Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com

Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2013

«Μικροί» φορολογούμενοι, «μεγάλοι» οι φοροκλέφτες


 

Του Θανάση Νικολαΐδη

ΑΝ μας….συγκυβερνούσαν όλοι τους, θα’ ταν διαφορετικά. Δεν τα βρήκαν, κι ήταν φυσικό(!) για την Ελλάδα της διχόνοιας. Με τους πολλούς να το αγνοούν πως βαδίζουμε σε τεντωμένο σκοινί.

ΕΣΤΩ. Κι αν συμβεί το κακό ολοκληρωτικά και ανεπανόρθωτα, κάποιοι θα βρεθούν να κυβερνήσουν τα…χαλάσματα. Και εκλογές θα κάνουν και τα «ζήτω» θα ξανακουστούν. Ξανά τα δανεικά και τα στόματα ανοιχτά για τη μερίδα του έκαστος και των κορακιών τα μακρυχέρια στο ψητό.

ΜΕΧΡΙ τότε, θα μας κυβερνούν οι «τρεις». Πολλοί άσχετοι κι όλοι μαζί χίλιοι δεκατρείς. Με τη φαντασία τους για εισπράξεις πάνω σε έχοντες και μη έχοντες, λες κι είναι το ίδιο. Κι έβαλαν στόχο τους «μικρούς», με τα μεγάλα ψάρια τρυπάνε το
...

δίχτυ. Ανέκαθεν και παντού, εξόχως στην Ελλάδα και κατ’ εξοχήν σε καθεστώτα τριτοκοσμικά.

ΠΡΕΠΕΙ να γεμίσουν τα ταμεία και τ’ αφεντικό…τρελάθηκε. Ξάγρυπνα τα μάτια μη τους ξεφύγει φοροκλέφτης κι ως εδώ καλά. Μόλις τα κλείσουν για μια στιγμούλα, τους ξεφεύγουν κοπάδια τα μικρά ψαράκια, που θα χωρούσαν στην…κοιλιά ενός κύτους.

ΔΕΝ βλέπουμε κι ούτε ακούμε δυσαρεστημένους του κεφαλαίου να τρομάζουν και να σκούζουν. Τα πικρά χαμόγελα (πριν γίνουν κλάμα γοερό) πέτρωσαν στα χείλη του «μικρού». Κακομαθημένος και καθόλου αγνός κι αυτός, που φοροκλέβει, κατά τις δυνάμεις και τον τζίρο του. Αν μπορούσε, θα κατάκλεβε. Όπως τόσοι και τόσοι δεξιοί τότε που «τα’ σκιαζε η φοβέρα» να τους υποδείξεις, «σοσιαλιστές» που τους αγνοούσε κι ο θυρωρός τους πριν βολτάρουν στα σαλόνια και «αριστεροί» που για αριστεροί δεν μοιάζουν και που δεν το’ χαν φανταστεί πως θα τους πέφτει λόγος.

ΝΑ ξανάρθουμε στους ευφάνταστους της «τρισυπόστατης κλπ». Τους καρφώθηκε πως το δέντρο κόβεται με μια μπαλταδιά και ξυλεύονται απ’ τα πελέκια. Τους λες πως σ’ αυτήν τη φάση της προσαρμογής, με φορολογικές συνειδήσεις ανύπαρκτες και με την κρίση απλωμένη, δεν μπορείς να μαζέψεις τα πολλά απ’ τους πολλούς. Με δυο δράμια μυαλό, θα το μεθόδευαν αποτελεσματικά. Με ήπια επίθεση στους «μικρούς» και κατά μέτωπο επίθεση στους…άλλους. Οι μικροί υπάρχουν και (συμ)πιέζονται. Οι μεγάλοι σκάνε στα γέλια βελτιώνοντας με τους μικρούς την…εκμετάλλευση, οι ενδιάμεσοι της μίζας απείραχτοι και το πάρτι συνεχίζεται.

ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ με το μαλακό και σε δόσεις ανεκτές θα τις σήκωνε το φιλότιμο του έλληνα. Φτάνει να’ βλεπε και τους «απέναντι» να…στεναχωρούνται. Τους μεγάλους της φοροκλοπής που αντέχουν και δεν τους αντέχουμε.

1 σχόλιο:

  1. Γεια σας κυρίες και κύριοι, εγώ είμαι ο Dr billywillfred από το νοσοκομείο διδασκαλίας της UBTH εάν ενδιαφέρεστε να πουλήσετε τα νεφρά σας, αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για να πουλήσετε τα νεφρά σας σε οποιαδήποτε τιμή της επιθυμητής επιλογής σας. Θέλω όλοι να γνωρίζουμε ότι δίνουμε στον ασθενή μας το καλύτερο που έχουν ποτέ θέλει, αν ενδιαφέρεστε να πωλήσετε το νεφρό σας ευγενικά, στείλτε μας email στο Billywillfred39@gmail.com ή στείλτε μας ένα email στο Billywillfred39@gmail.com, εκτιμούμε το απόκριση και ειλικρίνεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή