Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Παρασκευή 10 Απριλίου 2015

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΝ ΠΟΥ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ 7000 ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ!

 

Αποτέλεσμα εικόνας για φωτο εκτ

Έρευνα του Κέντρου Διεθνούς Διακυβέρνησης και Καινοτομίας (CIGI) που παρουσιάζει το Bussiness Insider ο προκάτοχος του Μάριο Ντράγκι “τίναξε στον αέρα” το σχέδιο για κούρεμα του ελληνικού χρέους που πρότεινε το ΔΝΤ το 2010 και οδήγησε την Ελλάδα στο “ναυάγιο” του Καστελόριζου. Διαβάστε όλη την έρευνα του Πολ Μπλουστάιν και του CIGI

Το παρασκήνιο της απόφασης του πρώην προέδρου της ΕΚΤ, Ζαν Κλωντ Τρισέ, να απορρίψει το 2010 το σχέδιο του ΔΝΤ για δραστικό κούρεμα του ελληνικού χρέους, επιλέγοντας να σώσει τις γαλλικές και γερμανικές τράπεζες, γεγονός που οδήγησε στην υπαγωγή της χώρας στο πρόγραμμα διάσωσης.

Σύμφωνα με την έρευνα του Κέντρου Διεθνούς Διακυβέρνησης και Καινοτομίας (CIGI) που βγάζει σήμερα στο φως το Bussiness Insider, την άνοιξη του 2010 και λίγο πριν και την υπογραφή του Μνημονίου, το ΔΝΤ έστειλε μυστικά απεσταλμένους στο Παρίσι και τη Φραγκφούρτη για να συζητήσουν σχέδιο δραστικού κουρέματος του ελληνικού χρέους.

Ωστόσο, όπως αποκαλύπτει ο συγγραφέας της έρευνας του CIGI Πολ Μπλουστάιν, ο Ζαν Κλοντ Τρισέ, τότε πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας απέρριψε κατηγορηματικά την πρόταση φοβούμενος για τις ζημιές που θα είχαν οι τράπεζες της Γαλλίας και της Γερμανίας οι οποίες ήταν τότε «φορτωμένες» με ελληνικά κρατικά ομόλογα.

Ο Πολ Μπλουστάιν επικαλείται τη μαρτυρία στελέχους της κεντρικής τράπεζας, σύμφωνα το οποίο ο πρόεδρος της ΕΚT φώναζε “Είμαστε μια οικονομική και νομισματική ένωση και δεν μπορεί να υπάρξει αναδιάρθρωση χρέους». «Ούρλιαζε», λέει το ίδιο στέλεχος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει το CIGI, η έκθεση των γαλλικών τραπεζών σε ελληνικό κρατικό χρέος έφθανε τότε στα 60 δισεκατομμύρια ευρώ και των γερμανικών στα 35 δισεκατομμύρια. Εάν αποφασιζόταν το κούρεμα και αναγκάζονταν να αναλάβουν τις επακόλουθες ζημιές, η βιωσιμότητα του τραπεζικού συστήματος θα δεχόταν ισχυρότατους τριγμούς.

olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου