Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com

Κυριακή, 12 Αυγούστου 2012

Για την 15χρονη που παλεύει για την ζωή της στην Πάρο και την αδράνεια της αριστεράς.


(Διαβάσαμε το παρακάτω κείμενο στο ιστολόγιο http://kke4ever.blogspot.com/2012/08/15-red-star.html Το επιλέξαμε για αναδημοσίευση, γιατί είναι το μοναδικό άρθρο που συναντήσαμε σε κάποιο αμιγώς αριστερό ιστολόγιο, γραμμένο από συντάκτη που διαθέτει ανθρώπινα αισθήματα και λογική, σε αντίθεση με την πλειοψηφία των συντρόφων του, που η στάση τους στο συγκεκριμένο έγκλημα είναι κατάπτυστη...)

Μια προσωπική άποψη για την εγκληματική πράξη του μετανάστη από το Πακιστάν στην Πάρο.Του Red Star.Η αστυνομία κατάφερε να συλλάβει τον δράστη της απάνθρωπης επίθεσης και βιασμού της 15χρονης νεαρής στο όμορφο νησί της Πάρου.Με στοιχείο το dna του δράστη ανακαλύψανε πως πρόκειται για ένα 21 ετών Πακιστανό που δούλευε στην Πάρο.Από το ρεπορτάζ του www.real.gr αντιγράφω.

«Την ακολούθησα με σκοπό να της κλέψω το κινητό. Εκείνη άκουγε μουσική και την πλησίασα χωρίς να με καταλάβει. Τότε άρχισε να φωνάζει.
Της έπιασα το κεφάλι και της το χτυπούσα στα βράχια επειδή αντιστάθηκε. Στη συνέχεια την κακοποίησα σεξουαλικά», φέρεται να είπε στην απολογία του στη ΓΑΔΑ ο 21χρονος Πακιστανός. 

Οι αστυνομικοί άκουγαν σαστισμένοι τη λεπτομερή ομολογία του δράστη. «Με το πάνω μέρος του μαγιού της προσπάθησα να την πνίξω. Την ανέβασα σε πιο ψηλό σημείο και την πέταξα στα βράχια ώστε να φαίνεται ότι έπεσε».

      Η ανήλικη κοπέλα είναι τραυματισμένη πολύ βαριά και νοσηλεύεται διασωληνωμένη ,ενώ δεν έχει επαφή με το περιβάλλον.
Σίγουρα πρόκειται για ένα απάνθρωπο έγκλημα ,ένα από τα πολλά που συμβαίνουν.Το γεγονός ότι δράστης είναι ένας Πακιστανός όμως του δίνει μια πολιτική διάσταση.Δεν είναι άλλωστε το μοναδικό έγκλημα μεταναστών-λαθρομεταναστών.Η νεοναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή εκμεταλλεύτηκε (εννοείται) το γεγονός ενώ ο φασίστας Κασιδιάρης με αφορμή αυτό το περιστατικό ζήτησε μέσω μηνύματος στο twitter να μπουν ναρκοπέδια στα σύνορα !

Δεν θα αναλύσω εδώ τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η λαθρομετανάστευση ούτε θα πω για την συνθήκη του Δουβλίνου ή για
....
τους Έλληνες εγκληματίες που είναι εξίσου ή και περισσότερο βάρβαροι από τους ξένους.

Θα πω όμως με είμαι βαθύτατα στεναχωρημένος για αυτό το περιστατικό και ότι συμπαραστέκομαι στην οικογένεια του κοριτσιού που περνάει αυτές τις δύσκολες στιγμές.Εύχομαι από την καρδιά μου να αναρρώσει σωματικά και να επουλώσει και τις πληγές στην ψυχή της από αυτή την επίθεση.Ο δράστης θα πρέπει να τιμωρηθεί παραδειγματικά ώστε να δωθεί ένα μήνυμα σε ντόπιους και αλλοδαπούς εγκληματίες.

Πολιτικά θα σταθώ στην αφωνία των κομμάτων της αριστεράς.Η εγκληματικότητα είτε των Ελλήνων είτε των ξένων είναι ένα πολιτικό πρόβλημα στο σύνολο του.Δεν περιμένω να υπάρχουν σχόλια ή ανακοινώσεις για όλα τα περιστατικά ,αλλά με αφορμή κάποια από αυτά που αγγίζουν πολύ την κοινή γνώμη που θα έπρεπε να υπάρχει μια μικρή αναφορά έστω.Θα πρέπει να ακούγονται και οι θέσεις του Κ.Κ.Ε π.χ. για το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης και αυτό το γεγονός θα μπορούσε να αποτελέσει μια αφορμή.

Προσωπικά θα ήθελα να δω μια κίνηση αλληλεγγύης στην οικογένεια της ανήλικης από τα κόμματα της ευρύτερης αριστεράς.Ένα σχόλιο συμπαράστασης . Πραγματικό και όχι υποκριτικό όπως αυτά των ακροδεξιών.Δεν μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια στο πρόβλημα λέγοντας πως τα ίδια κάνουν και οι Έλληνες εγκληματίες και πως εγκλήματα γίνονται κάθε μέρα.Στο κάτω κάτω της γραφής σε ένα σοσιαλιστικό κράτος  (όπως ήταν σε κάποιο βαθμό σοσιαλιστικά τα κράτη του Ανατολικού μπλοκ ή είναι η Κούβα ) η εγκληματικότητα αντιμετωπίζεται με συγκεκριμένες πολιτικές.

Αυτές τις πολιτικές, δεν πρέπει να περιθωριοποιεί και υποβαθμίζει η αριστερά.
Είναι εξίσου σημαντικές και συνδεδεμένες με τις οικονομικές πολιτικές και την συνολική ιδεολογία ενός κόμματος.

Το πρόβλημα είναι υπαρκτό και νεοναζί καιροφυλακτούν να δείχνουν δήθεν ευασθησία για τέτοια θέματα και  εκμετάλλευονται την σχεδόν ανυπαρξία κοινωνικών αντανακλαστικών από την αριστερά.

Σε ένα πολύ καλό άρθρο στο Βαθύ Κόκκινο http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2012/08/blog-post_1844.html αναφέρονται άλλοι παράμετροι αυτού του θέματος.Σε πολλά θα συμφωνήσω με τον συντάκτη, αλλά από την άλλη θα πρέπει να τονίσω πως ανεξάρτητα από πως παρουσιάζουν και εκμεταλλεύονται ένα θέμα τα ΜΜΕ και την προπαγάνδα τους , μερικά γεγονότα μιλάνε από μόνα τους.

Red Star

1 σχόλιο:

  1. http://www.youtube.com/watch?v=HY-m7Fq0h8o ΤVskai- ΕΚΑΤΟΜ ΓΙΑ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΜΥΡΤΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή