Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com

Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2011

Χαράτσι στα ακινήτα μέσω ΔΕΗ: Αντισυνταγματική η επιβολή έκτακτης εισφοράς !!!!

Η ιδιοκτησία, με βάση το άρθρο 17 του Συντάγματος, τελεί υπό την προστασία του κράτους και δεν αφαιρείται ούτε μειώνεται, παρά μόνο για αποδεδειγμένη δημόσια ωφέλεια και με την προϋπόθεση της πλήρους αποζημίωσης του ιδιοκτήτη. Υπέρ της προστασίας της ιδιοκτησίας συνηγορεί και το γεγονός ότι το καθεστώς στη χώρα μας είναι εκείνο της ελεύθερης οικονομίας που βασίζεται στην ατομική ιδιοκτησία. Δεν έχει η Ελλάδα κομμουνιστικό καθεστώς, για να αφαιρεί το κράτος ολόκληρη ή τμήμα από την ατομική ιδιοκτησία και να την κοινωνικοποιεί.
Η έκτακτη εισφορά που επέβαλε ο Παπανδρέου πάνω στα ακίνητα είναι λοιπόν πέρα για πέρα αντισυνταγματική και στην ουσία προσβάλει αυτό τούτο το δικαίωμα της
...
 ίδιας της ιδιοκτησίας, αφού αφαιρεί στην πραγματικότητα τμήμα της. Δεν πρέπει να συγχέουμε τις περιπτώσεις φόρου μεταβίβασης ακινήτων ή φόρου επί των εισοδημάτων που προκύπτουν από ακίνητα. Στις περιπτώσεις αυτές δεν φορολογείται η ιδιοκτησία αλλά η πράξη της μεταβίβασης ή τα εισοδήματα από ακίνητα. Το ίδιο θα μπορούσε να λεχθεί, έστω και λίγο τραβηγμένα…. και για το ΕΤΑΚ, με την δικαιολογητική βάση της συσσώρευσης μεγάλου πλούτου σε ένα πρόσωπο. Αντίθετα όμως, στο νέο χαράτσι, έχουμε φορολόγηση της ίδιας της ιδιοκτησίας αδιακρίτως από το πρώτο τετραγωνικό.
Η έκτακτη εισφορά λοιπόν πάνω στα ακίνητα που επέβαλε χθες το ΠΑΣΟΚ, αποτελεί στην ουσία αφαίρεση με την βία μέρους της ακίνητης περιουσίας, από όλους τους πολίτες, αδιακρίτως. Τούτο δε (δηλαδή η βίαιη αφαίρεση) αποδεικνύεται αμέσως από το γεγονός των συνεπειών της μη καταβολής αυτής της εισφοράς. Πέρα από το γεγονός της διακοπής παρανόμως του ηλεκτρικού ρεύματος, οπωσδήποτε θα βεβαιωθεί από την αρμόδια ΔΟΥ η μη καταβολή και το ακίνητο θα βγει στον πλειστηριασμό, αν ο πολίτης δεν κατορθώσει να καλύψει από άλλη πηγή το συγκεκριμένο χαράτσι.
Επομένως βλέπουμε ότι απειλείται ευθέως η αφαίρεση της ατομικής ακίνητης ιδιοκτησίας, σε περίπτωση αδυναμίας καταβολής της αντισυνταγματικής αυτής έκτακτης εισφοράς, χωρίς το ακίνητο να φταίει σε τίποτα ή να έχει συμβάλει στην απόκτηση εισοδήματος ή να συμμετέχει σε εμπορική συναλλαγή.
Απλά ο Παπανδρέου βρήκε έναν εύκολα υπολογίσιμο και προπαγανδιστικό τρόπο (πάλι το παιχνίδι με πλούσιους και φτωχούς), προκειμένου να αποφύγει να ομολογήσει ότι το χαράτσι είναι στην πραγματικότητα κεφαλικός φόρος.
Δηλαδή φόρος γιατί μας επιτρέπει ο ηγέτης να αναπνέουμε. 
hassapis-peter

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου