Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com

Κυριακή, 11 Αυγούστου 2013

Τον αστακό ο Γιώργος, τις δαγκάνες εμείς

 
 
gap

Μάσες, ξάπλες, τούφες έλεγε ο Μίμης Φωτόπουλος στη γνωστή ελληνική ταινία. Και αν κρίνουμε από τον τέως πρωθυπουργό της Ελλάδας είχε απόλυτο δίκιο.
του Στρατή Μαζίδη
stratisΑυτός ο άνθρωπος ξαφνικά σου φυτρώνει εκεί που δεν το περιμένεις. Φέτος λογικά πρέπει να έχει κάνει το καλύτερο καλοκαίρι της ζωής του απολαμβάνοντας τις ομορφιές της πατρίδας μας, την οποία φυσικά δεν είχε κανένα ενδοιασμό να παραδώσει σιδηροδέσμια.
Έχει γυρίσει όλα τα νησιά και απορώ πως μια σειρά εργαζόμενων στον
... τουρισμό όπως ξενοδόχοι, καμαριέρες, εστιάτορες, σερβιτόροι καταδέχονται να τον εξυπηρετήσουν. Πώς είναι πχ δυνατό να του σερβίρουν παγωμένο νερό αντί να τον μπουγελώσουν;
€ 190,00 στοίχισε το γεύμα με τους αστακούς του κου Παπανδρέου. Όσα δηλαδή βγάζουν κάποιοι εργαζόμενοι τετράωρο με τα νέα δεδομένα. Όσα πληρώνω ο ίδιος για μεγάλο διάστημα κι εσείς, για να φάνε τα παιδιά μας, τα καταβρόχθισε ο Γιώργος σε μια νύχτα.
Και είναι να απορεί κανείς. Είναι τόσο αναίσθητος; Δεκάρα δε δίνει; Μήπως ηδονίζεται κιόλας αυτός να κελοπερνάει, ο λαός να δυστυχεί εξαιτίας του και να τον λούζουν όλα τα μέσα;
Ο τέως πρωθυπουργός απολαμβάνει το τρυφερό κρέας των αστακών και ο λαός τρέχει να γλυτώσει από τις δαγκάνες των διαδόχων του στους οποίους παρέδωσε τη σκυτάλη.
Τελικά είχαν πολύ άδικο όσοι τον θεωρούσαν ανόητο. Πανέξυπνος είναι με τη διαφορά ότι χρησιμοποίησε το ταλέντο του σε βάρος μας. Και πρωθυπουργός έγινε από εκεί που ήταν τελειωμένος, και μια χαρά κάνει τη ζωούλα του ανενόχλητος.
Στρατής Μαζίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου