Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Ένα βρέφος βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση στην εντατική και η καθεστωτική-μνημονιακή δημοσιογραφία ξεσαλώνει, αποκρύπτοντας την απουσία γιατρού στο νησί που βρισκόταν το βρέφος!

Ακόμα μια τραγική ανθρώπινη ιστορία που συμβαίνει εξαιτίας της κατάρρευσης του συστήματος υγείας, γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης απο τα  καθεστωτικά μέσα, τα οποία παραποιούν την αλήθεια προκειμένου να  υπηρετήσουν με τον καλύτερο τρόπο τα αφεντικά τους.


Αφορμή αυτή τη φορά, η σοβαρή κατάσταση υγείας ενός βρέφους λίγων εβδομάδων. Με θαυμαστή ομοψυχία τα καθεστωτικά μέσα ''λιθοβολούν'' τη νεαρή μητέρα παρουσιάζοντάς την ως αδιάφορη, επιπόλαιη και ανίκανη, αποκρύπτοντας την δραματική αλήθεια, η οποία δεν είναι παρά το άθλιο σύστημα υγείας και κοινωνικής φροντίδας που υπάρχει στην Ελλάδα του Μνημονίου και της προδοσίας!Η νεαρή μητέρα, παρά την απειρία της,  αντελήφθη ότι κάτι δεν ήταν φυσιολογικό στο φαγητό και τον ύπνο του μωρού της. Ισχυρίζεται πως προσπάθησε   να επικοινωνήσει με τον παιδίατρο του νησιού αλλά εκείνος απουσίαζε και το απαγορευτικό απόπλου δεν της επέτρεπε να
...
μεταβεί στο γειτονικό νησί για να τον επισκεφθεί. Στο νοσοκομείο δε του νησιού, το οποίο σύμφωνα με τα γραφόμενά της επισκέφθηκε, δεν διέθετε παιδίατρο και δεν μπορούσαν να εξετάσουν το μωρό. Το αποτέλεσμα ήταν να αναγκαστεί να ζητήσει απελπισμένα βοήθεια  σε ένα από τα γνωστά φόρουμ μαμάδων, όπως φαίνεται εδώ: http://forum.eimaimama.gr/t17081-topic.

Πήραν λοιπόν αυτή την ιστορία διάφοροι ...εξαίρετοι λειτουργοί της δημοσιογραφίας, την αλλοίωσαν όπως μπορούσαν και χωρίς να σεβαστούν κανένα ιατρικό και προσωπικό απόρρητο, έβαλαν εμετικούς τίτλους, βγάζοντας ακόμα και δικαστικά συμπεράσματα για την ανικανότητα της νεαρής μητέρας πριν καν αυτή δικαστεί:


Το παρακάτω κείμενο αποτελεί αναδημοσίευση:
==================================================================

Το μωρό της πέθαινε κι εκείνη έψαχνε απαντήσεις στο internet!

 

 




Το παιδί νοσηλεύεται διασωληνωμένο και σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στην Εντατική του ΠΑΓΝΗ. Διακομίσθηκε από τη Λέρο, συνοδευόμενο από την 24χρονη μητέρα του. Στο Ηράκλειο, οι γιατροί διέγνωσαν ασιτία, δύσπνοια και υποθερμία.

Η μητέρα βαρύνεται με την κατηγορία της παραμέλησης βρέφους, ενώ διενεργείται έρευνα στο οικογενειακό της περιβάλλον.
H  νεαρή μητέρα είχε αγωνία για το νεογέννητό της. Μόνο που έψαχνε απαντήσεις στο internet, γιατί όπως έγραψε το νησί έχει νοσοκομείο, αλλά δεν έχει γιατρούς και ο μοναδικός παιδίατρος βρισκόταν στην Κω και δε μπορούσε να επιστρέψει γιατί είχε απαγορευτικό.

Την περασμένη Παρασκευή, λοιπόν, φέρεται να είχε γράψει σε forum που απευθύνεται σε νεαρές μητέρες, ζητώντας βοήθεια!
"...Κορίτσια βοήθεια! Είμαι νέα μανούλα δεν ξέρω πολλά από μωράκια αλλά εδώ και 2 μέρες νομίζω πως κάτι δεν πάει καλά. Ο μπέμπης μου που είναι 1 μηνών κοιμάται συνεχεία ξυπνάει μόνο για να φάει κάθε 7 ώρες κ πίνει μόνο 90ml επίσης δεν ανοίγει τα μάτια του και είναι κρύος, τον έντυσα πολύ καλά και πάλι είναι κρυος. Μίλησα με τον μοναδικό παιδίατρο του νησιού και μου είπε πως αν δεν τον δει δεν μπορεί να πει κάτι. Το θέμα είναι πως είναι στην Κω τώρα και έχει απαγορευτικό... Γυρίζει την Τρίτη αν το επιτρέψει ο καιρός. Δεν ξέρω τι να σκεφτώ και τι να κάνω...", φέρεται να είχε γράψει η 24χρονη μητέρα.


Αυτό που επίσης δε μπορεί να καταλάβει κανείς είναι πως μπορούσε η 24χρονη να αφήνει το παιδί χωρίς να το αλλάζει! Το μωράκι εκτός όλων των άλλων έχει και δερματικά προβλήματα γιατί δεν του άλλαζαν τις πάνες!
========================================================
Σχετικό άρθρο: Το μωράκι έσβηκε αλλά ο δημοσιογραφικός κανιβαλισμός προς την μητέρα συνεχίζεται...
http://agiovasilema.blogspot.gr/2013/01/blog-post_8130.html


Προσθήκη σχολίου από agiovasilema 25/1/2013: Μετά από το πόρισμα του ιατροδικαστή, σύμφωνα με το οποίο η μητέρα δεν φρόντιζε επαρκώς με τροφή και καθαριότητα το μωρό της αλλά και έπειτα από τις δηλώσεις του μαιευτήρα του νοσοκομείου ότι η μητέρα και ο σύντροφός της του φάνηκαν ...ιδιόρρυθμοι, δεν έχουμε λόγο να αμφισβητήσουμε το μερίδιο ευθύνης που αναλογεί στην μητέρα αυτή, αλλά εξακολουθούμε να απορούμε για την απουσία των κοινωνικών υπηρεσιών που ενώ διαπίστωσαν κάτι περίεργο δεν μπήκαν διαδικασία να επισκεφθούν τη μητέρα για να βεβαιωθούν ότι είναι σε΄θέση να φροντίσει το παιδί της. Η μητέρα είναι ο εύκολος στόχος. Οι ευθύνες όμως σταματούν εκεί?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου