Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com

Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2011

O πλούτος των Εθνών είναι η ποιότητα των Θεσμών τους.Συζητείται σήμερα στο Συμβούλιο της Επικρατείας, το χαράτσι της ΔΕΗ, η πιο σημαντική υπόθεση που καλείται να εκδικάσει το ανώτατο Δικαστήριο, από την ίδρυσή του, λόγω της συμβολικής σημασίας που έχει το αποτέλεσμα για την ίδια μας τη Δημοκρατία.

image

Συζητείται σήμερα στο Συμβούλιο της Επικρατείας, η αίτηση ακύρωσης που κατέθεσαν ο Σύλλογός μας και άλλοι φορείς και πολίτες, κατά του ειδικού τέλους ακινήτων. Πρόκειται ίσως για την πιο σημαντική υπόθεση που καλείται να εκδικάσει το ανώτατο Δικαστήριο, από την ίδρυσή του. Όχι μόνον επειδή το ζήτημα του ειδικού τέλους ακινήτων αφορά το σύνολο του ελληνικού πληθυσμού, αλλά κυρίως επειδή η υπόθεση έχει έναν τεράστιο συμβολισμό: Μπορεί να επιτραπεί μία εκτροπή από το Σύνταγμα της χώρας λόγω των έκτακτων δημοσιονομικών αναγκών και της κατάστασης που έχει περιέλθει η Ελλάδα από τη σωρεία των λανθασμένων ενεργειών και των παραλείψεων των Κυβερνήσεων και του πολιτικού συστήματος γενικότερα;
Και πόσο μεγάλη μπορεί να είναι αυτή η εκτροπή; Πόσο πολύ θα επιτραπεί να ανοίξει η “Κερκόπορτα” της Δημοκρατίας μας;

Η υπόθεση που εκδικάζει σήμερα το Συμβούλιο αποτελεί την κορύφωση μίας εξαιρετικής αγωνίας την οποία, επί δύο χρόνια, βιώνει η κοινωνία μας. Αποτελεί την κορύφωση μίας σειράς αγώνων ενάντια στον φαύλο κομματισμό, στην παρανομία της δημόσιας διοίκησης και

...


Παραφράζοντας τον Άνταμ Σμιθ, θα τολμήσουμε να πούμε ότι, “ο πλούτος των εθνών είναι η ποιότητα των θεσμών”. Οι θεσμοί στην Ελλάδα, είτε νοσούν βαρύτατα, είτε έχουν ήδη καταρρεύσει: η δημόσια διοίκηση, η παιδεία, τα πολιτικά κόμματα, ο κοινοβουλευτισμός. Η κατάρρευση των θεσμών, φυσιολογικά επέφερε την κατάρρευση και την πτώχευση της οικονομίας μας.

Η Δικαιοσύνη, είναι ένας Θεσμός που εξακολουθεί να αποτελεί έναν από τους λίγους εναπομείναντες πυλώνες της Δημοκρατίας μας. Όμως και αυτός έχει τεθεί υπό αμφισβήτηση. Η πλειοψηφία του λαού πιστεύει ότι μάταια γίνεται η αυριανή συζήτηση. Πιστεύει ότι όλα είναι “μιλημένα” και ότι ο αντισυνταγματικός και βάρβαρος νόμος του κ. Βενιζέλου δεν πρόκειται να ακυρωθεί.

Εμείς, εξακολουθούμε και πιστεύουμε στους θεσμούς, άσχετα του πόσο έχουν τραυματισθεί. Εξακολουθούμε και πιστεύουμε ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας μπορεί και κρίνει με γνώμονα το Δίκαιο και όχι την κοντόφθαλμη πολιτική ή κομματική στρατηγική των κυβερνώντων. Εξακολουθούμε να πιστεύουμε σε “πυλώνες”.

Σήμερα, οι 39 δικαστές της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, δε δικάζουν για να ακυρώσουν ή όχι το ειδικό τέλος ακινήτων. Δικάζουν για να αποφανθούν αν θα ανοίξουμε την “Κερκόπορτα” στη Δημοκρατία μας. Δικάζουν και απένταντί τους έχουν το λαό και την ιστορία.
 στην κοινωνική αδικία που προκαλεί η μάταιη και ατελέσφορη κυβερνητική πολιτική.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου