Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com

Παρασκευή, 22 Αυγούστου 2014

Οι Γερμαναράδες ξεφόρτωναν παράνομα τα τοξικά απόβλημα υδραργύρου από τη βρωμοχώρα τους, στην Ελλάδα!!!!!

to


Κύκλωμα παράνομης μεταφοράς αποβλήτων υδραργύρου από τη Γερμανία προς την Ελλάδα και από τη χώρα μας προς τρίτες χώρες εντόπισαν οι ελεγκτές του Υπουργείο Περιβάλλοντος ύστερα από ενημέρωση από τις αρχές της Γερμανίας.
Οι γερμανικές αρχές ενημέρωσαν το ελληνικό Υπουργείο πως τα απόβλητα υδραργύρου γερμανικής εταιρείας διακινούνται στο εξωτερικό ενώ θα έπρεπε να τα διαχειρίζεται σε ιδιόκτητο υπόγειο χώρο. Ενδιάμεσος σταθμός για τη μεταφορά αποβλήτων σε τρίτες χώρες ήταν η Ελλάδα.
Οι ελεγκτές του Υπουργείου ξεκίνησαν την έρευνα και στις 18 Αυγούστου διενεργήθηκε αυτοψία στις εμπλεκόμενες εταιρείες στην Ελλάδα. Κατά την έρευνα διαπιστώθηκε μεταφορά και αποθήκευση αποβλήτων υδραργύρου περίπου 56 τόνων, σε αποθήκη εταιρείας logistics στην Αττική, στον Ασπρόπυργο.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση «από την έρευνα προέκυψε ότι η διακίνηση των αποβλήτων έγινε με τις διαδικασίες που προβλέπουν οι διεθνείς κανονισμοί για τη μεταφορά επικίνδυνων εμπορευμάτων, χωρίς όμως να τηρηθούν οι κανόνες που επιβάλλει ο κανονισμός για
... τη διασυνοριακή μεταφορά επικίνδυνων αποβλήτων». Τα ονόματα των εταιρειών, τόσο της γερμανικής όσο και των ελληνικών εταιρειών που εμπλέκονται, δεν έχουν ακόμη δημοσιοποιηθεί.
Οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΕΚΑ έχουν ήδη ενημερώσει,σύμφωνα με το tvxs.gr, τις εισαγγελικές αρχές, ενώ σε συνεννόηση με τις γερμανικές αρχές «θα προχωρήσουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την ασφαλή διαχείριση της ποσότητας των αποθηκευμένων αποβλήτων υδραργύρου». Πηγές από το Υπουργείο ανέφεραν πως το σύνολο των αποβλήτων θα επιστραφεί στη Γερμανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου