Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com

Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2012

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΡΕΣΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΝΟΥΝ: Γέμισε η αγορά με ξένα κέρματα που μοιάζουν με το ευρώ

 

Ποιά κέρματα άλλων χωρών μοιάζουν πολύ με εκείνα του ενός ή των 2 ευρώ, για να μην πέσετε θύματα-  ΦΩΤΟ

 
Μορφή χιονοστιβάδας πάιρνει το πρόβλημα της διακίνησης ξένων νομισμάτων που μοιάζουν με το ευρώ και που κάποιοι επιτήδειοι τα έχουν προμηθευτεί και τα «σπρώχνουν» στην αγορά.

Σκοπός τους να εξαπατήσουν τους επαγγελματίες που πάνω στις γρήγορες συναλλαγές δεν δείχνουν τη δέουσα προσοχή στα κέρματα των 10,20,50 λεπτών καθώς και του 1 και 2 ευρώ.


Κέρματα από την γειτονική Τουρκία, Βουλγαρία, από την Βραζιλία, το Μπαχρέιν, την Γιουγκοσλαβία ακόμη και παλαιά εικοσάδραχμα εκ πρώτης όψεως μοιάζουν με πραγματικής αξίας νομίσματα του ευρώ καθώς έχουν περίπου το ίδιο καλούπι, το ίδιο χρώμα, τα ίδια μέταλλα κατασκευής και την ίδια εμφάνιση (ένα δαχτυλίδι νικέλιο γύρω από την κεντρική χαλκού). Μία δεύτερη και
...
πιο προσεχτική ματιά όμως αποδεικνύει το αντίθετο: ότι πρόκειται για νομίσματα χαμηλότερης ή ακόμα και μηδαμινής αξίας.Επίσης, από τη μια πλευρά όλα έχουν το κεφάλι σημαίνοντος προσώπου της εκάστοτε χώρας όπως και πολλά νομίσματα των 2 ευρώ (Ισπανίας, Βελγίου, Ιταλίας).


Στις γρήγορες συναλλαγές είναι ιδιαίτερα δύσκολο να το προσέξουμε δηλώνει ο κ. Βασίλης, ιδιοκτήτης περιπτέρου στην Ομόνοια, μάλιστα όπως λέει στο Νewsit έχουν εξαπατηθεί εκατοντάδες συνάδελφοί του.
Ιδιαίτερα προσεκτικοί θα πρέπει να είναι αυτοκινητιστές, περιπτερούχοι και άλλοι επαγγελματίες που κάνουν συχνές συναλλαγές με κέρματα, καθώς είναι πολύ εύκολο να μην αντιληφθούν το "μαϊμού" - ευρώ.

newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου