Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Ο καθηγητής κ. Άκης Τσελέντης φεύγει πικραμένος απο το Πανεπιστήμιο Πατρών...



Την αποχώρησή του από το Πανεπιστήμιο Πατρών προανήγγειλε ο Ακης Τσελέντης! Ο γνωστός καθηγητής δήλωσε πικραμένος από τον «πόλεμο» που, όπως λέει, έχει δεχθεί κατά τη θητεία του στο ίδρυμα και αποκάλυψε ότι σκοπεύει να συνεχίσει αλλού του επιστημονικό του έργο.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Ράδιο Γάμμα, ο διακεκριμένος σεισμολόγος υποστήριξε ότι έχει αποφασίσει να φύγει από το Πανεπιστήμιο της Πάτρας, εξαιτίας κακής αντιμετώπισης.

«Στην Πάτρα βρήκα ένα υπόγειο με έναν στυλό κι έναν χάρακα. Μέσα σε είκοσι χρόνια φτιάξαμε ένα φοβερό σεισμολογικό κέντρο, με δορυφορικές επικοινωνίες στους σταθμούς μας, έχω φέρει 11,5 εκατομμύρια ευρώ ερευνητικά προγράμματα, εκπαιδεύσαμε κόσμο, κάναμε πολλές δημοσιεύσεις» δήλωσε ο κ. Τσελέντης και πρόσθεσε: «Εκείνο που εισέπραξα από το Πανεπιστήμιο της Πάτρας γενικά είναι πίκρα, μεγάλη πίκρα. Τελικά έχω αποφασίσει, έχοντας μια
...
καλή διάδοχη κατάσταση πίσω μου, τον επίκουρο καθηγητή τον οποίο έκαναν πρόσφατα αναπληρωτή, τον κ. Σώκο, να φύγω από το Πανεπιστήμιο της Πάτρας κάποια στιγμή».

Ο καθηγητής Σεισμολογίας και Γεωφυσικής έκανε λόγο για «πόλεμο και μοχθηρότητα» γενικότερα προς το πρόσωπό του, ενώ αναφέρθηκε και στην ΕΔΕ που έχει διαταχθεί εις βάρος του: «Οταν εγώ εδώ και δυόμισι χρόνια αρρώστησα και έπαθα κάτι στις φωνητικές χορδές και δεν μπορούσα να μιλήσω, και για έναν χρόνο πραγματικά με δυσκολία έκανα το μάθημα και δεν μπορούσα να κάνω μερικές φορές μάθημα, με πέρασαν Ενορκη Διοικητική Εξέταση.

Αυτό είναι ντροπή τους» τόνισε ο κ. Τσελέντης και συμπλήρωσε: «Εγώ πλέον αποφάσισα να βάλω ένα “Χ” πίσω μου και να φύγω σε άλλο μετερίζι και να κάνω άλλα πράγματα αλλού».

Πάντως ο καθηγητής δεν προσδιόρισε πότε ακριβώς θα φύγει από το πανεπιστήμιο.

Στη συνέντευξή του ο Ακης Τσελέντης αναφέρθηκε όμως και στους σεισμούς της Φθιώτιδας. Οπως είπε, το δίκτυο της ομάδας ΒΑΝ (με την οποία συνεργάζεται) είχε εντοπίσει από τον Ιούνιο ακολουθία σημάτων από την περιοχή.

Μάλιστα, η ομάδα ΒΑΝ είχε αναρτήσει σχετικές δημοσιεύσεις στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου του Κορνέλ στις 13 Ιουνίου και στις 13 Αυγούστου. Στο «διά ταύτα», ο καθηγητής συμβουλεύει τον κόσμο να έχει τον νου του γιατί ο σεισμογόνος χώρος είναι ενεργός ακόμη.

Το βέβαιο είναι ότι οι σεισμοί της Δευτέρας επέτειναν τις ζημιές που είχε προκαλέσει σε σπίτια της περιοχής ο σεισμός της 7ης Αυγούστου.

Οι αυτοψίες συνεχίστηκαν και χθες από τα συνεργεία των μηχανικών. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι έλεγχοι έδειξαν ότι περίπου είκοσι κτίρια υπέστησαν σοβαρές ζημιές και κρίθηκαν «κόκκινα», εξαιτίας των σεισμικών δονήσεων της Δευτέρας και της Τρίτης. Υπενθυμίζεται ότι ύστερα από τον σεισμό του καλοκαιριού, περίπου 500 κατοικίες είχαν κριθεί «κίτρινες» και 58 «κόκκινες».
flashnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου