Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com

Τρίτη, 13 Μαρτίου 2012

Οι λαθρομετανάστες, εκτός από τον αφανισμό μας, προκαλούν και φοβερά προβλήματα αξιοπιστίας μας στο εξωτερικό, με τα πλαστά ελληνικά διαβατήρια, με αποτέλεσμα να δέχονται εξευτελιστικούς ελέγχους, οι Έλληνες του εξωτερικού!

 

Σε έναν απίστευτο εξευτελισμό καταγγέλει ότι υποβλήθηκε ελληνίδα που ζει στην Ιρλανδία από την αεροπορική εταιρεία Aer Lingus.
 


Η Δρ Χρύσα Δισλή, που ζει στο Κόρκ της Ιρλανδίας από το 1998, επέστρεφε στην Ιρλανδία στις 6/01 από την Βαρκελώνη. Είχε πάει για λίγες ημέρες εκεί με τον σύζυγο και την 10χρονη κόρη τους.

Όταν πήγαν για να κάνουν check in οι πράκτορες της Aer Lingus επέμεναν να συμπληρώσει 2 τεστ. Το ένα ήταν τεστ ελληνικών και το άλλο αγγλικών!

Όταν διαμαρτυρήθηκε λέγοντας ότι δεν είχαν όλα αυτά καμία νομική βάση για το πόσο καλά μιλάει και τις 2 γλώσσες η εταιρεία κατέβασε τις αποσκευές της από το αεροπλάνο!

Όταν ζήτησε εξηγήσεις η απάντηση ηταν: “Αυτό το κάνουμε γιατί
....
 πολλοί άνθρωποι από την χώρα σας (Ελλάδα) έχουν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα!

Ούτε καν δέχτηκαν να δούν κάποιο άλλο στοιχείο ταυτότητας και βεβαίως αγνόησαν το γεγονός ότι είχε βιομετρικό διαβατήριο!
Μάλιστα με το ίδιο είχε ταξιδέψει στην Ισπανία πριν από 6 ημέρες!

Η κα Δισλή δεν είχε άλλη επιλογή και αναγκάστηκε να κάνει τα τέστ για να μπορέσει να ταξιδέψει. Ζήτησε όμως αντίγραφα.

Οι αρμόδιοι της αεροπορικής εταιρείας αρνήθηκαν με την αιτιολογία ότι ήταν εσωτερικά έγγραφα.
Όμως, ο σύζυγός της έβγαλε φωτογραφία τα τεστ και τότε άρχισαν οι απειλές ότι θα καλέσουν την αστυνομία. “Καλέστε την”, ήταν η απάντηση του ζευγαριού.

Τότε, έφτασε μια πολύ ευγενική αστυνομικός, η οποία ζήτησε να βάλουν τις αποσκευές των ανθρώπων πίσω στο αεροσκάφος.
“Μας ζήτησε να σβήσουμε τις φωτογραφίες με τα τέστ. Εμείς το κάναμε και μπήκαμε στο αεροπλάνο. Την εποχή της τεχνολογίας και των βιομετρικών διαβατηρίων εμείς εξευτελιστήκαμε μόνο και μόνο επειδή είμαι ελληνίδα”, λέει η κα Δισλή στην εφημερίδα Irish Times.

Ο σύζυγός της κατάφερε να ανακτήσει τις φωτογραφίες.Όσο για την εταιρεία; Προσπάθησε να την αποζημιώσει με ένα κουπόνι 200 λιρών. Όμως η κα Δισλή σκοπεύει να μην το αφήσει να περάσει έτσι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΑΚΑΤΩ ΤΟ ΑΓΓΛΙΚΟ ΤΕΣΤ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΑΡΧΑΡΙΟΥΣ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ
AER LINGUS TEST SAMPLE LANGUAGE QUESTIONS

1. Please write your forenames and family name in capital letters.
2. Please underline the numbers twelve and sixty-five: 12, 18, 24, 37, 41, 49, 57, 65, 73, 89.
3. Please write down in the following order: your date of birth, place of birth and today’s date.
4. Please point to the last page and to your photograph in the document before you.
5. Please show me any cash you have in your possession.
6. Please sketch a ladder and a triangle.
7. Please read out the script on the page of your document indicated.
8.What is your travel destination? (The Greek version asks “Where are you going to in England?”)
newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου