Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

ΠΟΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΜΕΝΟΥΝ ΕΚΤΟΣ (ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ...)

Σε θρίλερ για γερά νεύρα θα εξελιχθεί και αυτή τη φορά η μάχη του σταυρού, καθώς πολλά ηχηρά ονόματα κινδυνεύουν να μείνουν εκτός Βουλής. Ήδη, η Άντζελα Γκερέκου, η μεταγραφή της οποίας από το ΠΑΣΟΚ στη ΝΔ προκάλεσε... σεισμό, έμεινε εκτός.

Στην Κέρκυρα, η κα Γκερέκου συγκέντρωσε 2.809 σταυρούς αλλά ηττήθηκε κατά κράτος από τον Στέφανο Γκίκα που έλαβε 7.225 σταυρούς και είναι ο βουλευτής που εξελέγη με τη Νέα Δημοκρατία.

Στην Α' Αθήνας το ενδιαφέρον εντοπίζεται κυρίως στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ. Με καταμετρημένο το 63,73% των ψήφων στα 564 από τα 885 εκλογικά τμήματα, ο Νικήτας Κακλαμάνης δίνει μάχη με την Φωτεινή Πιπιλή για την τέταρτη εκλόγιμη θέση.
Ο κ. Κακλαμάνης έχει μέχρι στιγμής συγκεντρώσει 14.672, ενώ η κα Πιπιλή 13.775.
Εκτός φαίνεται να μένουν ο Θανάσης Πλεύρης και ο Δημήτρης Κωνσταντάρας.
Από πλευράς ΠΑΣΟΚ, η Συλβάνα Ράπτη απέχει σχεδόν 500 ψήφους από τον πρωτοπόρο σε σταυρούς Κώστα Σκανδαλίδη (3.644 έναντι 3.104), ενώ εκτός Βουλής μένουν ο Νάσος Αλευράς και ο Θανάσης Χειμωνάς.

Στη Β' Αθήνας, με καταμετρημένο το 10,79% στα 263 από τα 2.438 εκλογικά τμήματα, ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέγει 19 βουλευτές αλλά σε αυτούς, για την ώρα, δεν συμπεριλαμβάνονται η Άννα Χατζησοφιά, ο Οδυσσέας Βουδούρης και ο Δημήτρης Τσουκαλάς.
Ακόμη πιο ηχηρά τα ονόματα που μένουν εκτός Βουλής από το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας. Με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα δεν εκλέγονται βουλευτές η Κατερίνα Παπακώστα, που όμως έχει μικρή διαφορά από τον Γεράσιμο Γιακουμάτο (2.164 έναντι 2.411), ο Γιάννης Μιχελάκης, ο Αργύρης Ντινόπουλος και ο Πάνος Παναγιωτόπουλος.
Από το Ποτάμι, φαίνεται να μην εκλέγεται ο Πέτρος Τατσόπουλος, από το ΚΚΕ ο Σπύρος Χαλβατζής, από τη Χρυσή Αυγή η Ελένη Ζαρούλια,που όμως έχει μικρή διαφορά από τον Ηλία Παναγιώταρο (1.886 έναντι 2.056).
Ηχηρά και τα ονόματα από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ που μένουν εκτός, σύμφωνα πάντα από τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα. Για την ώρα φαίνεται να μην μπαίνουν στη Βουλή ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο Πύρρος Δήμας και η Αφροδίτη αλ Σάλεχ.

Στην Α' Πειραιά, με καταμετρημένο το 74,51% των ψήφων στα 266 από τα 357 εκλογικά τμήματα, ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος έχει σχεδόν 2.000 ψήφος διαφορά από τον πρώτο της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Κατσαφάδο και αν τα πράγματα μείνουν ως έχουν, ο πρώην υπουργός Παιδείας δεν θα είναι στη νέα Βουλή.

Στη Β' Πειραιά, με καταμετρημένο το 40,43% των ψήφων στα 188 από τα 465 εκλογικά τμήματα, εκτός Βουλής μένουν ο Τάσος Νεράτζης και ο στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, Φαήλος Κρανιδιώτης.
Στην Αργολίδα, ο πρώην υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης δεν μπαίνει στη Βουλή αφού το ΠΑΣΟΚ δεν εκλέγει βουλευτή.
Σε πραγματικό θρίλερ εξελίσσεται η μάχη του σταυρού στην Αρκαδία, όπου Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ εκλέγουν από έναν βουλευτή. Απομένει να μετρηθούν οι σταυροί σε 20 εκλογικά τμήματα και για την ώρα εκλέγεται ο Κωνσταντίνος Βλάσης από τη ΝΔ και μένει εκτός ο πρώην υπουργός Ανδρέας Λυκουρέντζος. Όμως τους δυο άνδρες χωρίζουν μερικές ψήφοι, αφού ο πρώτος συγκεντρώνει 6.701 και ο δεύτερος 6.664.
Στην Άρτα, δεν εκλέγεται ο Γιώργος Νταβρής, στην Αχαΐα ο Γιώργος Νταβλούρος, στα Δωδεκάνησα εκτός μένει η Μίκα Ιατρίδη, που επέστρεψε στη Νέα Δημοκρατία λίγο πριν από τις εκλογές, ενώ στην Έβρο δεν εκλέγονται ο Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος και ο Κυριάκος Γεροντόπουλος.
Στην Εύβοια, με καταμετρημένο το 55,74% των ψήφων στα 233 από τα 418 εκλογικά τμήματα, ο Σίμος Κεδίκογλου είναι ο μοναδικός βουλευτής που εκλέγει η Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα, αφήνοντας εκτός Βουλής τον Κώστα Μαρκόπουλο, που έχει συγκεντρώσει 6.097 ψήφος έναντι 8.811 του πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου.
Στη Βέροια, την επανεκλογή του στη Βουλή δεν κέρδισε ο Κώστας Γιοβανόπουλος.

Στη Θεσπρωτία, με καταμετρημένο το 39,13% στα 63 από τα 161 εκλογικά τμήματα, ο Αντώνης Μπέζας συγκεντρώνει μέχρι στιγμής 1.145 σταυρούς και φαίνεται να χάνει την έδρα από τον Βασίλη Γιογιακα.
Πηγή: athensmagazine

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου