Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Αισχρά παιχνίδια των βρωμιάρηδων Γερμανών με το μέλλον της Ελλάδας - Τώρα λένε ότι δεν θα μας δώσουν πριν τις εκλογές το 2ο πακέτο διάσωσης!

Στο παιχνίδι και η Φινλανδία και η Ολλανδία - Παίζουν με τα νεύρα ενός ολόκληρου λαού οι βρωμιάρηδες οι Γερμαναράδες.
- Θέλουν οπωσδήποτε να κρατούν στο χέρι την επόμενη κυβέρνηση. Δεν τα κατάφεραν με τους Εβραίους και έβαλαν σκοπό να εξοντώσουν τους Έλληνες.
- Ο Όλι Ρεν ζητεί πολιτικές δεσμεύσεις την στιγμή που έχουν αποσταλεί στις Βρυξέλλες
-  Ωμή παρέμβαση Σόϊμπλε στα εσωτερικά της Ελλάδας - Δεν θέλει εκλογές το κομπλεξικό ανθρωπάριο.
- Βενιζέλος συνεχίζει να τρομοκρατεί τον λαό: "Κάποιοι δεν μας θέλουν στην ευρωζώνη"
- Σαμαράς- ξεΣαμάρωτος: Δεσμεύομαι σε όλα αλλά και θα παλέψω για βελτιωτικές τροποποιήσεις
- Στις 6 η τηλεδιάσκεψη για την Ελλάδα - Πέφτει πολύ το χρηματιστήριο

H πληροφορία έκανε τον γύρο του κόσμου μέσω του πρακτορείου Reuters. Πηγές της ΕΕ δήλωσαν ότι τώρα στελέχη της ευρωζώνης εξετάζουν τρόπους προκειμένου να καθυστερήσει μέρος ή ακόμη και όλο το δεύτερο πρόγραμμα διάσωσης για την Ελλάδα, κατορθώνοντας παρόλα αυτά να αποφευχθεί η άτακτη χρεοκοπία.

Δηλαδή με άλλα λόγια, εκείνοι που έχουν και το μαχαίρι και το πεπόνι θέλουν να αποκτήσουν πλήρη έλεγχο ακόμα και στα εσωτερικά της Ελλάδας, εκβιάζοντας ουσιαστικά μια ολόκληρη χώρα. Δηλαδή, με το σενάριο που θέλουν να ακολουθήσουν θέλουν να ελέγχουν την επόμενη κυβέρνηση μη δίνοντας τα χρήματα από τώρα!

Σύμφωνα με το πρακτορείο, η αναβολή μπορεί να διαρκέσει μέχρι η χώρα να διεξάγει εκλογές, που αναμένονται τον Απρίλιο, αναφέρουν οι πηγές της ΕΕ.

Ενώ τα βασικά στοιχεία του πακέτου, το οποίο ανέρχεται στα 130 δισ. ευρώ, υπάρχουν, οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης δεν είναι ικανοποιημένοι για το ότι οι Έλληνες πολιτικοί ηγέτες έχουν δεσμευτεί επαρκώς στη συμφωνία.

Επίσης, αναφέρει το Reuters, δεν είναι ξεκάθαρο ότι το επίπεδο χρέους/ΑΕΠ της χώρας, το οποίο βρίσκεται τώρα στο 160%, θα διαμορφωθεί στο 120% μέχρι το 2020 μέσω της συμφωνίας, όπως απαιτείται από την Τρόικα.

«Υπάρχουν προτάσεις για καθυστέρηση του ελληνικού προγράμματος ή και για διάσπασή του, έτσι ώστε να αποφευχθεί μια χρεοκοπία, αλλά δεν είναι όλοι σύμφωνοι με αυτό», τόνισε Ευρωπαίος αξιωματούχος στο Reuters.

«Θα εξετάσουν όλες τις επιλογές. Υπάρχουν πιέσεις από διάφορες χώρες για να «παγώσει» η βοήθεια μέχρι να υπάρξει πλήρης δέσμευση από την Ελλάδα, η οποία ίσως να μην έλθει μέχρι να διεξαχθούν εκλογές», αναφέρει το Reuters επικαλούμενο πηγές.

Οι Γερμανία, Φινλανδία και Ολλανδία είναι οι χώρες που πιέζουν για την αναβολή του προγράμματος, ενώ η Γερμανία είναι η πιο «σκληρή», καθώς υποστηρίζει ότι η τελική έγκριση θα πρέπει να δοθεί μόνο μετά από τις εκλογές.

Ένα μεγάλο πρόβλημα για το διαχωρισμό του πακέτου βοήθειας είναι το εάν οι ιδιώτες ομολογιούχοι θα είναι πρόθυμοι να υπογράψουν μια ανταλλαγή ομολόγων εάν η χρηματοδότηση της Ελλάδας δεν βρίσκεται στο τραπέζι, καθώς κάτι τέτοιο θα σήμαινε ότι το κράτος ίσως δεν θα μπορέσει να πληρώσει τις μελλοντικές λήξεις ομολόγων.

Ως αποτέλεσμα, σχολιάζει πηγή της ΕΕ, είναι πιθανό να καθυστερήσει ολόκληρο το δεύτερο πακέτο βοήθειας μέχρι τις ελληνικές εκλογές, «όταν και όλοι ελπίζουν για μεγαλύτερη δέσμευση και διευκρινίσεις».

«Αυτό θα σήμαινε ότι θα πρέπει να πληρώσουμε το ομόλογο των 14,5 δισ. ευρώ στις 20 Μαρτίου, το οποίο θα ήταν σκέτη σπατάλη», τονίζει πηγή της ευρωζώνης.

Προσθέτει ωστόσο πως έχουν μείνει ακόμη χρήματα από το πρώτο πρόγραμμα, οπότε «θα μπορούσαμε να το κάνουμε», αναφερόμενος στο πρώτο πακέτο των 110 δισ. ευρώ. «Αυτό θα σήμαινε ότι οι συζητήσεις για το β΄ πρόγραμμα (συμπεριλαμβανομένου και του PSI), το οποίο είναι μέρος του πακέτου, θα μπορούσαν να αναβληθούν μέχρι να υπάρξει νέα κυβέρνηση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου