Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com

Κυριακή, 17 Αυγούστου 2014

Αμφίπολη, έβαλαν μικροκάμερα στον τάφο.

 Πολύ προσεκτικά οι αρχαιολόγοι στην Αμφίπολη εξετάζουν τις επόμενες κινήσεις τους οι οποίες θα τους οδηγήσουν στο εσωτερικό του τάφου και ίσως βρεθούν μπροστά σε μια τεράστια αποκάλυψη.

Ωστόσο το έργο τους είναι ιδιαίτερα δύσκολο και χρονοβόρο καθώς κάθε 20 εκ. προκύπτει και ένα νέο στοιχείο.

Πάντως διίστανται οι απόψεις για το εάν ο τύμβος είναι συλημένος ή όχι από τυμβωρύχους. Μερίδα αρχαιολόγων διαβεβαιώνουν ότι σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις δεν έχει συμβεί σύληση, ότι η είσοδος στον τύμβο είναι θέμα μερικών ημερών και ότι αμέσως μετά θα αποκαλυφθεί η ταυτότητα της προσωπικότητας που ετάφη εκεί.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες που δημοσιεύει το Βήμα της Κυριακής οι δύο Σφίγγες, βάρους 1,5 τόνου η καθεμία, εμποδίζουν την είσοδο στον τύμβο.

Σε εκείνο το σημείο υπάρχει μεγάλος όγκος χώματος και στη συνέχεια παρεμβάλλονται δύο τοίχοι με απόσταση 6 - 7 μέτρων μεταξύ τους.

Η διάνοιξη θα πρέπει να γίνει με χειρουργικές κινήσεις από τους ειδικούς μηχανικούς του ΥΠΠΟ προκειμένου να εξασφαλιστεί η προστασία του οικοδομήματος, μια διαδικασία που θα διαρκέσει περίπου 15 ημέρες.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η κυρία Περιστέρη κοίταξε με ειδική μικροκάμερα στο εσωτερικό του τύμβου, από μια εσοχή μικρής διαμέτρου που βρίσκεται στα δεξιά της εισόδου, και διέκρινε κάποιες όψεις από ένα μεγαλοπρεπές δωμάτιο που δικαιολογεί πλήρως τον πολιτικό συναγερμό που προκλήθηκε. Ωστόσο υπάρχουν επιχωματώσεις και μόνο η ολοκλήρωση της ανασκαφής μπορεί να οδηγήσει σε ασφαλή συμπεράσματα.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου