Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com

Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου 2010

Πάνε να μας το κάνουνε σαν τον Χότζα...


Πάει λέει ένας  πολύτεκνος και παραπονιέται στον Χότζα πως δεν έχει χώρο να κοιμήσει τα παιδιά του και να στεγαστεί γενικότερα ο ίδιος και η οικογένεια του.
Τον άκουσε προσεχτικά ο Χότζας και διατάζει ένα δούλο του να πάει με τον πολύτεκνο να μείνει μαζί τους.
Με το που το ακούει ο καημένος που παραπονέθηκε του λέει:
-Μα Χότζα μου δεν έχω χώρο σου είπα όχι να μπορώ να φιλοξενήσω και άλλους...
-Πήγαινε τώρα και την άλλη εβδομάδα έλα να μου πεις αν έχεις πρόβλημα, του απάντησε ο Χότζας
Την επόμενη εβδομάδα πάλι τα ίδια, πάει ο ίδιος στο Χότζα και του λέει: Πως δεν έχει χώρο και σαν να μην έφτανε αυτό έχω και το δούλο σου να τον φιλοξενώ.

Τότε ο Χότζα διατάζει άλλον ένα δούλο του να πάει να μείνει μαζί με τον πολύτεκνο.
-Μααα… παραπονέθηκε ο καημένος ο υπήκοος του Χότζα αλλά τελικά υπάκουσε και πήρε και τον 2ο δούλο.
Φεύγοντας του είπε ο Χότζα να περάσει την επόμενη εβδομάδα για να μάθει νέα του.
Την 3η εβδομάδα πια ο πολύτεκνος με το μικρό σπίτι αποφασισμένος πως ο Χότζα δεν θα του λύσει το πρόβλημα πηγαίνει και του λέει πως εντάξει είναι βολεύτηκαν τελικά όλοι.
Τότε ο Χότζα του λέει πες στους δούλους μου να επιστρέψουν και να σου αδειάσουν τη γωνιά. Τώρα νομίζω θα έχεις μπόλικο χώρο αφού θα φύγουν.
Ο πολύτεκνος σκέφτηκε πως πια έφευγαν 2 άτομα από το σπίτι του και λέει “Πράγματι ναι! τώρα θα έχω ελεύθερο χώρο”
“Είδες; ” του λέει ο Χότζα, “Δεν ήθελες μεγαλύτερο σπίτι, να εκτιμήσεις τον χώρο που είχες χρειαζόταν”.
Αυτό το ανέκδοτο μάλλον έχουν στο νου τους οι κυβερνώντες και μας κόβουν συνέχεια μέχρι να πούμε εντάξει δεν πειράζει θα ζήσουμε και έτσι. Άλλα πλανώνται οικτρά αν πιστεύουν πως ο λαός θα μείνει άπραγος εναντίον της εξουσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου