να μαζέψουν υπογραφές, αφού η διαδικασία είχε αποφασιστεί με τη Συνθήκη της Λισαβόνας, αλλά δεν υπήρχε η θεσμοθέτησή της, ο εφαρμοστικός νόμος για να μιλήσουμε με όρους μνημονιακούς.

Τον καιρό δηλαδή που ο κ. Παπανδρέου ξεκίνησε την εκστρατεία του, Ο ΘΕΣΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ!

Δεν υπάρχει ούτε αυτή τη στιγμή που μιλάμε!

Μόλις την περασμένη εβδομάδα έγινε γνωστό ότι από την 1η Απριλίου (του 2012 και ενώ ο κ. Παπανδρέου μας παραμύθιαζε από τον Δεκέμβριο του 2010) θα τεθεί σε εφαρμογή στην Ευρωπαϊκή Ένωση ο θεσμός της «Πρωτοβουλίας των Ευρωπαίων Πολιτών».

Πρόκειται για τον θεσμό που παρέχει σε ένα εκατομμύριο πολίτες της ΕΕ τη δυνατότητα να συμμετέχουν άμεσα στη διαμόρφωση των πολιτικών της ΕΕ, ζητώντας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να υποβάλει νομοθετική πρόταση.

Μάλιστα, μόλις πριν από μία εβδομάδα, ο πρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς ανέθεσε στον Αντιπρόεδρο του Σώματος Καθηγητή κ. Γιώργο Παπαστάμκο την αρμοδιότητα να εκπροσωπεί το ευρωκοινοβούλιο στις Δημόσιες Ακροάσεις καθώς και στον σχετικό ενωσιακό διαθεσμικό διάλογο.

Την προηγούμενη Τρίτη, ο κ. Παπαστάμκος εκλήθη στο Στρασβούργο για ΠΡΩΤΗ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟΨΕΩΝ!

Όπως ενημερωθήκαμε, παρουσία της Γενικής Διευθύντριας κ. Λαούς, των Διευθυντών και Τμηματαρχών της Διεύθυνσης, καθώς και των επικεφαλής των Γραφείων Πληροφόρησης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στα 27 Κράτη Μέλη, ο κ. Παπαστάμκος είπε ότι η Πρωτοβουλία των Ευρωπαίων Πολιτών είναι «ένα νέο εργαλείο το οποίο συνιστά το πρώτο ευρωπαϊκό εγχείρημα για μια θεσμοποιημένη, διασυνοριακή, άμεση και "εκ των κάτω προς τα άνω" συμμετοχή των Πολιτών στην ενωσιακή διαδικασία λήψης αποφάσεων».

Νέο για τον Σουλτς, τον Παπαστάμκο και την κυρία διευθύντρια, βέβαια, διότι για τον κ. Παπανδρέου ήταν… παλιό, δοκιμασμένο και ήδη εφαρμοσμένο (έστω και στην σφαίρα της φαντασίας και της προπαγάνδας).

Είναι σαφές ότι ο άνθρωπος μας κοροϊδεύει κανονικά.

Αλλά, όπως βλέπετε, ουδείς τον ενοχλεί, ουδείς τον φέρνει σε δύσκολη θέση, ουδείς ζητά να μάθει πόσες υπογραφές μάζεψε στη διάρκεια μιας διαδικασίας που εξακολουθεί να μην υπάρχει.

Οπότε, μπορεί ανενόχλητος να μας προκαλεί μιλώντας για ζεϊμπέκικα και κανό…
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου