Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com

Σάββατο, 1 Ιουνίου 2013

«Μαρία μου, οι 300 του Λεωνίδα ήταν όντως 300;»


ΜΑΡΙΑ ΡΕΠΟΥΣΗ
Ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΔΗΜΑΡ άρχισε να κάνει πλάκα στη βουλευτή Α’ Πειραιώς ύστερα από τις δηλώσεις περί «εθνικών μύθων», τις ευθύνες των Ποντίων για τη Γενοκτονία τους και το χορό του Ζαλόγγου
Στο ψιλό έχουν πάρει οι περισσότερες βουλευτές την ιστορικό με τις ιδόρρυθμες και δογματικές εικασίες της, την κ. Μαρία Ρεπούση ύστερα από τις απερίγραπτες δηλώσεις που έκανε αυτήν την εβδομάδα.
Το κερασάκι στην… τούρτα; Μα φυσικά η δήλωσή της για τον χορό του Ζαλόγγου!
«Μέσα στην ιστορία και την διαδρομή κάθε λαός που χειρίζεται την ιστορία του και για συγκεκριμένους λόγους δημιουργεί διάφορους εθνικούς μύθους, οι οποίοι χρειάζονται για εθνικοπατριωτικούς λόγους» είπε χαρακτηριστικά η Μαρία και εκτόξευσε την οργή των Ελλήνων στο κόκκινο!
Μάλλον τυχαία δεν πρέπει να θεωρηθεί η κουβεντούλα που είχε με τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΔΗΜΑΡ κ. Γιάννη Αμοιρίδη στην Βουλή. Σύμφωνα με δημοσίευμα εφημερίδας, αφού την πλησίασε της είπε: «Δεν μου λες, Μαρία μου, οι 300 του Λεωνίδα ήταν όντως 300 ή ήταν 30.000 και μας κοροϊδεύουν;». Η Ρεπούση τον κοίταξε έκπληκτη και του απάντησε: «Όχι, Γιάννη, ήταν 300. Ήταν και άλλοι αλλά έφυγαν και
... έμειναν οι 300». Ο κ. Αμοιρίδης όμως επέμενε: «Σίγουρα ήταν 300 ακριβώς ή 301 ή 302;»…
Η Ρεπούση πλέον έχει στοχοποιηθεί και από τους ίδιους τους συναδέλφους της.
Χαρακτηριστικές ήταν όμως και οι δηλώσεις, για τον περιβόητο «συνωστισμό» της Σμύρνης και το βιβλίο-ντροπή, σε ραδιοφωνικό σταθμό.
«Υπήρξε μεγάλη εκμετάλλευση. Ακόμα φέρνουν στην επιφάνεια βιβλίο που έγραψα και η λέξη συνωστίζονται διορθώθηκε αμέσως. Ήταν ένα πάρα πολύ καλό σχολικό βιβλίο, είχε μια ατυχή έκφραση, διορθώθηκε αμέσως. Δεν υπήρχε η λέξη “συνωστισμός” υπήρχε το ρήμα στην περιγραφή μιας αθρόας προσέλευσης. Εμείς αμέσως είπαμε τελικά πως δεν είναι σωστή η λέξη συνωστισμός επειδή προσβάλλει τις μνήμες ανθρώπων. Δεν θέλαμε να πούμε ότι στη Σμύρνη έγινε “συνωστισμός”.
Η λέξη άλλαξε και μπήκε μία άλλη λέξη για να περιγραφτεί καλύτερα η αθρόα προσέλευση των Ελλήνων στο λιμάνι της Σμύρνης την ώρα που προσπαθούσαν να σωθούν. Εξ’ αρχής υπήρχε μόνο το ρήμα. Δεν υπήρξε ηθελημένη προσπάθεια αλλαγής και προσβολής της μνήμης. Στο σημερινό βιβλίο δεν υπάρχει η λέξη αυτή».
Η πορεία της κ. Ρεπούση μαρτυρά πως μάλλον πρέπει να μελετήσει περισσότερα ιστορικά βιβλία ώστε επιτέλους να ανακαλύψει την αλήθεια για την ιστορία της πατρίδας και του λαού, τον οποίο υποτίθεται πως εκπροσωπεί στο Κοινοβούλιο.
Πηγή: newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου