Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com

Πέμπτη, 8 Αυγούστου 2013

Νταηλίκια φοροκλεπτών


 

Του Θανάση Νικολαΐδη

ΣΤΗ χώρα των αντιθέσεων, μην ελπίζεις εύκολα σε…εξισώσεις. Με το φιλότιμο άνισα κατανεμημένο, βιώνουμε την αντιφατικότητα της καθημερινότητας που μπερδεύει και αποπροσανατολίζει. Είναι ο έλληνας εκείνος που θα σου’ δινε και την ψυχή του από φιλότιμο, εκείνος που θα σου τη «σπάσει» με την ιδιοτέλεια, αδίσταχτος για το ατομικό του συμφέρον. Ως «ιδεολόγος» ενός καπιταλιστικού κακέκτυπου, είτε με τα κουσούρια του από «ιστορικά» του βιώματα.

ΜΙΑ ματιά στη σημερινή Ελλάδα της κρίσης και καμαρώνουμε για το ελληνικό φιλότιμο. Για μικρά και μεγάλα. Ταυτόχρονα ντρεπόμαστε για τους αφιλότιμους. Άνθρωποι δυστυχείς τρέχουν στα συσσίτια. Ανάμεσά τους και έχοντες, αλλά μη διαθέτοντες φιλότιμο και αξιοπρέπεια. Κάποιος έλεγε πως
...
είδε στην «ουρά» ιδιοκτήτη πέντε διαμερισμάτων, δυσδιάκριτο ανάμεσα σε πεινασμένους. Κι ύστερα; Απογοητεύθηκε και δεν πρόσφερε ούτε κόκκο ρύζι, σταγόνα λάδι.

ΚΑΙ πάμε στους οφειλέτες του δημοσίου. Άτακτος βίος και ασωτία; Ανεμελιά για το χρέος που γιγαντώθηκε; Πτώχευση από ατυχή συγκυρία που δεν ελέγχεται; Έτσι κι αλλιώς, αδύναμος να ανταποκριθεί στο χρέος του. Με το Δημόσιο να πασκίζει για εισπράξεις, τώρα που ξύπνησε απ’ τον λήθαργο. Με διευκολύνσεις, αλλά τι να εισπράξεις απ’ τον αδύναμο να ξοφλήσει;

ΩΣΤΟΣΟ, υπάρχει κι ο άλλος. Ο έχων, κατέχων και μη…δίδων. Ο παμπόνηρος χαμαιλέων που τρυπώνει ανάμεσα στους φουκαράδες. Ο «άπορος» και δήθεν οικονομικά εξαντλημένος, που ψαχουλεύει ηδονικά τη φουσκωτή του τσέπη, ελπίζοντας πως θα του χαριστούν τα χρέη. Ίσως τον λυπηθούν κι όσο αργότερα η εξόφληση, τόσο καλύτερα γι αυτόν, τόσο χειρότερα για το Κράτος που αγνοεί το κομπόδεμά του.

ΕΔΩ, λοιπόν, στη χώρα των αντιθέσεων όπου η γραφειοκρατία κάνει θραύση, στήθηκε μεθοδικά το «σύστημα». Απίστευτα αμυνόμενο πάνω σε γρανιτώδη ερείσματα, που δεν το χαλάς, παρά μόνο με τη δύναμη της…κρίσης.

ΚΑΤΙ «κινείται» κι είναι ενθαρρυντικό. Οι «κακοποιοί» αμύνονται, αυθαδιάζουν, τραμπουκίζουν κι είναι απογοητευτικό. Και δεν είναι κακοποιός μόνο ο δολοφόνος κι ο κλέφτης. Είναι και ο αλητάμπουρας σε ρόλο επιχειρηματία που «ξεκλειδώνει» τα δεσμά και ξανανοίγει το σφραγισμένο μαγαζί. Ο τραμπούκος που επιτίθεται στους ελεγκτές του ΣΔΟΕ, με τη συμπαράσταση ευκαιριακά φιλότιμων ηλιθίων που αύριο θα τσιρίζουν γιατί τους πλάκωσαν νέα μέτρα.

ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ και περιμένουμε. Οι πλεονάζοντες της κινητικότητας να αξιοποιηθούν ως ελεγκτές φοροκλεπτών. Μόνο τότε θα’ ναι χρήσιμοι, «θα’ χουν βγάλει τα λεφτά τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου