Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΤΟ ΑΛΟΓΙΣΙΟ ΚΡΕΑΣ


ΙΝΚΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ  ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ  ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

                                  CONSUMER  INSTITUTE  (INKA) MACEDONIA - HELLAS

Αναγνωρισμένη  Ένωση  Καταναλωτών                     Connsumers  Union  according to  the

του  Νόμου  2251/94 – 2/16/2269/22-3-96                 Law  225194 – 2/16/22699/22-3-96

Μοναστηρίου  17  - 546 27  Θεσσαλονίκη             17 Monastiriou  546 27 ThessalonikiHELLA

5ψήφια  ανοικτή  γραμμή 11721                            Τηλ/ fax:2310 535263  & 2310 517492

                                                www :inkamak.gr, e – mall : inka@inkamak.

 

 

Θεσσαλονίκη 14/2/2013

 

ΘΕΜΑ: «Διατροφικό σκάνδαλο με το αλογίσιο κρέας»

 

 

Δελτίο τύπου

 

            Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει το ΙΝΚΑ Μακεδονίας, αναφορικά με τους ελλιπείς ελέγχους στην διατροφική αλυσίδα του καταναλωτή. Αποδείχθηκε πως η εμφάνιση του αλογίσιου κρέας με την ονομασία, ως βοδινό, «αιφνιδίασε» τους εκλεκτικούς μηχανισμούς τόσο της Ελλάδας όσο και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Από τη στιγμή μάλιστα που ως γνωστό η Ρουμανία, ως κράτος-μέλος της Ε.Ε. και με μακροχρόνιες συνεργασίες εισαγωγής προϊόντων στην
....χώρα μας, και κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα, θα έπρεπε οι ελεγκτικοί μηχανισμοί να ήταν περισσότερο «υποψιασμένοι». Από ό,τι φάνηκε εδώ υπάρχουν δείγματα εφησυχασμού.

            Έτσι λοιπόν το ΙΝΚΑ ΜΑΚ σε εποχή βαθιάς οικονομικής κρίσης της ελληνικής κοινωνίας, τονίζει πως η αγορά (οικονομικοί παράγοντες) κερδοσκοπούν και η απόδειξη είναι η άμβλυνση της νομοθεσίας προστασίας του καταναλωτή. Ενδεικτικά υπενθυμίζουμε το απαράδεκτο στο να επιτραπεί «αρχικά» η προώθηση στα ράφια των S/M προϊόντων πέραν της ημερομηνίας λήξης, με το δέλεαρ της χαμηλής τιμής μέχρι το σημερινό διαπιστούμενο φαινόμενο της προώθησης προϊόντων με ψευδή σύνθεση ετικέτας –βοδινού αντί αλόγου-.

            Το ΙΝΚΑ ΜΑΚ συστήνει στους καταναλωτές να είναι επιφυλακτικοί καταγγέλλοντας ο,τιδήποτε υποπέσει στην αντίληψή τους που παραβιάζει το βασικό δικαίωμα της ασφάλειας του καταναλωτή πολίτη.

            Ζητεί από τα συναρμόδια υπουργεία και τις υπηρεσίες τους –κρατικοί ελεγκτικοί μηχανισμοί- να εντείνουν τους ελέγχους σε όλη της γκάμα της διατροφικής αλυσίδας διασφαλίζοντας το αναφαίρετο δικαίωμα της υγείας του πολίτη καταναλωτή μια και η ανταπόκριση της λογικής τιμής του επιλεγέντος προϊόντος ανήκει στο παρελθόν.

 

Ο πρόεδρος                                         Η γεν. Γραμματέας

 

Κ. Δρούτσας                                       Α. Πεϊτση

 


           

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου