Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com

Δευτέρα, 2 Ιανουαρίου 2012

Δίωξη για κακούργημα σε βάρος του Γ. Καπελέρη - Άλλος ένας (σύμφωνα με τις καταγγελίες) μεγαλομιζαδόρος δημόσιος λειτουργός που περιδιάβαινε σε όλα τα μνημονιοκάναλα και μας φλόμωνε στις αηδίες με ύφος πανεπιστήμονα

- Για “κουκούλωμα” προστίμων 15 εκατομμυρίων ευρώ έκανε λόγο η καταγγελία
- “Δεν πρόκειται για βεβαιωμένα πρόστιμα ούτε για λαθρεμπορία καύσιμων” λέει ο ίδιος
- "Παραιτήσου" του είπε μέσω... δήλωσης ο Βενιζέλος

Παραγγελία για την άσκηση κακουργηματικής δίωξης σε βάρος του γενικού γραμματέα Τελωνειακών και Φορολογικών Υποθέσεων, Γιάννη Καπελέρη, αλλά και εναντίον ενός ακόμη στελέχους του υπουργείου Οικονομικών έδωσε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών ο οικονομικός εισαγγελέας, Γρηγόρης Πεπόνης.

Η παραγγελία για τη δίωξη αφορά τις καταγγελίες, του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών, Διομήδη Σπινέλη, για μη εισπραξη προστίμων
...
που αφορούσαν λαθρεμπόριο καυσίμων.

Ο κ. Πεπόνης ζητά να ασκηθεί δίωξη σε βάρος του Γιάννη Καπελέρη και σε βάρος της επικεφαλής της Διεύθυνσης Ελέγχου Τελωνείων, Ευαγγελίας Πανταζή, για το αδίκημα της απιστίας περί την υπηρεσία.

Στην παραγγελία διευκρινίζεται ότι το αδίκημα διαπράχθηκε σε βάρος της δημόσιας περιουσίας με την επιβαρυντική περίσταση της ιδιαίτερα μεγάλης αξίας της πράξης βάσει του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του δημοσίου.

Όπως αναφέρει στο πόρισμά του ο κ. Μουζακίτης, το ύψος της ζημίας ανέρχεται κατ' ελάχιστον στο ποσό των 15 εκατομμυρίων ευρώ. Ο κ. Μουζακίτης τονίζει ότι “η ζημία αυτή, αν λάβουμε υπόψη τις κρίσιμες συνθήκες για την κοινωνία και την πολιτεία, μεγιστοποιείται εκ των πραγμάτων”.

Ο κ. Πεπόνης ζητά να ερευνηθεί κατά την ανάκριση, που θα διενεργηθεί για την υπόθεση, το ενδεχόμενο ύπαρξης ηθικών αυτουργών και εφόσον διαπιστωθεί, να ασκηθεί ανάλογη ποινική δίωξη.

Δεν τον παραιτούν, του ζητούν να παραιτηθεί

Λίγη ώρα μετά την άσκηση ποινικής δίωξης, ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, ζήτησε από τον κ. Καπελέρη την παραίτησή του. Και το έκανε δημοσίως, με επίσημη δήλωσή του. Το θέμα, βέβαια, είναι γιατί ο πολιτικός προϊστάμενος του κατηγορούμενου και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δεν παραιτεί τον κ. Καπελέρη, αλλά απλά του ζητά να αποχωρήσει από τη θέση του για να διευκολύνει την έρευνα.

Το χρονικό της καταγγελίες
Όλα ξεκίνησαν από τα δημοσιεύματα με αφορμή την παραίτηση του Δ. Σπινέλη, περί ύπαρξης “παραμηχανισμού” στο υπουργείο Οικονομικών που αδρανοποιούσε και μπλόκαρε την είσπραξη προστίμων, τα οποία είχαν επιβληθεί μέσω του συστήματος ΗΦΑΙΣΤΟΣ για λαθρεμπόριο καυσίμων.

Ο κ. Καπελέρης κλήθηκε σε κατάθεση με την ιδιότητα του υπόπτου ενώπιον του κ. Μουζακίτη και, σύμφωνα με πληροφορίες, αρνήθηκε οποιαδήποτε ποινική του ευθύνη επικαλούμενος προβληματική διαδικασία του συστήματος ΗΦΑΙΣΤΟΣ. Φέρεται να υποστήριξε ότι τα επίμαχα πρόστιμα ήταν εκπρόθεσμες εγγραφές, που αφορούσαν χιλιάδες επιχειρήσεις, οι οποίες θα έκλειναν αν προχωρούσε η διαδικασία. Φέρεται, επίσης, να υποστηρίζει ότι το πρόβλημα ήταν γνωστό στην ηγεσία του υπουργείου και ότι αναμενόταν νομοθετική ρύθμιση για την επίλυση του ζητήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου