Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Φρούριο η Αθήνα λόγω της επίσκεψης της φράου Μέρκελ. Ποιοι δρόμοι θα αποκλειστούν.

Ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Αττικής ανακοίνωσε απαγόρευση συγκεντρώσεων και πορειών σε μεγάλο τμήμα του κέντρου της Αθήνας έως τις 21:30
Φρούριο θα θυμίζει την Παρασκευή η Αθήνα λόγω της επίσκεψης της επίσκεψης της Γερμανίδας καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ στην Αθήνα. Εκτός από τις πεζές περιπολίες αστυνομικών αλλά και αυτές των δικυκλιστών, ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Αττικής προχώρησε σε απαγόρευση συγκεντρώσεων και πορειών σε μεγάλο τμήμα του κέντρου της Αθήνας, από τις 11:30 το πρωί έως τις 21:30.
Η απαγόρευση αφορά την περιοχή που περικλείεται από τις οδούς – λεωφόρους:
Αμερικής (από τη συμβολή της με την οδό Σταδίου) – συνέχεια Λυκαβηττού – δεξιά Αναγνωστοπούλου – αριστερά Πατριάρχου Ιωακείμ – αριστερά Μαρασλή – δεξιά Δεινοκράτους – αριστερά Αριστοδήμου – δεξιά Αθηναίων Εφήβων – αριστερά Κόνιαρη – δεξιά Τσόχα – αριστερά Δ. Σούτσου – συνέχεια Πανόρμου – αριστερά Κηφισίας – δεξιά Κατεχάκη – αριστερά Καπετάν Χρονά – δεξιά Βλαχάκη – δεξιά Μεσογείων – αριστερά Μιχαλακοπούλου – αριστερά Διονυσίου Αιγηνίτου – αριστερά Κρατερού – δεξιά Αλκαίου – δεξιά Ούλωφ Πάλμε – δεξιά Ευφρονίου – αριστερά Σπ. Μερκούρη – δεξιά Ευτυχίδου – Πλατεία Πλαστήρα – Αρχιμήδους – δεξιά Μάρκου Μουσούρου – αριστερά Αρδηττού – συνέχεια Καλλιρρόης – δεξιά Δράκου – αριστερά Μουσών – συνέχεια Παναιτωλίου – Αρακύνθου – Στησικλέους – δεξιά Ακάμαντος – αριστερά Αποστόλου Παύλου – δεξιά Ερμού – αριστερά Αθηνάς – δεξιά Βορρέου – αριστερά Αιόλου – δεξιά Κολοκοτρώνη – Αμερικής, συμπεριλαμβανομένων των τμημάτων των ανωτέρω οδών που αποτελούν τα όρια της εν λόγω περιοχής, στο τμήμα της Αττικής Οδού από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» έως τον κόμβο της Περιφερειακής Υμηττού με τη Λ. Κατεχάκη, στο τμήμα της Λ. Κατεχάκη από την έξοδο της Περιφερειακής Υμηττού έως τη συμβολή της με τη Λ. Μεσογείων και σε βάθος ακτίνας εκατό -100- μέτρων, ένθεν και ένθεν προαναφερόμενων τμημάτων οδών (Αττική Οδός – Λ. Κατεχάκη), ως και επί των γεφυρών, ανισόπεδων κόμβων, διαβάσεων που υφίστανται κατά μήκος αυτών, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή τοπικής αρμοδιότητας Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών.
Κλείνουν σταθμοί του μετρό
Παράλληλα, με εντολή της ΕΛ.ΑΣ. θα κλείσουν για κάποιες ώρες και ορισμένοι σταθμοί του μετρό.
Ειδικότερα, στις 13.30 θα κλείσουν οι σταθμοί Ευαγγελισμός και Μέγαρο Μουσικής, ενώ στις 18.00 θα κλείσουν οι σταθμοί Σύνταγμα και Ακρόπολη.
batsoi1
Το πρόγραμμα της επίσκεψης Μέρκελ
Σε ό,τι αφορά την ίδια την επίσκεψη, το πρόγραμμα της καγκελαρίου αρχίζει στις 15:15, με την παρουσία της μαζί με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά σε φόρουμ με νέους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται σε καινοτόμους τομείς, ακολούθως, δε στις 16:20, θα συναντηθούν με εκπροσώπους θεσμικών φορέων και εκπροσώπους μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Στις 17:30 η κ. Μέρκελ θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου για την επίσημη συνάντηση με τον κ. Αντώνη Σαμαρά και στη συνέχεια θα δώσουν συνέντευξη Τύπου στους εκπροσώπους των ελληνικών και ξένων ΜΜΕ.
Συλλαλητήριο στις 17.00 στην Κλαυθμώνος
Πάντως, ήδη έχει ανακοινωθεί πως διοργανώνεται συλλαλητήριο «υποδοχής» της Καγκελαρίου της Γερμανίας αύριο στις 5 το απόγευμα στην Πλατεία Κλαυθμώνος.
Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, τους νέους και τις νέες να δώσουν μαχητικό «παρών» στο συλλαλητήριο, επισημαίνοντας πως η κ. Μέρκελ «βασική πολιτική εκπρόσωπος των κυρίαρχων νεοφιλελεύθερων πολιτικών και του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου των συμφερόντων των αγορών, έρχεται ως τοποτηρητής για τον έλεγχο μιας πολιτικής που καταστρέφει ανθρώπους, συλλογικά, εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα, την κοινωνική ασφάλιση, τις θέσεις εργασίας, τη μεσαία τάξη».
ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση διαπρέπει μόνο στον αυταρχισμό
Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του καλεί τους πολίτες να διαδηλώσουν ειρηνικά και κατηγορεί την κυβέρνηση πως διαπρέπει μόνο στον αυταρχισμό, «προσφέροντας άλλο ένα ακραίο δείγμα του, με τον αυριανό αποκλεισμό του κέντρου της Αθήνας και τη δημιουργία «κόκκινων ζωνών», στην προσπάθειά της να τρομοκρατήσει τον ελληνικό λαό».
Η αξιωματική αντιπολίτευση υποστηρίζει ακόμη πως η επίσκεψη Μέρκελ «έρχεται να επιβεβαιώσει την πλήρη υποταγή του κ. Σαμαρά στις απαιτήσεις της πιο αντιδραστικής πολιτικής δύναμης στην Ευρώπη».
«Για μια ακόμη φορά ο πρωθυπουργός θα εμφανίζεται περιχαρής μπροστά στα φωτογραφικά φλας κάνοντας βαρύγδουπες δηλώσεις για την έξοδο από την κρίση, ενώ πίσω από τις κλειστές πόρτες θα διαβεβαιώνει για την τήρηση κατά γράμμα των μνημονιακών δεσμεύσεων μετά τις εκλογές» αναφέρει χαρακτηριστικά.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου