Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com

Τετάρτη, 15 Οκτωβρίου 2014

ΤΟ ΠΡΩΙΝΑΔΙΚΟ ΤΟΥ ΜΕΓΚΑ- ΦΑΡΣΑ ΤΟΥ ΣΕΦΕΡΛΗ ΣΕ ΔΥΟ ΑΝΗΜΠΟΡΟΥΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ - Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ..ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ...

Μπράβο Σεφερλή! Τους ξέσκισες τους ηλικιωμένους! Πολύ γέλιο ρίξαμε!

Του Βασίλη Αθάνατου*

Οι κωμικοί έχουν το προνόμιο να ονομάζουν κάθε πράξη τους σάτιρα. Κι όταν κάποιος αναρωτηθεί ποια είναι τα όρια της σάτιρας οι προοδευτικοί θα του απαντήσουν ότι η σάτιρα δεν έχει όρια. Αφορμή για τον στοχασμό μου στάθηκε ένα βίντεο από την πρωινή εκπομπή του Μάρκου Σεφερλή.
Ο Μάρκος παρουσιάζει μια από τις γνωστές τηλεφωνικές του φάρσες. Αυτή τη φορά στην άλλη άκρη της γραμμής βρίσκεται μια ηλικιωμένη γυναίκα. Η δύσμοιρη γυναίκα αδυνατεί να αντιληφθεί το γεγονός ότι εκτίθεται στην τηλεόραση. Εκτός αυτού τρομάζει όταν ακούει τον «πολεοδόμο» Μάρκο Σεφερλή να διαπραγματεύεται την ανταλλαγή του ακινήτου στο οποίο διαμένει εκείνη και ο σύζυγός της. Στη συνέχεια η ηλικιωμένη προσπαθεί να αποφύγει τη συνομιλία με κάποιον άγνωστο όμως ο Σεφερλής εντέχνως την κρατά στη γραμμή και προσπαθεί να μανιωδώς να αυξήσει την τηλεθέαση. Η γυναίκα δίνει το τηλέφωνο στον σύζυγό της και εκείνος προσπαθεί να καταλάβει το νόημα του τηλεφωνήματος. Ξανθιές και ξανθοί στο πλατό της εκπομπής χασκογελούν με την αδυναμία δύο ηλικιωμένων ανθρώπων να αντιληφθούν την πονηριά του Σεφερλή.
Όχι κύριοι! Μπερδεύεστε! Αυτό δεν είναι σάτιρα. Αυτό είναι ξεπεσμός. Ο κόσμος δεν έχει ανάγκη τις τραγικές επινοήσεις σας για να ξεφύγει από την γκρίζα καθημερινότητά του. Η σάτιρα είναι ευχάριστη, παιδευτική και ωφέλιμη. Όμως αυτό που έκανε ο Μάρκος Σεφερλής ήταν χυδαίο. Όταν αντιλήφθηκε ότι στο στόχαστρό του βρέθηκαν δύο ανήμποροι ηλικιωμένοι με προβλήματα υγείας έπρεπε να ζητήσει συγγνώμη και να κλείσει το τηλέφωνο. Ο τρόπος με τον οποίο δουλεύει το σάπιο σύστημα της τηλεόρασης δεν του άφηνε εκείνη τη στιγμή περιθώριο για μία τόσο ηθική σκέψη. Συνέχισε να «πυροβολεί» δύο αθώους για να ανεβάσει τα νούμερα της τηλεθέασης. Συγχαρητήρια κύριε Σεφερλή. Τους ξεγελάσατε. Ρόμπα το κάνατε το ζευγαράκι. Την επόμενη φορά σκαρώστε μια φάρσα με θύμα έναν ανάπηρο. Μετά ξεγελάστε μια κακοποιημένη γυναίκα. Ξεμπροστιάστε ένα άτομο με ειδικές ανάγκες. Ίσως αυτές οι επιλογές να προσφέρουν περισσότερη χαρά στις γλάστρες σας.
Και το θλιβερό της υπόθεσης είναι ότι χιλιάδες τηλεθεατές βρήκαν τη συγκεκριμένη φάρσα αστεία και πετυχημένη. Η τηλεόραση είναι επικίνδυνη. Μπορεί να αλλάξει τον κώδικα της ηθικής σου χωρίς να το αντιληφθείς. Ξανθιές και μαυρισμένοι κάθονταν επί του καναπέος διασκεδάζοντας με το πάθημα των δύο ηλικιωμένων και δίνοντας άλλοθι στον πρωταγωνιστή της ξεφτίλας. Βλέποντας ο κόσμος τα γέλια των κομπάρσων πιστεύει πως αυτό που βλέπει είναι καλό. Όχι άνθρωπέ μου! Εσύ να μη γελάς με αυτά που κάνουνε εκείνους να γελάνε. Εσύ δεν είσαι σαν κι αυτούς. Και θα σου έλεγα τις διαφορές που έχεις από αυτούς όμως θα με σύρουνε στο τμήμα. Σου λέω στρογγυλεμένα, λοιπόν, ότι είσαι ανώτερος από την ξανθιά του καναπέ. Αντιστάσου!
*Ο Βασίλης Αθάνατος είναι συγγραφέας και blogger.
Δείτε το βίντεο με το επίμαχο απόσπασμα από την εκπομπή του Μάρκου Σεφερλή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου