Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com

Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2012

Το τελευταίο αντίο στον Θόδωρο Αγγελόπουλο

Συγγενείς, συνεργάτες, φίλοι και χιλιάδες πολίτες είπαν το "τελευταίο" αντίο στον μεγάλο μας σκηνοθέτη Θόδωρο Αγγελόπουλο, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Τρίτης...


Το απόγευμα της ίδιας μέρας, είχε τραυματιστεί σοβαρά, όταν μηχανή τον παρέσυρε, κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της νέας του ταινίας "Η άλλη θάλασσα".

Η κόρη του Ελένη κινηματογραφησε την "τελευταία διαδρομή" του πατέρα της.
Η σορός του μεγάλου σκηνοθέτη εκτέθηκε σε σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα, δεξιά της εισόδου του Α' νεκροταφείου.


Παρά το τσουχτερό κρύο και τη βροχή, χιλιάδες κόσμου απέτισαν φόρο τιμής στον μεγάλο ποιητή του παγκόσμιου κινηματογράφου.
Οι παριστάμενοι απήγγειλαν ποιήματα του Αγγελόπουλου και του τραγούδησαν το αγαπημένο του δημοτικό τραγούδι Κοντούλα λεμονιά.

Η οικογένεια του μεγάλου σκηνοθέτη ζήτησε να κατατεθούν χρήματα, αντί
...
στεφάνων, στο Κέντρο Αστέγων του Δήμου Αθηναίων και στο Χαμόγελο του Παιδιού.


Το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη του σπουδαίου Έλληνα δημιουργού αποφάσισαν να καθιερώσουν Διεθνές Βραβείο "Θόδωρος Αγγελόπουλος", το οποίο θα απονέμεται κάθε Νοέμβριο στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου