Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

Εκλογές 2014- Σφαλιάρα στην Κυβέρνηση και τα Μνημόνια!

Η διαφαινόμενη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφέρεια Αττικής, τα σημαντικά εκλογικά ποσοστά του Γ. Σακελλαρίδη στον Δήμο της Αθήνας, η μεγάλη άνοδος της Χρυσής Αυγής αλλά και η «ήττα» των δημοσκοπικών εταιρειών είναι τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία που πηγάζουν από τα μέχρι στιγμής εκλογικά αποτελέσματα της 18ης Μαΐου.

Ειδικότερα, στην Περιφέρεια Αττικής η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρου, σύμφωνα με τις τελικές εκτιμήσεις του Υπουργείου Εσωτερικών, θα κόψει πρώτη το νήμα του τερματισμού και θα κονταροχτυπηθεί με τον Γιάννη Σγουρό στις 25 του μήνα. Στον μεγαλύτερο δήμο της χώρας ο Γιώργος Καμίνης με τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη περνούν στον Β΄ γύρο. Στον δήμο Πειραιά, η ΝΔ βλέπει τον εκλεκτό της Βασίλη Μιχαλολιάκο να έρχεται στη β΄ θέση, πίσω από το δίδυμο Μώραλη-Μαρινάκη, με τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρή Δρίτσα να διαδραματίζει καταλυτικό ρόλο, ως ρυθμιστής των εξελίξεων, ενόψει της ερχόμενης Κυριακής.

Στη Θεσσαλονίκη τα πράγματα ήταν πιο ξεκάθαρα, με τον Γιάννη Μπουτάρη να κατέχει σημαντικό προβάδισμα περί των 10 ποσοστιαίων μονάδων έναντι του υποψηφίου της ΝΔ Σταύρου Καλαφάτη. Η δύναμη της Χ.Α. καταγράφεται πάντως ως εντυπωσιακή στην Αθήνα και συνολικά στην Αττική: O Κασιδιάρης εκτιμήθηκε πως λαμβάνει το 16,3% των ψήφων, ενώ ο Ηλίας Παναγιώταρος είναι τέταρτος στην Περιφέρεια Αττικής με εκτίμηση στο 11%.

«Ηχηρή» ήταν -όπως όλα δείχνουν- και φέτος η αποχή κατά τη διάρκεια του α’ γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών. Με ενσωματωμένο το 12,3% σε επίπεδο περιφερειών, η αποχή ξεπερνά το 40% (σ.σ. ψήφισε το 59,55%). Υπενθυμίζεται ότι το 2010 η αποχή στον α’ γύρο είχε ανέλθει σε ποσοστό 39,12%.



Αθήνα: Διαφορετική η εικόνα των exit polls με τα πρώτα αποτελέσματα

Στον Δήμο της Αθήνας ο Γ. Καμίνης, «διαψεύδοντας» τα πρώτα exit poll προηγείται με 21,3% και
Ανατροπή στα exit polls
Ανατροπή στα exit polls
ακολουθούν ο Γ. Σακελλαρίδης με 20,4% και ο Άρης Σπηλιωτόπουλος με 17 %, ενώ πολύ κοντά φαίνεται να βρίσκεται και ο υποψήφιος της Χ.Α. Ηλίας Κασιδιάρης με 16,3%.

Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας πρώτος αναδείχθηκε, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Υπ. Εσωτερικών, ο Απόστολος Τζιτζικώστας. Ακολουθούν οι Γιάννης Ιωαννίδης, Δέσποινα Χαραλαμπίδου με ποσοστό και Μάρκος Μπόλαρης.
zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου