Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com

Τετάρτη, 28 Αυγούστου 2013

Όσο ασχολείστε με τον Παστίτσιο, τόσο περισσότερο θα σερβίρεται και θα τρώγεταιpaisios

Στο ίδιο έργο θεατές είμαστε και φέτος όσον αφορά τη γνωστή ιστορία με τη σελίδα του facebook που λοιδωρεί το γέροντα Παΐσιο και το κατά τ’αλλα σεβαστό newsbomb να επιδίδεται σε μια βέντετα η οποία φέρνει τα ακριβώς αντίθετα από τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα.
του Στρατή Μαζίδη
stratisΗ ίδια ιστορία είχε επαναληφθεί πέρυσι το φθινόπωρο. Η τότε σελίδα του περιπαίζοντος το γέροντα είχε περί τις 8000 μέλη. Ο νεαρός συνελήφθη, η σελίδα έπεσε και τελικά επανέκαμψε δριμύτερη με σχεδόν 12000 μέλη.
Με το λάθος χειρισμό του newsbomb και τις κινήσεις εντυπωσιασμού της Χρυσής Αυγής η “πρόκληση” έγινε μεγαλύτερη διότι πολύ απλά ό,τι διώκεται, έλκει και ειδικά σε μια κοινωνία με πολύ χαλαρά ήθη και αξιές.
Δεν μπορείς να απαγορεύσεις σε κάποιους να υβρίζουν και να εμπαίζουν το Θεό, πολλώ δε μάλλον όσους αφιερώθηκαν σε Αυτόν όταν ο ίδιος το επιτρέπει. “Όστις θέλει” είπε ο Χριστός. Κανένα δεν υποχρέωσε με το στανιό. Άλλωστε δεν είπε στους μαθητές Του πως αν εδίωξαν τον Κύριο θα καταδιώξουν και τους δούλους Του;
Από την άλλη σαφέστατα έχουμε το δικαίωμα όσοι προσβαλλόμαστε από αυτό να εκφράσουμε τη διαμαρτυρία και την παράκλησή μας προς τον άνθρωπο αυτό να μην
... εμπαίζει τα θρησκευτικά μας πιστεύω. Όσων τουλάχιστον λέμε και κάνουμε πως πιστεύουμε. Όπως σαφέστατα αναρωτιέμαι και εγώ γιατί με 2.000.000 μουσουλμάνους στην Ελλάδα, δεν καταπιάνεται και λίγο με τον προφήτη τους.
Σε κάθε περίπτωση, τέτοια φαινόμενα θυμίζουν τη Λερναία Υδρα. Ένα κεφάλι κόβεις και πετάγονται εκατό. Σε όποιον δεν αρέσει κάτι, όχι μόνο η συγκεκριμένη σελίδα που είναι μια από τις πολλές χιλιάδες του facebook αλλά οτιδήποτε, δεν είναι υποχρεωμένος να το δει ή να το διαβάσει. Άλλωστε εκεί έξω συμβαίνουν πολύ χειρότερα που προσβάλλουν το Θεό στον υπερθετικό βαθμό.
Όσο για το συγκεκριμένο άτομο δύο ρήσεις μου έρχονται στο μυαλό. “Ο Θεός ου μυκτηρίζεται” και “φοβερόν το εμπέσειν εις χείρας Θεού ζώντος”.
freepen

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου