Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Xαράτσια. Σκέφτονται μόνο τους αριθμούς και όχι τους ανθρώπους

Είστε άνεργος όλο το 2011 εκτός από μια ημέρα που κάποιος καλός άνθρωπος σας έδωσε δουλειά και σας κόλλησε και ένα ένσημο. Θα πληρώσετε την έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης ή θα τη γλιτώσετε ;
Μη βιαστείτε να πείτε ότι ο ...σοσιαλιστής Βενιζέλος θα σας εξαιρέσει. Αυτό το κατάλαβαν καλά και όσοι άνεργοι έκαναν αίτηση εξαίρεσης καθώς τους απάντησαν ότι αν πριν από την ένταξή τους στον ΟΑΕΔ είχαν έστω και ελάχιστο εισόδημα τότε την έβαψαν.
Ο νόμος λέει ότι:
1. Για να εξαιρεθούν από την έκτακτη εισφορά πρέπει μέσα στο 2011 να μην είχαν πραγματικά εισοδήματα από άλλη πηγή έστω και μικρού ποσού. Συνεπώς, αν κάποιος εργάστηκε μέσα στο έτος δεν μπορεί να εξαιρεθεί από την εισφορά.
2. Το γεγονός γίνεται ακόμα δυσμενέστερο, αφού για το ποσό της εισφοράς λογίζεται και προσαύξηση 1% ανά μήνα για το διάστημα που μεσολαβεί από την υποβολή της αίτησης εξαίρεσης μέχρι την έκδοση της αρνητικής απάντησης. Ως εκ τούτου, ο φορολογούμενος θα κληθεί να πληρώσει εισφορά με καπέλο.
Η εξαίρεση αφορά μόνο τους εγγεγραμμένους στο μητρώο των μακροχρόνια ανέργων του ΟΑΕΔ ή όσους λαμβάνουν επίδομα ανεργίας από τον συγκεκριμένο οργανισμό και όχι από άλλα Ταμεία.
Αυτά λοιπόν περί κοινωνικής και φορολογικής δικαιοσύνης. Τώρα αν ο άνεργος δεν έχει να πληρώσει ούτε το νοίκι του είναι άλλο θέμα. Το πολύ – πολύ να μην πληρώσει το χαράτσι και να τρώει προσαύξηση 1% κάθε μήνα.
Αυτά είναι ψιλά γράμματα για όσους σκέφτονται μόνο τους αριθμούς κι όχι τους ανθρώπους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου