Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Το μωράκι από τη Λέρο έσβησε, αλλά ο δημοσιογραφικός κανιβαλισμός προς την μητέρα, συνεχίζεται...

( Θα παραθέσουμε ένα ενδιαφέρον  άρθρο που βρήκαμε στο Πρώτο Θέμα, το οποίο, φιλοξενεί και την άποψη του συντρόφου της μητέρας και ενός ακόμα συγγενικού προσώπου.Το άρθρο προσεγγίζει αυτή την ιστορία και από την άλλη πλευρά. Το ποσοστό στο οποίο ευθύνεται ο καθε εμπλεκόμενος στην τραγική αυτή υπόθεση θα το δείξει η δικογραφία και το αποφασίσουν τα δικαστήρια. Σίγουρα πάντως όχι οι δημοσιογράφοι.)

=========================================================
Αντιγράφουμε από το Πρώτο Θέμα:

''Ο συνδυασμός της νεανικής άγνοιας, της τραγικής έλλειψης υποδομών στην περιφέρεια, μιας τυπικής ιατρικής διάγνωσης και μιας αναπόφευκτης εισαγγελικής παρέμβασης, έστρωσαν το έδαφος για να «σταυρωθεί» αλύπητα μια νέα μητέρα την ώρα που προσπαθούσε απεγνωσμένα ακόμη και στο Διαδίκτυο να βρει βοήθεια για το αγγελούδι της!

Το μωρό νοσηλεύεται διασωληνωμένο σε πολύ κρίσιμη κατάσταση στην Εντατική του Νοσοκομείου Ηρακλείου, όπου διακομίσθηκε από τη Λέρο. Στο Ηράκλειο, οι γιατροί διέγνωσαν ασιτία, δύσπνοια και υποθερμία.

Αποκλεισμένη σε απόμερη περιοχή της Λέρου, χωρίς την παραμικρή ιατρική παρακολούθηση και με πενιχρές γνώσεις, η 23χρονη γυναίκα έβλεπε με την ψυχή στο στόμα το ίδιο της το παιδί να αργοσβήνει μόλις 33 ημέρες μετά τη γέννησή του. Σαν να μην ήταν αρκετό το δράμα που περνούσε και περνά, έβλεπε να την κατηγορούν ως υπαίτια για την κατάσταση του μωρού της!

Εντελώς μόνη και χωρίς μέσο μεταφοράς, αφού ο στρατιωτικός σύζυγός της τον οποίο ακολούθησε στο νησί είχε πάει με το αυτοκίνητό τους στη μονάδα που υπηρετεί, η δύστυχη μάνα διαπίστωσε με τρόμο την Παρασκευή ότι το παιδί, αν και καλά ντυμένο, ήταν κρύο και ξυπνούσε μόλις κάθε επτά ώρες, ενώ δεν έτρωγε την ποσότητα που έπρεπε. Ο μοναδικός παιδίατρος της Λέρου ήταν αποκλεισμένος στην Κω και δεν μπορούσε να κάνει τηλεφωνικά διάγνωση!

Μέσα στην απελπισία της, καθώς δεν μπορούσε να βρει γιατρό και κανείς από τους γύρω της δεν ήξερε να της πει τι να κάνει, στράφηκε στο Ίντερνετ. Οι απεγνωσμένες προσπάθειές της να αναζητήσει «σωσίβιο» σε ένα forum νέων μητέρων, είναι κυριολεκτικά συγκλονιστικές:

Η συνέχέια του άρθρου βρίσκεται εδώ : http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=251837



Η άποψη του δικού μας ιστολογίου  για το τραγικό θέμα αποτυπώνεται στο παρακάτω κείμενο:

Η θλιβερή υπόθεση του βρέφους της Λέρου: Ένοχοι και αθώοι, λέξεις αδιαίρετες...
http://agiovasilema.blogspot.gr/2013/01/blog-post_4399.html






 
 


 


 


 


 

2 σχόλια:

  1. ΣΚΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ........ΑΝ ΕΙΧΕ ΑΓΝΟΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΦΕΡΝΕ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ!!!!Κ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΛΕΣ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΝΝΕΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙς ΑΠΟ ΠΡΙΝ.......ΕΙΧΕ ΑΓΝΟΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΩΡΟ ΑΛΛΑ ΗΞΕΡΕ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΝΑ ΣΕΡΦΑΡΕΙ.ΑΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΕΙΣΤΕ ΣΥΝΗΠΕΦΘΗΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΑΓΓΕΛΟΥΔΙΟΥ....ΚΡΕΜΑΣΜΑ ΘΕΛΕΤΕ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΑΝΑΠΟΔΑ ΤΗ ΓΗ Κ ΝΑ ΒΡΕΙ ΓΙΑΤΡΟ.ΕΞΑΛΛΟΥ Η ΛΕΡΟ ΕΧΕΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΑ ΤΟ ΠΗΓΑΙΝΕ ΕΚΕΙ ΑΜΕΣΩΣ
    ΚΡΕΜΑΣΜΑ ΘΕΛΕΤΕ...ΑΝΙΚΑΝΟΙ!!!!!!!!!!!!!!!!!ΑΚΟΥ ΚΕΙ ΝΑ ΖΗΤΑΕΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕς ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κανονικά κυρία μου το σχόλιό σας θα έπρεπε να κοπεί γιατί οι υστερικές βρισιές δεν προσφέρουν τίποτα σε έναν διάλογο. Το αφήνω δημοσιευμένο όμως γιατί είστε χαρακτηριστικό δείγμα του δυστυχισμένου όχλου που ηδονίζεται με τις θηριομαχίες.

      Αν θέλετε διαβάστε και το νεότερο άρθρο επί του θέματος: http://agiovasilema.blogspot.gr/2013/01/blog-post_4399.html

      (Ελπίζω να το καταλάβετε...έστω κάποιες λέξεις απ' αυτό.)

      Διαγραφή