Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com

Παρασκευή, 16 Αυγούστου 2013

€ 1,40 κοστολογείται η ζωή μας…

 
few-euro
Όσο το αντίτιμο ενός εισιτηρίου κοστολογήθηκε χθες βράδυ η ζωή ενός νέου παιδιού. Αλλά έχω την εντύπωση ότι εκεί, γύρω στο € 1,40 έχει εκτιμήσει η άρχουσα πολιτική κάστα την αξία της ζωής μας.
του Στρατή Μαζίδη
stratisΤο χθεσινοβραδινό γεγονός πέρα από τη θλιβερή κυριολεκτική του πτυχή, έχει μια τεράστια συμβολική σημασία που δεν είναι άλλη από την αξία της ανθρώπινης ζωής σε αυτόν εδώ τον τόπο.
Μέσα στη δίνη του μνημονίου και της υποτίμησης των πάντων τα
... τελευταία τρία χρόνια, η ανθρώπινη ζωή δεν έμεινε στο περιθώριο. Σαρώθηκε κι αυτή.
Άλλος από την απελπισία του πηδά από το παράθυρο, άλλος τινάζει το μυαλό του στον αέρα κι άλλος προφανώς από την πίεση, το άγχος και όποια άλλη ειδική συνθήκη, όπως πχ η απελπισία στη θέα ενός προστίμου, πατά το κουμπί και πηδά στο δρόμο.
Για μια χώρα που έχει μακρά ιστορία και θέλει να διεκδικεί την παρουσία της στο μέλλον είναι αρκετά ανησυχητικό το να καταστρέφει το παρόν.
Και ίσως τελικά αυτό είναι που δεν αντέχουμε. Ότι μέσα σε όλα τα άλλα, η ζωή μας υφίσταται τη μεγαλύτερη υποτίμηση. Πως δεν την υπολογίζει κανείς. Ότι ο κίνδυνος να χαθεί, δεν απασχολεί ιδιαίτερα όσους με τις αποφάσεις τους έχουν τη δύναμη να τις καθορίζουν. Τι έχουν τελικά στο βάθος του μυαλού τους;
freepen
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου